Sayfa 1/4 123 ... SonSon
32 sonuçtan 1 ile 10 arası
    Senior Member
    Yer
    Istanbul, Turkey.

LTBA 36R AI Traffic problem.

Merhabalar,

LTBA2008 kullan?yorum,ve son zamanlarda dikkatimi çeken bir olay var.AI traffic uçaklar 36R pist ba??na diziliyor ve kimse kalk?? istemiyor.Uzunca bir kuyruk oluyor.Ben AI leri kapat?p yoluma devam ediyorum ancak,kafama tak?ld?.Neden böyle bir ?ey olur?

AFCAD dosyas?n? inceledim,teknik olarak çok üst düzey bir kullan?c? olmad???mdan pek bir sorun gözüme çarpmad?.

Benzer sorun ya?ayan,yada ya?amasa bile bilgi sahibi olan ki?iler yard?mc? olabilirse sevinirim.

?yi günler.
    Burak

Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    istanbul, Turkey.
    hmmm hala LTBA2008i kurmaya elim gitmedi ama muhtemelen bir sorun varsa o da 36R pist ba?? bekleme noktas? ile pist merkez hatt? aras?nda ba?lant? kopuklu?u olmas?d?r.Ama bu kolay kolay gözden kaçmaz.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi

Senior Member
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Deneme için ben kurmu?turm. Çimden dola??p giriverdim kimse ses etmedi )
    Arslan \"scenery koleksiyoncusu\" Türegün
    35,5 // 1966

problemi ben de farkettim
    AFCAD ile küçük bir rütu? yap?nca düzeliverdi

[img]images/icon_zip.gif[/img] Attachment: ads?z.JPG ( 8126bytes )

Senior Member
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Evet 2 tane holding point mevcut,benim AFCAD da da ve akl?ma gelmedi de?il.Ancak sorun yarataca??n? dü?ünmemi?tim,bende o ?ekilde yap?cam ?imdi.Sonucu payla??r?m.

-------------------------------------------------------------------------
    Problem çözüldü,de?i?en AFCAD da 36R da 2 bekleme noktas? vard?,yollar birle?ip,tek noktaya çekince AFCAD da ,problem çözüldü.

Te?ekkürler.
    Burak

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    DHMI Meydan haritas?na sad?k kalmak isterseniz , a?a??daki ?ekilde de bir düzenleme yapabilirsiniz

G ve G1'in birle?ti?i yerden sonras?n?n normalde bir ad? yok , direkt piste ç?k?yorsunuz ancak bu isimsizlik ve bo?luk AI'lerin burunlar?n?n dibindeki piste ç?kmas?n? engelliyor olabilir ...

Teoride (ve gerçekte) G ya da G1'de beklemenizi yap?p izin verildi?inde piste ç?k?yorsunuz .

AI'lerinde bu ?ekilde davranmas?n? sa?lamak için aradaki bölümü ( resimdeki siyah hat ) AFX ile RUNWAY LINK olarak tan?mlarsan?z sorun kalmamas? gerekir .

E?er Depresyon adl? üyemizin örnekledi?i gibi bir düzenleme yaparsan?z , G1'de beklemek gibi bir ?ans?n?z olamaz ve ATC size hep G1 G 36R gibi bir taksi talimat? verir

Ads?z.jpg isimli resimde görülen gibi bir taksi yolu düzenlemesinde sorun piste direkt olarak ç?kan/ç?kmas? gereken her iki taksi yolunun tek bir bekleme noktas? olmas?d?r , biz durup bekleyebiliriz ama AI'ler burada sap?tabilir , içinden ç?k?lmaz bir dü?üme girebilirler

Henüz deneme yapmad?m , ancak bu gece sabah kar?? vakit bulabilirsem dener her iki çözümünde pratikteki sonuçlar?n? yazar?m .

Sevgiler
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Senior Member
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Hocam, ben FS ATC si ile uçmad???m için sorun olmuyor.Ben zaten istedi?im taxi yolunu kullan?yorum.AI lerde piste ç?kabilsin kafi
    E?er o ?ekilde bir sap?tma durumu olursa tekrar elden geçirecem.Ancak S dan gelen trafikler hariç,hepsi G1 de s?raya giriyordu.

Te?ekkürler tekrardan herkese.
    Burak

Senior Member arcis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Bursa, Turkey.
    Fatih Hocam hat?rlarsan?z geçen sene de bu konuyla ilgili ?ikayetlerimi dile getirmi?tim(LTBA2005).36L den inen uçaklar 36R den kalk??lar nedeniyle pisti terk etmiyordu ?imdi sorun art?k 36R den de hiç bir uçak kalkm?yor.Bu konuyu açacakt?m fakat yo?unluktan dolay? ben de f?rsat bulamam??t?m.
    Dedi?iniz taxiway'i runway yapt?m 36R den kalk??lar için yine sonuç alamad?m,trafikler bekliyor.belki kulland???m afcad221 program?ndan kaynaklan?yor olabilir siz AFX kullan?yorsunuz.O programla bir de?i?tirme yapm??s?n?z onu e?er deneme f?rsat?n?z yoksa bizzat deneyip size elimden geldi?ince yard?mc? olabilirim.Daha Sonra da 36L den ini?lerden sonraki pist ortas?ndaki beklemeyi halledebiliriz.

Saygilarimla
    Emrah Özdemir
    19/09/83
    Bursa PMDG 737-800

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    Dün gece geç vakte kadar FsAirlines ile u?ra?t?m , o yüzden bakamad?m Afcad'a ...

K?smet olursa bugün inceleyece?im , çift pistli örnek afcadlar? inceler bizdeki sorunu bulmaya çal???r?m .

AFX ile yap?lm?? bir Afcad dosyas?n? AFCAD 2,21 ile açarsan?z ve de?i?tirip kaydederseniz AFX ile gelen muhtelif özellikleri kaybedersiniz ba?ka bir sak?ncas? olmaz ( Taksi yolu tabelalar? , Exclude alanlar? ) .

Sevgiler
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Senior Member
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Emrah Bey, do?rudur benimde AFCAD eski ve Fatih hocan?n dedi?i olay? bende yap?nca sonuç alamad?m.Ancak yukar?dakine benzer bir AFCAD yap?p bekleme noktas? say?s?n? 1 e indirince her?ey düzeldi.

Ayr?ca Fatih a?abeyin söyledi?i AI ler sap?tabilir tezi benimde dikkatimi çekti ve onuda test ettim.S dan gelenler G e F dan gelenler G1 geldiler ve FS ATC bunun üstesinden gelmeyi ba?ararak taxiway kar??la?malar? gibi bir grubu bekletip,di?erlerini yollad?.Böylece her hangi bir sorun kalmad? bilginize.

Burak