Sayfa 1/3 123 SonSon
22 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Ils Approach

Senior Member
    Yer
    lefko?a, Cyprus.

Ils Approach

ils approach(LTBA)i içersindeyken atc bna bir heading de?eri verdikten sonra 2700 feet e dü?memi istiyor 2700 feet e dü?tükten sonra app dü?mesine basarak approach geçiyor ama gere?inde fazla iniyor v Splaash oluyor bununla ilgili döküman veya yard?mlar?n?z bekliyorum

Sayg?lar!
    Ekrem Yurdakul - Altay Adademir

Senior Member
    Yer
    Izmir, Turkey.
    ?lgili meydana ait charta bak?n, ATCyi dinlemeyin.
    Arslan \"scenery koleksiyoncusu\" Türegün
    35,5 // 1966

Senior Member
    Yer
    , Turkey.
    merhabalar e?er fsx kullan?yor iseniz sp2 veya acceleration packla birlikte gelen yeni düzenlemeler baz? ltba scenerylerine uymuyor. default ltba ilede ayn? problem oluyor ise arslan hocan?n dedi?i gibi chart okumaktan ba?ka ?ans kalm?yor.vede kule size descent and maintain 2700 until established on the localizer.. komutunu veriyormu
    Murat CAN

Banned
    Yer
    Türkiye
    36 pistleri için san?r?m bahsekonu yakla?ma. 2700ft zaten normal ILS e giri? iritfas? bu pistler için. Tabi buradan tahmin yürütmek çok zor ama acaba localizer yakalanmadan glideslope devreye giriyor olabilirmi?

Senior Member
    Yer
    , Turkey.
    zannetmiyorum hakan hocam glide slope inbound olduktan sonra yakalan?yor zaten app moduna geçti?ine göre pisti kar??lam??t?r ki pisti kar??lad??nda localizer? yakalam??t?r.( fs atcsinin verdi?i konumlar üzerine konu?uyorum)
    Murat CAN

Senior Member
    Yer
    Sakarya, Turkey.
    Chart kullanm?yorum,kullanmas?n?da bilmiyorum,kullanmay?n da demiyorum)

Flight Simulatöre ilk ba?lad???m zamanlar pisti tutturmak çok zor oldu?undan sürekli ILS yard?m?yla iniyordum.?imdi ise ILS'yi kullanmay? unuttum)...Sözün özü;ben yakla?malar?m?,farzedelim ki inece?im meydan?n yüksekli?i 1000ft..ben üzerine 3000 ft koyarak alçalmaya ba?lar??m yada ILS'yi ayarlar?m.Yani meydan yüksekli?ine +3000 ft.girerim.Bu ?ekilde herzaman ILS yakla?malar?mda bir sorun olmam??t?r.Belkide chart kullanmayarak yanl?? yap?yorum ama nede olsa FS ortam?nda oldu?umuzdan benim için bir sorun te?kil etmiyor.

Sizleri yanl??ta yönlendirmek istemem bu mesaj? okuyanlar için.Kesinlikle do?rusu budur demiyorum.Ben böyle yap?yorum ama siz bildi?inizi,ö?rendi?inizi yap?n yani Arslan Hocam'?n dedi?i gibi Chart'a bak?n..

Sayg?lar.....
    Sezgin GÜL
    1980/Sakarya

Intel(R) Core(TM) İ7 CPU 950 @ 3.07GHz/Kingston (6GB) @ 1600MHz DDR3/Sapphire HD5830 @ 1024 Mb.(64bit) GDDR5/Samsung 22\'\' LCD Monitör/1TB HD 7200RPM/Windows 7 Ultimate 64 bit

Banned
    Yer
    Türkiye
    Asl?nda uça??n modelini bilsek daha iyi olur ama e?er default uçaksa app. tu?una bas?nca localizer? beklemeden glideslope devreye girebiliyor. Bu durumda da uçak karaya/denize ini? yapabiliyor. O nedenle default uçakla ils e girerken önce nav tu?unu aktif edip loc. yakal?ndakt?ktan sonra app. aktif edilmeli. Simulatördeki kaptan?mdan ald???m bir nottu bu hatta bir s?nav sorusuymu?. Benim akl?ma ba?ka bir ?ey gelmedi aç?kcas?.

Senior Member
    Yer
    , Turkey.
    hakan hocam de?indi?in noktay? atlad?m . ekrem bey 737 - 800 default ile ilgiili bir soru sormu?tu bundan yola ç?karak 738 kulland???n? dü?ünüyorum . bu yüzden dedi?in gibi öyle yapmay? denemeli
    Murat CAN

Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    istanbul, Turkey.
    dikkat edilecek nokta;

uçak ILS'e oturup glide path'i takip ederek denize iniyorsa , glidepath'i veren kaynak'da bir sorun var demektir.

Glidepath , AFCAD dosyas? sayesinde gelir. Bu ya default'dur, yada eklenmi? scenery ile beraber gelen yeni bir AFCAD dosyas?d?r.

AFCAD dosyas?nda süzülme hatt?n?n derecesi ve yeri belirlenebilmektedir. Default olarak 3 derece ve pist üzerinde makul bir noktaya göre gelir. AFCAD'? haz?rlayan isterse markerlara ve touchdown noktas?na göre glideslope anten noktas?n? ileri geri oynat?r. Glide slope için AFCAD'da irtifa girilmez, meydan?n irtifas? ne ise onu kabul eder.Ancak bir hata ile glideslope pistten çok önce bir noktaya çekilmi? ise, uçak glidepath'i takip ederek pist öncesinde ne varsa oraya iner (kara veya su)
    Bu kolay yap?lacak ve farkedilmeyecek bir hata de?ildir, o yüzden ihtimal çok azd?r.

ikinci olas?l?k;AFCAD do?ru olsa bile nadiren co?rafik hata, buna ba?l? olarak lokasyon de?i?mesi gözlmlenir. Fakat bu zaten kendini görüntü içinde yüzen bir meydan ile belli eder.Yani meydan olmas? gereken yerde de?il, zeminin alt?nda veya üstünde bir yerdedir, Bu yüzden süzülme hatt? , scenery haricinde FS'in kendi temel co?rafyas? ile çak???r.Bu da kolay yap?lacka bir hata de?ildir, ancak scenerylerin uymsuzlu?u ile sorun olu?abilir.(veya yükleme hatas?)

Bunlar?n d???nda;
    U
    çak localizer'de ama glidepath'i tutmadan kendisi daha a?a??ya iniyorsa bunun sebebi ba?ka bir?ey olabilir.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi

Senior Member
    Yer
    lefko?a, Cyprus.
    önce vor loc bas?yorum ki pisti ortalas?n below glide slope ????? yan?yor sonra app dü?mesine bas?yorum ki alçalmaya ba?las?n gere?inde fazla alçal?yor.... kulland???m uçak Default 738
    Ekrem Yurdakul - Altay Adademir