Sayfa 1/3 123 SonSon
25 sonuçtan 1 ile 10 arası
    Senior Member
    Yer
    Cyprus

PMDG MD-11 for FS9 RELEASED!!!

Munur Soyer
    04/1977

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    Dostum ürün standart PMDG kalitesinde ve güzel lakin fiyat? çok pahal? bana kal?rsa ...

FS2004 (FS9) Version : $79.99
    FSX/FS2004 COMBO : $119.99

Fiyat? dü?ük tutup illegal kullan?m?n önüne geçmektense fiyat? yükseltip kar marj?n? art?rmay? , kaçak kullan?mdan do?an kayb? yasal olarak ürünü alan kullan?c?lar?n s?rt?na yüklemeyi dü?ünmü?ler san?yorum ki bu pek ho? de?il

Allah'tan uzun menzil uçmuyorum , ne 747'ye ne de MD11'e ihtiyac?m yok ama ayn? politikay? 737 NGX'te de uygularlarsa ?irin olmaz bizler için .

Sevgiler
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Senior Member
    Yer
    Cyprus
    Aynen kat?l?yorum dostum,
    Sevgiler
    Munur Soyer
    04/1977

Senior Member ekoyanki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    ankara, Turkey.
    ?lla Md-11 ile uçar?m diyorsan?z, Overland'?n VC'li, Acs panelli ücretsiz muhte?em modelini indirin Avsimden, 80 Euro da cebinizde kals?n derim ben
    EVREN YAĞLIKÇI
    1973 / ANKARA

Senior Member lishakoglu01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Bu haber, 738 için bir ???k olsun diyorum.
    Levent Ishakoglu
    1970 / ISTANBUL

Senior Member cougar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Fiyatin ucuk olmasi konusunda kesinlikle katilmiyorum.

Nedenine gelirsek, tayyare ile bir kac ucu$ Tamamladiktan sonra zaten sizde fark ediceksiniz fiyatinin ucuk olmadiginin.

Burda standar herhangi bir addon'dan bahsetmiyoruz, MD11 ku$undan ve PMDG'nin ciddiyetinden bahsediyoruz.

Fiyat yerden goge kadar hakli ve sonuna kadar hak ediyor bence.
    Anil Ardahanli (First Airborne: 1980 Izmir) Sindel Niner Wings ATPL \"737\"
    Science I believe, with physics I fly.

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    Anil Kaptanim PMDG ciddiyetine ve kalitesine bir diyecegim yok ama burada ucak uretilmiyor , bir program uretiliyor ve bu programla yapilan is belli ...

Baside indirgemeyi asla sevmem , programci arkadaslar sakin kizmasin bana ama bu ucagin ozu "if"ler ve "then"lerden olusan , fonksiyonlari , donguleri ve kodlari ile *sadece" bir bilgisayar programidir .

Bir baska deyisle programci icin MD88 , B737 , B747 ne ise MD11 odur , belki birinde 10000 satir kod vardir da digerinde 20000 satir kullanilmistir . Daha iyi bir urun yapabilmek icin yapmaniz gereken iki is vardir , birincisi daha verimli ve belki de daha cok kod yazmak , ikincisi ise bilgimizi iyi sekilde kullanip beynimizi calistirmak .

Kodun ustune giydirdiginiz model isterse bir ultralight olsun , isterse bir Antonov , arka planda degisen birsey yok .

Kolay demiyorum , basit asla demiyorum (kod yazan biri olarak zorlugunu ve hassasiyetini bilirim) ama ayni ekibin 737'si 30 USD , 747'si 60 USD iken MD'sinin 80/120 USD olmasi anlamsizdir .

Bu tamamen pazarlama ile alakalidir , yapilan ucagin sistemleri ve/veya dis gorunuzu ile alakasi yoktur . Her urunde fiyatin ikiye katlaniyor olmasi ise umarim sadece tesaduftur .

MD-11'in gercegi 747'nin gerceginden pahali olabilir , daha komplike bir ucak olabilir , hatta dunyanin en iyi ucagi bile olabilir ancak kendisi bir ucaktir nihayetinde . Yapilanda gercegine olabildigince benzetilmeye calisilmis dijital bir kopyasidir .

Ben bu gozle bakarak 80 USD pahali diyorum , sadece FsX kullanan sanal pilotlara ise Fs9 surumunun de zorla satiliyor olmasini anlamsiz buluyorum .

Sevgiler
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Fatih hocam yerden gö?e hakl?s?n?z bana görede,

Korsanla mücadeleye çal??mak böyle bir?ey olmamal? bence lisansl? alanlara lisanss?z alan 3 ki?inin de paras?n? ödetme mant??? bu ki yanl?? pazarlama bana görede.

Aerosoft dan ald???m LHBP havaliman? vard? mesela geçen sene FSX için olan?n? da ücretsiz gönderdiler,Yasal olmayan ?eylerle mücadele fiyat artt?r?rarak yap?l?rsa daha çok korsana yol açar bana görede.

Ama tabi bizim buradaki söylemlerimiz sadece a??z yormakla kal?yor o da ba?ka bir ?ey :-)

Murat KANDEMİR

Senior Member
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Fiyat ve sat?? politikas? konusu bir yana, MD-11 bir yana

Harika bir uçak yapm??lar. Hem performans? ?ahane hem de MD-11'in en ince detaylar?n? bile yans?tm??lar. Uça??n kendisine zaten hayrand?m, yükleyince gördüm ki kokpit sesleri bile tüylerimi ürpertti, motor sesi ve "bitching betty" efektleri çok güzel.

737NGX'i kim bilir nas?l yaparlar diye dü?ündürüyor.

Senior Member cougar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Fatih kaptanim,

Tamam yerden goge haklisiniz, sonucta bu bir yazilim, yani %100 gercek kanatlari olan bir ucak degil, ayni zamanda simulator'de hic bir ucagin da %100 gercek olmadigi gibi amma...

Ucaktaki detaylara dikkat ettiniz mi bilmiorum ama, her uretilen malzemenin, veya yazilimin veya donanimin bir ucreti vardir. Nasil eve giderken hergun ugradigimiz bakkaldaki ekmegin fiyatinin oldugu gibi, bizim simulatorlerde kullandigimiz yazilimlarin da bir fiyati var.

Simulator ortaminda MD11'i karsilastirabilicegimiz bir tayyare dusundumde, sanirim dinamikler konusunda sadece LevelD'den bahsedebiliriz, onun disinda ucagin detaylarina girersek pek fazla secenek kalmiyor geriye.

O yuzden herseyin bir ucreti oldugu gibi, bu kadar profesyonel hazirlanmis bir ucagin uretici sirketinin de belirledigi fiyat -benim dusunceme gore- kendi insiyatiflerinde olmalidir ve bizim uzerine cok fazla yorum yapmamamiz gerekir. Neden dersek, sonucta ismini vermek istemedigim bir yolcu otobusu ureticisi firmanin ucaklarini dusunursek eger, ve onlarin satis fiyatlarini aklimiza getirirsek o zaman PMDG'nin MD11 icin istedigi fiyat da gayet mantikli gelebilir.

Soncuta bu adamlarin senelerce ugrasip hazirladiklari bu ucaklar, internette paylasim mantigi sayesinde bir cok yerde el altindan, underground bir sekilde dagitiliyor, ki dagitilmaya da devam edicek, ancak hani devamli bu aralar forumlarda gordugumuz "Repleri unutmayalim beyler, emege saygi" muhabbetlerini hatirlarsak o zaman da MD11'i bu kadar detayli cikaran PMDG icin "fiyati yuksek tuttu" dememek gerekir, bu benim dusuncemdir tartisiriz orasi her zaman baki kalan bir konudur.

Sonucta ne kadar yazilimsal bir sekilde 2 tane kanadim olsa bile, aldigi her kurusu sonuna kadar hak ediyor MD11, gunduz C172 ile ucuslarima devam edip aksamlari ve bos zamanimda ise evimde MD11 ile ucucagim kesindir. Saka bir yana, PMDG'nin MD11'i sanirim simulator tarihinde ufak capli bir tarih yazicak gibi.

Bu arada murat hocam, bir scenery ornegi vermissiniz, FS2004 icin aldiginiz scenery'nin FSX versiyonunu size bedava sunmuslar. Bu harika bir sirket proseduru ancak herhangi bir scenery ile MD11'i karsilastirmayalim, uzaktan yakindan hem detay hemde uretilmesi icin gereken is yuku anlaminda hic alakalari yok.
    Anil Ardahanli (First Airborne: 1980 Izmir) Sindel Niner Wings ATPL \"737\"
    Science I believe, with physics I fly.