Sayfa 1/2 12 SonSon
11 sonuçtan 1 ile 10 arası
    Senior Member agrilex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Izmir, Turkey.

FS9 & FSX lisans sorunu

Merhaba.

De?erli dostlar?m?zdan FS lisans konusunda bir yard?m rica ediyorum. Elimde ki FS9 ve FSX orjinal. Masaüstü PC de kurulu bulunan orjinal FS'leri laptop'a kurarsam bir s?k?nt? ya?ar m?y?m veya FS'lerin lisanslar?n? s?k?nt?ya sokar m?y?m ? Yard?mlar?n?z için ?imdiden çok teşekkür ediyorum.
    Sevgi ve saygiyla

Okhan UÇAR
    1969 - İzmir

MSI Z270 PRO A, I7 7700K 4.20 GHz, MSI Geforce 1080 TI , Corsair 2x8 GB DDR4 16 GB Ram, 750 W Power, 240 GB Toshiba OCZ SSD,240 GB Samsung EVO 850 SSD

Senior Member linsux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Oslo, Norway.
    Diger bilgisayardan kaldirmaniz gerekli.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">8. TRANSFER TO ANOTHER DEVICE. You may uninstall the software and install it on another device for your use. You may not do so to share this license between devices.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    Ismail Pazarbasi
    Lufthansa

Approach: "33W, confirm you have 'Hotel.'"
    33W: "Uhhhmm, we're flying into McCarren International. Uhhhmm, we don't have a hotel room yet."

Current Oslo Weather & stats

Yer
    Izmir, Turkey.
    Ismail bey, k?sa ama oz ac?klaman?z icin tesekkur ederim. Demek ki FS'ler masaustu bilgisayarda kalacak, laptop yuklemesi iptal.
    Cok tesekkur ederim bilgilendirme icin.
    Sevgi ve saygiyla

Okhan UÇAR
    1969 - İzmir

MSI Z270 PRO A, I7 7700K 4.20 GHz, MSI Geforce 1080 TI , Corsair 2x8 GB DDR4 16 GB Ram, 750 W Power, 240 GB Toshiba OCZ SSD,240 GB Samsung EVO 850 SSD

Yer
    Oslo, Norway.
    FSX'in EULA'si boyle diyor, keske uzun aciklayabilseydim .

Benzer olay, sirkette yasanmisti. Benim 2 gun icinde Guney Kore'ye gitmem gerekti (Samsung Electronics'e; Samsung Omnia i900 cikmadan kisa sure once). Ancak elimizde laptop yoktu. Ben gitmeden bir gun once yeni bir laptop satin aldilar. Bu sefer lisans sorunu yasandi, cunku elimizdeki Visual Studio lisansi kalmamisti. Sistem yoneticileri eski lisans bilgilerimi kayitlardan buldu. Once masaustu bilgisayarimdaki Visual Studio'yu kaldirdilar. Ardindan yanima Visual Studio DVD'si verdiler, kurulumu Kore'de ben yaptim. Geldigimde masaustune yeniden Visual Studio kuruldu ve laptop'taki Visual Studio kaldirildi. 5 ay sonra sonra anlasildi ki bana bir laptop lazim... Daha guclu bir laptop aldilar, masaustu bilgisayardan Visual Studio kaldirildi ve ben o bilgisayari da diger laptop'u da devrettim. Bu isler aslinda cok ciddi, ama ciddiye alan pek kisi yok . Oncelikle hassasiyetinizden dolayi sizi bin kere tebrik ediyorum!

Kurumsal musterilerin boyle seyleri dikkat etmeleri sart. Ancak son kullanicilar genelde bosluyor, siz oyle yapmadiniz. Kimse gelip sizin evinizi yada laptop'unuzu aramaz, ama etik olarak lisansa uymak gerekiyor.

FSX'in lisansi eglence maksatli olsa da... yani FSX'i birden fazla bilgisayara kurup bunun uzerinden ticari bir gelir elde etmeseniz de... "kabul ediyorum" dediginiz sozlesmeye aykiri olurdu. Aslinda davranisinizin cok takdir edilmesi gerekiyor.
    Ismail Pazarbasi
    Lufthansa

33W: "Uhhhmm, we're flying into McCarren International. Uhhhmm, we don't have a hotel room yet."

Senior Member
    Yer
    , Turkey.
    bir problem oluca??n? zannetmiyorum uyar? online uçan kullan?c?lar için geçerli bence . sonuçta 2 tane bilgisayar?ma kurucaksam 2 tane fsx lisansl? ürününden almak biraz mant?ks?z gibi
    Murat CAN

Yer
    Izmir, Turkey.
    Nasıl bir ruh halidir bilemiyorum. Y?llarca hem windowsu hemde FS serisini lisans?z biçimde kullanm?? biri olarak lisansl? win ve FS serisi sat?n al?nca olaya bak?? aç?m de?i?ti Ismail bey. Lisans? korumak derdinde miyim yoksa ödedi?im ücretin mahremiyetini mi korumaya çal???yorum bilmiyorum. Ancak kesin olan bir ?ey var ki uyar?n?z sayesinde elimde lisanss?z FS diskleri olmas?na ra?men laptopuma FS kurmamaya karar verdim. Masaüstü Pc'de ki FS'ler kals?n yeterli. Ama bu arada saçma bir durum da yok de?il. Lisansl? FS kullan?rken "No CD patch" kullanma zorunlulu?u hissediyor olu?um. Cd veya Dvd tak ç?kardan ho?lanm?yorum ki san?r?m bu davran??ta ürünü illegal s?n?f?na sokuyor. Buyrun burdan yak?n.. Yok mudur bu ikisinin aras? ?
    Sevgi ve saygiyla

Okhan UÇAR
    1969 - İzmir

Senior Member
    Yer
    , Turkey.
    okhan bey san?r?m activation kodlar?n bir kullan?m adedi var ve bu farkl? bilgisayarlara yükledikçe azal?yo , fsx de cd yi devaml? kullan?m için di?erinde silip ba?kaya yükleme i?lemini yap?n diyor, olay budur, ama san?yorumki o kullan?m adedide yeterlidir i?lem yapmak için ..
    Murat CAN

Yer
    Oslo, Norway.
    Murat bey, problem var; diger bilgisayardan kaldirmaniz gerekli. Windows ta ayni sekilde kullaniliyor. Bu lisansi kabul edip kuruyorsunuz. Farkli dusunuyorsaniz, kurmamaniz gerekli - etik yonden. Farkli dusunup kuruyorsaniz, lisans sozlesmesini ihlal ediyorsunuz demektir.

Okhan bey, FSX'i kaldirip yeniden kurdugunuzda zaten activation istemeyecek. Masaustunden kaldirip laptop'a kurabilir, sonra oradan kaldirip digerine kurabilirsiniz. FSX DVD'lerin surekli takili olmasini istemiyor zaten.

Durum goruntude sacma ama bu is boyle; bize kanunlari yorumlamak dusmez, o is mahkemelerin gorevi. Hukukta gunluk mantik kurallari gecerli olmayabilir, cunku ortada yazili bir kanun var ve bunun yorumu hakimlere kalmis. Ayni anda birden fazla alette ayni urunu kullanamazsiniz. Kullanmak isterseniz, yeni lisans satin almaniz gerekli. O lisanslar tek bir bilgisayar icin satiliyor.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">
    2. INSTALLATION AND USE RIGHTS.
    a. Licensed Device. The licensed device is the device on which you use the software. You may install and use one copy of the software on the licensed device.
    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    "one copy of the software on the licensed device"; gayet acik.

FSX'in 2 defa activation limiti var diye hatirliyorum; ben 2 defa yaptim bu gune kadar, 3.'yu denemedim. EULA'da yazmamislar. Masaustu + laptop yapinca sorun gorunmuyor.

NoCD isleri illegal. Oncelikle, urunun disassemble edilip degistirilmesi illegal.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">
    5. SCOPE OF LICENSE. [...] You may not:
    * work around any technical limitations in the software;
    * reverse engineer, decompile or disassemble the software, except and only to the extent that applicable law expressly permits, despite this limitation;
    * make more copies of the software than specified in this agreement or allowed by applicable law, despite this limitation;
    * publish the software for others to copy;
    rent, lease or lend the software; or
    * use the software for commercial software hosting services.
    Sonra da diyor:
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">6. BACKUP COPY. You may make one backup copy of the software. You may use it only to reinstall the software.
    Sadece 1 adet yedek kopyaya izin veriyor ve onu da sadece "reinstall" icin kullanmaya izin veriyor; baska bir alete kurmaya izin vermiyor.

Simdi geldik isin civcivli kismina...
    12. APPLICABLE LAW.
    a. United States. If you acquired the software in the United States, Washington state law governs the interpretation of this agreement and applies to claims for breach of it, regardless of conflict of laws principles. The laws of the state where you live govern all other claims, including claims under state consumer protection laws, unfair competition laws, and in tort.
    b. Outside the United States. If you acquired the software in any other country, the laws of that country apply.
    13. LEGAL EFFECT. This agreement describes certain legal rights. You may have other rights under the laws of your state or country. You may also have rights with respect to the party from whom you acquired the software. This agreement does not change your rights under the laws of your state or country if the laws of your state or country do not permit it to do so.
    Amerika'da degilsiniz... Turkiye'de bu hususla ilgili yeterli bir kanuni alt yapi olup olmadigini bilmiyorum. Ama sonucta lisansa etik yonden uymak gerekir.

Ben bu piyasada calisan birisi olarak durumu anlayabiliyorum. Bunlari yazan yuzlerce adam var, emek var. Flight simulator yazmak cok zor birsey. Quake, Far Cry yada Crisis yazmaktan daha zor birsey. Dogal olarak bu isten para kazanip aile gecindiren insanlar var. Bunlarin hayatlarina devam ettirebilmesi icin calisiyor olmalari, calistiklari sirketin de devami icin para kazanmasi, yani son kullanicilarin urunu satin almasi gerekli. Satin almayanlar gercekten de hirsizlik yapiyorlar. Buna emek harcaniyor. Hicbir supermarket yazilim muhendisi oldugum icin bana bedava balik satmadi... Ben de kendi evi olmayan bircok kisi gibi ev kirasi odemek zorundayim, otobuse binmek, fatura odemek, yemek yemek zorundayim.

Son kullanici 3 boyutta bir ucgenin evrilip cevrilip sonra 2 boyutlu ekrana yansitilirken gectigi asamalari dusunmez, ne oldugunu bilmez. Bunun arkasindaki matematiksel teoriden bihaberdir, dolayisiyla takdir etmeyi de bilemez! Ama cehaletinden dolayidir ki, herhalde, kacakciliga yonelenler oluyor. Oyun sirketlerinde doktora sahibi matematikciler ve bilgisayar muhendisleri calisir. Gerektiginde elle makine kodu yazarlar, cunku her karenin en hizli sekilde goruntulenmesi gereklidir. Bu adamlara haksizlik yapmamak lazim. (Genel konusuyorum, hickimsenin sahsina degil)

Yazilim da araba gibi, balik gibi, kola gibi birsey. Caniniz ister ve paraniz varsa, alirsiniz. Caniniz istemiyor yada paraniz yoksa al(a)mazsiniz. Aldiginizda da kullanim sartlarina uymak zorundasiniz. Uymak istemiyorsaniz, kurulumu iptal edersiniz. Parasi yetmeyenler cani istedi diye araba calarsa "hakli" mi olur?
    Ismail Pazarbasi
    Lufthansa

Yer
    Izmir, Turkey.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Hicbir supermarket yazilim muhendisi oldugum icin bana bedava balik satmadi... Ben de kendi evi olmayan bircok kisi gibi ev kirasi odemek zorundayim, otobuse binmek, fatura odemek, yemek yemek zorundayim.
    ....
    Yazilim da araba gibi, balik gibi, kola gibi birsey. Caniniz ister ve paraniz varsa, alirsiniz. Caniniz istemiyor yada paraniz yoksa al(a)mazsiniz. Aldiginizda da kullanim sartlarina uymak zorundasiniz. Uymak istemiyorsaniz, kurulumu iptal edersiniz. Parasi yetmeyenler cani istedi diye araba calarsa "hakli" mi olur?

Ismail bey söylediklerinizin tamam?na kat?l?yorum. Korsan kullan?m kesinlikle fikir ve emek suçu bunda da hemfikirim. Ke?ke ülkemde yasalar harfiyen uygulansa. Sadece telif haklar? de?il kastetti?im. Ya?ama dair her?eyde ve her yerde...
    Sevgi ve saygiyla

Okhan UÇAR
    1969 - İzmir

Senior Member
    Yer
    The Netherlands.
    Merhaba,

Benimde lisansli FS2004 ve FSXim var.. FSXi hatta PCyi satin aldigimda hediye olarak vermislerdi.. Ben hic oyle kurallara kulak vermeden hem laptopuma, hem bir kac defa kendimin olan 2 tane PCye yukledim.. Ben siz olsam okadarda ''legal'' davranmam... Oyun zaten sizin!.. Kendi laptopunuza veya PCnize (Bence!) istediginiz kadar yukleyin.. Evinizde ister 50 tane PC olsun, kendiniz kullandigin muddetce hepsine yukleyin derim.. Microsoft orda iste bana karisamaz..