Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
25 sonuçtan 11 ile 20 arası
    Ne yalan soyliyeyim s?rf 737 a?k?na Ariane'ye para verdikten sonra bana hiç bir uçak bana pahal? gelmiyor.Ald?m,boyad?m ama oylece duruyor. K?sa uçuşlar için simdilik Super 80 pro.

Avsim'de uçak çok güzel incelenmi?. Ben de Level D ve bu uçak aras?nda karars?z kalm??t?m.Level D yi alm??t?m.

http://www.avsim.com/pages/1208/PMDG/MD-11.htm

Bu gibi firmalar?n yasad??? kullan?mlar?n bedelini al?c?dan ç?karmas? konusunda Fatih Hocaya kat?l?yorum.

Bir kaç seçenek var.

A)Fiyatlar? çok daha dü?ük tutup hem yasad??? kullan?m?n mümkün oldu?unca onune geçmi? olsalar hem de sürümden kazansalar.

B) A ??kk?n? denediler 10 dolar da yapsalar illegal kullananlar?n yine de para ödemeyeceklerini ö?rendiler ve Taksicilerin soyledi?i gibi ''bizim mü?terimiz bellidir abi'', dü?üncesi ile fiyat belirliyorlar.
    Emrah Durmaz (1984) 35 ½ Kaf Sin Kaf

Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    istanbul, Turkey.
    pekala, az önce PMDG MD11'i k?saca test ettim. K?sa derken yakla??k 2. 40 dakikal?k bir test.

Öncelikle PMDG'nin 747400'ünü makinemi kasaca?? ?üphesi ile henüz denemedim o yüzdne 747-400 ile k?yas yapmayaca??m. Fakat ?uras? gerçekki bu sefer PMDG MD11'de sistemlerin "baz?lar?" üzerine biraz daha zaman harcam?? gibi duruyor.

Öncelikle panel güzel, okunabilir, çok fazla de?er içeren ve bu sefer "cidden" manueli hatmetsenizde güzelce bir okuyup önemli yerleri not etmenizde fayda var. Özellikle preflight k?sm? bu uça??n önemli bir k?sm?n? te?kil ediyor gibi görünüyor.

Panel'de görünenin d???nda baz?lar? biraz gereksiz kalabal?k olmakla beraber çok pencere aç?l?yor. baz?lar? tek baz?lar? çift baz?lar? her iki panelde de olan pencereler. Kaptan taraf? yan?nda birbirinin ayn? fonksiyona sahip F/O taraf?da var. Ne yalan söyleyeyim overhead paneli çok daha detayl? beklerdim ama e?er MD'nin gerçe?ide bu kadarsa onu bilemeyece?im. Panel dü?me sistemi Boeing ve Airbus kar???m? yani baz?lar? üzerinde bir?ey yokken çal???r durumda baz?lar? üzerinde bir?ey yazarken çal???r durumda, biraz kafa kar??t?r?c?.

Cold and dark'i en ba?ta önermem, tecrübe edindikçe ve manueli okudukça deneyin zira ben "nas?lsa buda di?erleri gibidir" diyerek manuele bakmadan cold and dark yapt?m sonra 20-30 dakika kadar paneli ve sistemi çözmekle u?ra?t?m.

FMC di?erlerinden biraz fazlaca detayl? özellikle configurasyon haz?rl?k k?sm?. yine manueli okumadakta fayda var, yar?n i?im olmazsa manuelden bakarak örnek uçuş yapaca??m.

Panelde autopilot, hide durumunda, glareshare'e t?klad???n?zda iki farkl? ?ekilde panele geliyor.birisi tam birisi yar?m.

Uçak 2D panel olmas?na ra?men virtual cockpit modellemi?ler gereksiz fazlal?k. VCye bakmad?m varm? yokmu varsada durum nedir diye. Uça??n genel model tasar?m? güzel, flaplar tam aç?kken 737-800'deki gibi göze anormal geliyor. 737800 parçal? MD tek parça ama okadar a?a??ya iniyorki MD'ninki nerdeyse 90 derece oluyor. Yataystabilizede bir saçmal?k var devaml? titriyor. bunu genelde hidrolikler aç?k de?ilken yapar ama ben cold and dark'a fazla dayanamay?p çal???r halde bir mode'dan ba?lad?m dolay?s? ile hidrolikler aç?kt? (panelden de kontrolettim) nedeni konusunda bir fikrim yok. Uça?a RAT konmu? kazara açt?m, do?al olarak geri girmedi!

Kap?lar? aç?p kapatmak için yine manuele bak?n bilindik tu?lar çal??m?yor ?anelde de kap?lar? aç?p kapatmak için bir yer bulamad?m. Onada sonra bakaca??m.

Gellim dayanamay?p yapt???m meydan turuna (FMC felan hakgetire hiçbir?ey girmeden yap?ld?) uçak a??r olmas?na ra?men (170binlbs yak?tla) s?n?rlar? zorlayarak KLGB yani MDlerin yuvas?ndan kolayca kalkt?. Halbuki zor kalkmas? gerekiyordu! kontroller çok yumu?ak ve hassas fakat deli gibi elden kaç?racak kadar de?il, birkaç saniye içinde uça??n karakterini anl?yorsunuz ama ben daha a??r bir uçak beklerdim bu fazla yumu?ak ve hassas oldu.Son yakla?mada yine ayn? sebepten dolay? uça??n istem d??? yalpalamas? mümkün. Sevmedim ?ey; son yakla?mada -belki ini? konfigurasyonu set etmedi?im için- uça??n bilgisayar? kendi kendine GPWSi kaale alarak motorlara takat verdi bu yüzden ini? h?zl? oldu. Replay yapt???mda spoilerler aç?lmam??t? san?r?m modelden kaynaklan?yor ve replayde göstermiyor (ba?ka uçaklarda daoluyor özellikle çok kod yaz?lan), normalde bak?l?nca aç?l?yor sorun yok yani. Yinede ini?de stabil bir yakla?ma var, fakat dikkatli olmak laz?m.

biraz daha deneyip sonra kald?raca??m. ??mdilik makinem için fazla trafiksiz bir ortamda hafif frame tak?lmas? yapt? online veya offline'da san?yorum iyice u?ra?t?r?r. (benim makine tarihi oldu?u için herkesi ba?lamaz)Sonuçta uçmak için tercih etmeyece?im bir uçak, RFP'nin 747leeri HJG 707leri ile harita takip ederek uçmak varken

Aç?kças? bu uçak "kolayca yükle uçur" uça?? de?il, ciddi olarak ders çal??may? gerektiriyor. Panele ve uça?a hakim olmak için biraz emek harcamak laz?m. Hafife almay?n derim. 80-90 dolara de?ermi? göreceli dersem yalan olmaz ama sonuçta bir oyun ve onlarca payware-freeware alternetifi varken 80-90dolar bir uçak için pahal?. 10 dolar olmas?n? beklemem ama olsayd? 90 dolara satt???ndan daha çok para kazan?rlard? ona eminim bana göre 747-400ü kaça sat?yorlarsa onu a?mamal?yd?. Sonuçta tercih meselesi, 1-2-3- saatlik bir uçuş için u?ra?mam derseniz gere?i yok, fazlas?na delilik gözü ile bakt???m için zaten fazlada sözüm yok

Ben aç?kças? mevcutlarla gayet memnunum.

uçacak olanlara ba?ar?lar.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi

Senior Member
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Bu uçakla yakla??k 4-5 saat uçtuktan sonra pek çok özelli?i hakk?nda fikir edindim.

Öncelikle, bu uça?? sevmek laz?m san?r?m çünkü bizim al???k oldu?umuz 737 (ve genel Boeing ailesine) ve A32X modellerine göre çok farkl? sistemlere ve mant??a sahip pek çok aç?dan. Yani MD-11'e özel bir ilgi duymad?kça bu aletin ba??na oturup ba?tan sona çözmek herkesin katlanaca?? bir yük de?il gibi duruyor. Esas?nda hem Airbus'tan, hem Boeing'ten hem de daha eski MD'lerden al?n?p bir kar???m yap?lm?? gibi bir kokpit.

Uça??n yan? s?ra bir de PMDG'nin panel mant???nda ciddi yenilikleri vard?, onlara al??mak gerekiyor öncelikle. San?r?m gelecek nesil uçaklar?nda da beklememiz gereken mant?k bu olacak.

ITVV'nin bir Martinair MD-11 DVD'si vard?, gidi? geliş bacakl? bir uçuşun detayl? kayd?d?r (bence en güzel ITVV DVD'si). Onu birden çok izledi?im için uça??n baz? ilginçliklerine haz?rd?m (flight spoiler kolunun yukar? çekilip arm edilmesi ya da de?i?ken flap ayar? "dial a flap" gibi). Özet olarak, o videoda ne varsa, bu uçakta da var. WX radar? d???nda kayda de?er bir eksi?i olmad???n? dü?ünüyorum.

Hakan Hocam san?r?m bir daha kullanmayacak olsa da bahsetti?i bir konuya de?ineyim. 3. FMC ekran?ndaki menülerle tüm kap?lar? aç?p kapatmak mümkün, ayn? ekranda çok güzel bir pushback ve yer hizmetleri menüsü var (Leveld gibi).

Performans olarak, bende VC'si kapal? halde tak?lma yapan PMDG 747'ye k?yasla, VC'sini kapatamama ra?men, sorunsuz çal??t?, hatta default bir uçak gibi çal??t?. Bu kadar ince detaya ra?men (detayl? panel ayd?nlatmalar?, bir sürü panel ve sistem vs.) aç?klanan min. sistem özelliklerinin neredeyse yar?s? olan makinemi hiç zorlamad?. San?r?m bu da üzerinde çok çaba sarfedildi?ini gösteriyor.

Tüm kalitesine ve özelliklerine ra?men fiyat? pahal?, belki bu bedel kutulu sat?? fiyat? olsa ve kutusuna da demin bahsetti?im ITVV Martinair DVD'si konulsa mesela, ya da kokpit posteri ve kitapç?klar?, o zaman ilginç bir paket olabilir. Ama bu durumda sadece MD merakl?lar? taraf?ndan al?nmaya mahkum gibi duruyor uzun bir süre.

Bir eksikli?i stab trim uyar? sesini hiç duymam?? olmam, halbuki kokpitin de?i?mez sesi MD-11'de o, bana özgü bir durum mu bilmiyorum. Bunun d???nda rahatl?kla Leveld 767 ayar?nda oldu?unu söyleyebilirim.

Member
    Yer
    Antakya, Turkey.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"> 1-2-3- saatlik bir uçuş için u?ra?mam derseniz gere?i yok, fazlas?na delilik gözü ile bakt???m için zaten fazlada sözüm yok
    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    iltifat için eyvallah [8D]
    Kemal Tolu
    1967/LTDA

Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    istanbul, Turkey.
    asl?nda fazlada u?ra?mak istemiyorum sabah 04'e kadar oturup(ne i?im varsa!!!) manuelin bir k?s?mn? inceledim, merak etti?im baz? yerleri bulup okudum. Fakat bir ?eyin fark?nada vard?m daha do?rusu hat?r?ma geldi, sevgili Bozhan derdi " abi bir en fazla iki uçak yeter onlar? iyi bil,iyi ö?ren ba?kada bir?eye gerek yok!".Hakl? asl?nda uzun süre bir veya iki uçak ile uçtum ama insano?lu'nun gözü doymuyor, sonra bir tane bir tane daha derken ?imdi baz? uçaklar?nnas?l set edildi?ini bile unutur oldum. Son zamanlarlada s?kl?kla 737-800 ile uçtu?um için geçenlerde Airbusla bir uçuş yapmak istedim, bir sürü yerini eksik et etti?imi havada farkettim!

Sonuçta MD11 gibi gibi üzerinde büyük emek harcanacak bir uçak için iki kere dü?ünmek laz?m zira di?er uçaklar?n?z ile ilgili sahip oldu?unu konstantrasyonu kaybetme riskiniz var. Her uçtu?umuz uçak di?eri ile ayn? standartlarda de?il. Özellikle MD11 gibi i? yükü yüksek detayl? bir uçak di?erlerinden sizi so?utabilir veya di?erleri ile uçarken hata yapt?rabilir. ?imdiden bunuda not etmek laz?m bir yere.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi

Senior Member lishakoglu01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Bu kadar u?ra??y? A320 için yapsalard? ne güzel olurdu.

Evet çok güzel olmu? fakat san?yorumki genelimiz 1-2 saatlik uçuşlar yap?yor.MD 11 ile bir iki saatlik uçuş çok tuhaf oluyor.

Levent Ishakoglu
    1970 / ISTANBUL

Senior Member ekoyanki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    ankara, Turkey.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Bu kadar u?ra??y? A320 için yapsalard? ne güzel olurdu.

Evet çok güzel olmu? fakat san?yorumki genelimiz 1-2 saatlik uçuşlar yap?yor.MD 11 ile bir iki saatlik uçuş çok tuhaf oluyor.

<div align="right">Originally posted by lishakoglu01*-*09/01/2009*:* 05:58:52</div id="right">
    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    Çok hakl?s?n?z, PMDG A319 sevdi?im bir model olurdu diye tahmin ediyorum.
    EVREN YAĞLIKÇI
    1973 / ANKARA

Member
    Yer
    Antakya, Turkey.
    San?r?m genel bir yan?lg? var, sanki bu ucak sadece long range ucmak icin kullan?labilir gibi. Dogru set up ile short to medium range ucuslar son derece keyifli, hatta airbuslardan cok daha keyifli yap?labilinir(bence).

High Density Charter olarak yükleyin ucagi, 20.000kg yak?t ekleyin, ?st-Ank uçuşu yap?n, cok keyif alacag?n?z? garanti ederim.
    Kemal Tolu
    1967/LTDA

Senior Member
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">Bu kadar u?ra??y? A320 için yapsalard? ne güzel olurdu.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    Kat?l?yorum.AirlinersXP arapsaç?,Airsimmer ne zaman ç?kar belli de?il.PMDG yeni add-onn larda kalitesini ne kadar artt?rd???n? gösteriyor.

Airbus i?ininde üstesinden gelebilirlerdi,ve çok say?da hayran? olan,ama maalesef gerçe?inin yan?ndan geçemeyecek basit add-onn lara bel ba?layan Airbus c? ki?i say?s? eminimki MD11 bekleyen ki?i say?s?ndan çok ama çok fazlad?r.Ve kaliteli bir Airbus yapsalarda, eminimki talep çok fazla olucakt? MD11 göre.Fiyat ne olursa olsun!

Ayr?ca adam ak?ll? nas?l bir uçak oldu?unu bilmeyipte Airbus dü?man? olan,bu olaya tak?m tutma gözüyle bakanlarda,Airbus ? biraz tan?d???nda san?yorum otomasyon ve yolcuuça?? teknolojisinin ne demek oldu?unu çok daha iyi anlarlard? basit bir k?yaslama ile.

[8D]
    Burak

Senior Member
    Yer
    , Turkey.
    Bugüne kadar hep dü?ünürdüm: "FS ortam?nda MD11 gibi bir uçak nas?l olur da yap?mc?lar?n gözünden kaçar veya unutulur" diye.

Mevcuttaki MD11 'ler (IFDG, Overland, Skysim'e ait MD11'ler) uça?a d??tan bakt???n?zda size keyif veren, hadi FMC'yi, VC'yi bir yana b?rak?n do?ru dürüst bir 2D paneli bile olmayan, sadece dev?irme panellerle idare edilen, tatminden uzak yetersiz uçaklard?.

Dolay?s?yla ?u anda PMDG bu son ürünüyle FS ortam?nda MD11 için rakipsiz durumda. Bu nedenle de fiyat? istedi?i gibi keyfi belirliyor diye dü?ünüyorum.

Konuyu takip etti?im kadar?yla zaten uça??n fiyat? hariç, kalitesinden, performans?ndan, sistemlerinden, yaz?l?m?ndan, modellenmesinden vb. hiçbir ?ikayet yok.

Dolay?s?yla benim tavsiyem;

1- FS'ye oyun gözüyle bak?yorsan?z o kadar paray? bir uça?a vermeye de?mez, çünkü alternatifi çok. (veya bir kaç zaman sonra nas?lsa ucuzlar, sezon sonu indirimi gibi o zaman al?rs?n?z)

2- FS'ye simulatör gözüyle bak?yorsan?z ve MD11 hayran?ysan?z biraz tuzlu da olsa bu paraya de?er, çünkü alternatifi yok. (hem de bu ekonomik krizde bakars?n?z PSS gibi dükkan kapan?r ve ortada kal?verirsiniz )

Galiba ben 2. kategoriye girdi?imden, MD11'in hat?r?na san?r?m FS ile yeniden uçaca??m gibi görünüyor...

Selamlar.

Ferit Öztürk
    feritozturk1955@yahoo.com