@errayn kaptanımın söylediklerine katılmakla beraber birkaç şey hakkında merakımı dile getirmek istiyorum:

Microsoft’un yayınlamış olduğu videoda gördüğümüz şehirlerin tamamı, halihazırda Earth View programında 3B olarak hazırlanmış bina yapısını haiz yerlerden oluşuyor. Buna karşılık, Episode 1 videosunda gösterilen 20 saniyelik bölüm dışında, bu 3B yapıya sahip olmayan şehirlerin (Türkiye’de bulunan tüm illerimiz gibi) simülasyon içinde nasıl göründüğüne veya görüneceğine dair henüz bir görüntü de elimizde mevcut değil. Muhtemelen olmayacaktır ama; Azure isimli program, koskoca İstanbul’u 20.000.000 nüfusa sahip, iki katlı kerpiç evlerden oluşan bir “kasaba” gibi gösterecekse kendilerinin “Artık evinizin üzerinde uçabileceksiniz” sözleri pek gerçeği yansıtmayacaktır. İlk merak ettiğim konu bu sebeple 3B şehir verisine sahip olmayan şehirlerin tam olarak nasıl görüneceğidir.

Öte yandan yine kendilerinin de bahsettiği gibi her uydu verisi, bulutlardan, güneşin konumundan vb. sebeplerden dolayı tam olarak bir netliğe ve yer görüntüsüne de sahip değil ki bunu sadece Türkiye haritasında dahi açık bir biçimde fark edebiliyoruz. Bariz renk farklılığı olan veya fazlaca bulut barındıran uydu görüntülerinin Azure tarafından simülatör içine nasıl işlendiği konusunda da bu yüzden tam bir açıklık yok. İkinci merak ettiğim husus da bu.

Tabi şu an MSFS’nin pre-alpha aşamasında bu görüntülerin alındığını düşünürsek ilerleyen dönemlerde merakımın giderileceğine de inanıyorum. Bekleyip göreceğiz.