4 sonuçtan 1 ile 4 arası
    Senior Member TC-BRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    , Turkey.

Scenery.cfg hakkinda, Fs2004

Arkadaslar, bir hafta önceye kadar bir kac problem yasadim. Simdi cözmüs bulunmaktayim lakin kafama takilan birseyler var.
    aldigim hata mesaji söleydi,
    ''Scenery Read Error,Attempting to open a non-existing directory''

Bende addon scenery dosyasindaki tüm yükledigim meydanlari sildim ve bu mesaj bir daha karislasmadim. daha sonra tekrar scenery yüklemeye basladigim zaman scenerycfg dosyasinda bir karisiklik farkettim. scenery.cfg dosyasinin en son hali asagidaki sekilde. buradaki area satiri ile layer satirindaki rakamlarin ayni olmasi gerekmiyormu. yoksa ben bunca zamandir yanlis mi biliyorum ?
    ne zaman scenery yüklemeye kalksam rakamlara degisiyor manuel olarak düzeliyorum sonradan baska scenery yükledigim zaman yine bozuluyor. örnekte görüldügü gibi. 38 > 37, 38>39, 40>39

acikcasi 4-5 senedir yasamadigim problemler yasiyorum, o yüzden emin olmak icin sormak istiyorum. rakamlar nicin ayni olmuyor ? hic elim gitmiyor ama fs2004 kaldirip tekrar kuracagim

[Area.032]
    Title=St. Maarten Aerial Photo
    Layer=32
    Active=TRUE
    Required=FALSE
    Local=Scenery\Cities\Stmaarten
    Remote=

buradan sonra bozulma basliyor...

[Area.038]
    Title=Addon Scenery
    Layer=37
    Active=TRUE
    Required=FALSE
    Local=Addon Scenery
    Remote=

[Area.039]
    Title=ISDproject - landclass_rome
    Local=Addon Scenery\ISDproject - landclass_rome
    Remote=
    Active=TRUE
    Required=FALSE
    Layer=38

[Area.040]
    Title=ISDproject - LIRF2005
    Local=Addon Scenery\ISDproject - LIRF2005
    Remote=
    Active=TRUE
    Required=FALSE
    Layer=39

Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    istanbul, Turkey.
    32'den sonra FS scenery library içinde elle bir s?rala de?i?tirmesi yapm??s?n?z. move down veya up. Bir kere bunlar? e?itledikten sonra bir dana scenery library'den ekleme yapmay?n hep cfg üzerinden ekleme yap?n.

arada farketmedi?iniz bir yerde s?ra yada layer silinmi? rakam olarak o yüzden okuyamad??? bir scenery hatas? ç?km??.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    Rakamlar?n ayn? olmas? gerekmiyor Bar?? Kaptan?m , bu konuda herhangi bir s?k?nt? yok ...

"Area" de?eri tan?m de?eridir , kendine özgü bir s?ray? takip eder .

"Layer" ise katman , bir nev'i , yükleme öncelik s?ras? de?eridir . O da ba??ms?z bir ?ekilde kendine özgü s?ras?n? takip eder .

Bu ba?lamda bak?nca Area de?eri 50 olan bir girdinin Layer de?eri 50'de olabilir , 1550'de . Bu mühim de?il .

Önemli olan ayn? layer de?erine sahip girdi olmamas?d?r cfg dosyas? içinde , yani iki tane Layer = 50 olmamal?d?r .

Ayn? mant?kla iki tane Area.050'de olamaz .

Bu düzenleme için Fs'i kald?rmaya gerek yok , ü?enmeyip tek tek cfg dosyas?ndaki s?ray? düzeltebilirsiniz . ?ster ekranda gördü?ünüz s?raya göre numaranlad?r?n , isterseniz ilgili girdileri keyfinize göre dizip numaranlad?r?n .

Nacizhane tek önerim Area.039'a kadar olan bölüme , yani Fs'in default girdilerine dokunmay?n . Onlar ne ise öyle kals?n , gerisi keyfi .

Sevgiler
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Senior Member TC-BRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    , Turkey.
    Hakan ve Fatih hocam, aciklamariniz icin tesekkür ederim.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Fs'in default girdilerine dokunmay?n</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    Fatih hocam, özellikle dikkat ettim fs'in default ayarlarina dokunmamaya o konuda bir s#305;k#305;nt#305; yok.

Scenery yüklemede yaptigim bir hata beni baya ugrastirdi, scenery.cfg dosyasida böyle karisinca benim kafamda karisti