Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
23 sonuçtan 11 ile 20 arası
  1. #11
    Member
    Üyelik tarihi
    22-09-2007
    Yer
    Ankara, Turkey.
    Mesajlar
    62
    Fatih bey :
    donan?m ve yaz?l?m aç?s?ndan çok teknik bilgiler veremeyece?im.
    ancak :
    yazd???m görü? tecrübeye dayanmaktad?r.
    2.4 ghz /1gb ddr2 ram/ fx5500 nvidia/ sistemimle
    ground env pro yu kurdum.
    belli bölgelerde bina a?aç gibi objelerde art?? sa?lad? ancak : display settings te yükseltme yap?nca ekranda donmalar oldu ve view geçi?leri tak?lmaya ba?lad?. ben de ekran kart?na geçici sürelerle overclock yaparak denemelerde bulundum ; ancak so?utma sistemi yeterli olmad? ve riskten dolay? default h?zlara döndüm

    ati 9550 kullanan ba?ka bir arkada??mdan da bu eklentiden istedi?i keyfi alamad???n? ö?rendim.

    cenk erhan

  2. #12
    Ground Env. bina ve agac gibi ogeler icermez ki Cenk Bey ...

    Programin tek yaptigi Fs'in yeryuzu kaplamalarini degistirmektir , soyledikleriniz kaplama ile ilgisi olmayan kaplamanin ustune gelen eklentilerdir ve adina autogen denir .

    Basit anlamda kullanirsaniz , gece ve gunduz yer kaplamalariniz degisir .

    Programi biraz daha detayli kullanmak isterseniz her hava durumu icin degisik kaplama setleri tanimlarsiniz ve hava durumuna gore bu setler devreye girer .

    Velhasil her iki kullanim seklinde de GE'nin FPS ya da performansa etkisi aynidir .

    Sozun ozu GE ve GE Pro ekran kartiniz ne olursa olsun ayni gorsel sonucu verir .
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ Sistemimde kurulu Simulatör yok. Hayat böyle daha güzel ]
    [ AMD FX 8350 @ 4.4 Ghz / Gigabyte 990FXH-UD3 / 16 GB Corsair DDR3 Ram / Zotac Nvidia GTX1060 6 GB AMP! Edition / Samsung 850 EVO SSD 120 + 250 GB / WD Sata3 1 TB HDD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  3. #13
    Ground Env. bina ve agac gibi ogeler icermez ki Cenk Bey ...

    Programin tek yaptigi Fs'in yeryuzu kaplamalarini degistirmektir , soyledikleriniz kaplama ile ilgisi olmayan kaplamanin ustune gelen eklentilerdir ve adina autogen denir .

    Basit anlamda kullanirsaniz , gece ve gunduz yer kaplamalariniz degisir .

    Programi biraz daha detayli kullanmak isterseniz her hava durumu icin degisik kaplama setleri tanimlarsiniz ve hava durumuna gore bu setler devreye girer .

    Velhasil her iki kullanim seklinde de GE'nin FPS ya da performansa etkisi aynidir .

    Sozun ozu GE ve GE Pro ekran kartiniz ne olursa olsun ayni gorsel sonucu verir .
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ Sistemimde kurulu Simulatör yok. Hayat böyle daha güzel ]
    [ AMD FX 8350 @ 4.4 Ghz / Gigabyte 990FXH-UD3 / 16 GB Corsair DDR3 Ram / Zotac Nvidia GTX1060 6 GB AMP! Edition / Samsung 850 EVO SSD 120 + 250 GB / WD Sata3 1 TB HDD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  4. #14
    Member
    Üyelik tarihi
    06-03-2007
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    92
    Cenk bey, Fatih bey hakl? size kat?lm?yorum. 3 y?ld?r GEPro kullan?yorum. Sistemim bahsetti?iniz özelliklere sahip bir sistem. Yani i?lemcim P4 2.4, ekran kart?m ise Radeon X1650. Performansata en ufak bir azalma bile saptamad?m. Bu progam?n özelli?i yeryüzündeki kaplamalar? de?i?tirmesi. Evet gece ve gündüz olarak iki grupta de?i?im sa?l?yor. Geceleri çok daha gerçekçi bir görünüm al?yorsunuz. MS nin default texture lar?n?n aksine GEPro sayesinde ?ehir merkezleri çok daha reel bir ayd?nl??a sahip gözüküyor. Otoyollar?n ???kland?rmalar? birbirine ba?l? bir halde uzay?p gidiyor (kaplama levhalar?ndaki ???kl? alanlar default durumun aksine uç uca birle?iyor). Hem gece hemde gündüzde olan di?er bir özellikise ?ehirlerin üzerinde alçak irtifada uçarken stadyum, park gibi ye?il alanlar?n ve endüstri bölgelerinin çok çarp?c? gözükmesi.
    Fatih beyin de bahsetti?i gibi bu program?n ana kullan?m ?ekli asl?nda hava drumu ile ilintili olmas?. Bunu k?saca ?öyle aç?kl?yay?m. Kapal? ve "overcast" bir havada uçtu?unuz zaman ???k az yans?d???ndan daha karanl?k bir yeryüzü görürken güne?li bir havada ise tam tersi yani ayd?nl?k bir durum söz konusudur. Default bir FS ortam?nda bu fark tam olarak gerçekle?emez. GEPro nun ana etkisi tam bu noktada ortaya ç?kyor. Peki havaya ba?l? bu ???k de?i?imi uçuş s?ras?nda m? oluyor? pek tabi de?il? ?ayet bu ?ekilde olsayd? o zaman sizin dedi?iniz gibi ciddi bir performans azalmas? ya?an?rd?. Daha FS ba?lat?lmadan önce Active Sky gibi bir program? çal??t?r?yorsunuz. Uçmak istedi?iniz bölgenin konumunu ya da uçaca??n?z rotay? bu programa giriyorsunuz. Online hava durumu indiriliyor. Bu program? kapat?rken bize "mevcut duruma en uygun yeryüzü kaplamalar?n?n GEPro taraf?ndan yüklenmesini ister misiniz" diye soruluyor. Bunu onaylad???n?z zaman Fatih Yas beyin sayfan?n ba??nda yollad? resimden de görece?iniz üzere 5 ana hava ko?ulundan birine ait (her ko?ul için ne karar çok paket olu?turursan?z o ana en uygun olan? seçilebilmekte) kaplama FS9 textures klasörüne yüklenmekte. Bu yüklmenin ard?ndan GEPro kapan?yor. Son olarakta FS' yi ba?lat?p uçuyorsunuz. ??te i?in özü burada. Yani GEPro arkada çal??an bir program de?il. FS ba?lad???nda o kapanm?? oluyor. Yani performans? azaltmas? varl???ndan olamaz. ?unuda unutmamak gerekir elbette; bir dahaki kullan?m?na kadar hep ayn? koyuluk/aç?kl?ktaki kaplamalar ile uçman?za neden olur.
    Tolga DEM?R

    ?stanbul - 1973

    dr.tolgademir@gmail.com


  5. #15
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    11-06-2007
    Yer
    Sakarya, Turkey.
    Mesajlar
    741
    Arkada?lar...uzun süredir bu sitenin üyesi olmama ra?men sormakta biraz çekiniyorum..Bu payware ürünlerden Ground Environment, PMDG747-400 yada Flight Environment gibi ürünler CD olarak sat?l?yormu.?nternet üzerinden de?ilde piyasada CD olarak bulabilirmiyiz....varsaa e?er
    Sezgin GÜL
    1980/Sakarya

    Intel(R) Core(TM) İ7 CPU 950 @ 3.07GHz/Kingston (6GB) @ 1600MHz DDR3/Sapphire HD5830 @ 1024 Mb.(64bit) GDDR5/Samsung 22\'\' LCD Monitör/1TB HD 7200RPM/Windows 7 Ultimate 64 bit

  6. #16
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-07-2002
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Mesajlar
    4.171
    Niye internet üzerinden almaya çekiniyorsunuz ki?
    Bir sürü güvenilir ve düzgün site var bu i?i yapan.
    "Download" sürümü zaten en güncel yaz?l?m? içeriyor.

    ?lla ki CD olacak derseniz zaten "Boxed" versiyon da sat?l?yor.
    Sat?n al?yorsunuz, adrese yolluyorlar.
    Yaln???z,
    1- Ald???n?z ürün en günceli olmuyor, sonras?nda illa ki internetten güncelleme yapacaks?n?z.
    2- Bir CD için bir alay da kargo ücreti ödüyorsunuz.
    3- Gümrü?e falan tak?l?p da merakl? ve bir o kadar da bilgisiz bir memura denk gelirseniz, bir de bunun esasen oyuna ait bir parça yaz?l?m oldu?unu (bir de kur bakal?m görelim derse) ama esas oyun olmadan bunun çal??amayaca??n? anlatman?z (siz anlat?rs?n?z da o anlar m? meçhul) gerekir.

    ?ahsi fikrime gelince.
    Ben ithalatç? olsam ve amac?m da ithal etti?im üründen para kazanmak olsa, gidip simulasyon ve buna ait eklenti getirmem.
    Nasıl olsa 1 ki?i alacak sonra di?erleri ondan yararlanacak .
    Arslan \"scenery koleksiyoncusu\" Türegün
    35,5 // 1966

  7. #17
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    11-06-2007
    Yer
    Sakarya, Turkey.
    Mesajlar
    741
    Arslan Bey zaten dedi?iniz gibi de?ilmi.Nasıl olsa 1 ki?i alacak sonra di?erleri ondan yararlanacak
    Birinden istesen olmaz istemesen de olmaz.O yüzden programc?lar yapt??? eme?in kar??l???n? almak istemi? olsa internet üzerinden piyasaya sürmez.
    Bildi?iniz gibi internet büyük nimet.Gelen al?yor giden al?yor.?ndir indirebildi?in kadar) 3'ü 5'i de ba??m a??rmas?n diye internetten neyse ücreti ödüyor.Bir çok payware yaz?l?mlar böyle de?ilmi.

    Sonrada ç?k?p demezlermi "lütfen eme?e sayg?" diye istesen;ben buldum bi?ekilde sende bul.Art?k herkes her?eyden haberdar.Böyle mütevaz? cümlelerlede birbirimizi kand?rman?nda bir anlam? yok.
    Nasıl olsa bu konuyu mutlaka açan olur diye bekledim.Herkes de bir sessizlik var..Bilmem nedendir

    ?nternetti vs. u?ra?mak yerine e?er varsa CD si gidip alay?m diye umut etmi?tim.

    En güzel Paywareler sizlerin olsun
    Sezgin GÜL
    1980/Sakarya

    Intel(R) Core(TM) İ7 CPU 950 @ 3.07GHz/Kingston (6GB) @ 1600MHz DDR3/Sapphire HD5830 @ 1024 Mb.(64bit) GDDR5/Samsung 22\'\' LCD Monitör/1TB HD 7200RPM/Windows 7 Ultimate 64 bit

  8. #18
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-07-2002
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Mesajlar
    4.171
    Sorunuza cevap vereyim o halde.
    Evet CD olarak sat?l?yor. Benim e posta adresime bile reklam?n? yollam??t? embesilin biri .
    Gug?l yap?p bulabilirsiniz herhalde.

    Yaln?z anlayamad???m nokta ?u, buraya yazmak için internet ile u?ra?abildi?inize göre, arad???n?z yaz?l?m? da bulursunuz.

    Ha derseniz ki u?ra?amam illa ki CD olsun, niye u?ra??yorsunuz ki. Zaten CD ile ald???n?z son sürüm de?il böcük möcük var içinde yama yap?lmam??. PMDG kulland?n?z diye THY sizi i?e de alm?yor nas?l olsa. ?ndirin Vistaliners, Kittyhawk, POSKY bak?n keyfinize.
    Arslan \"scenery koleksiyoncusu\" Türegün
    35,5 // 1966

  9. #19
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    11-06-2007
    Yer
    Sakarya, Turkey.
    Mesajlar
    741
    ?lla CD olsun demiyorum,varm? diye sordum,cevab?m? ald?m.Tek payware kullan?yorum o da PMDG737 yakla??k 1 y?l önce almak zorunda kald?m izledi?im videolar yüzünden) bende istiyorum dedim,ama verdi?im ücrete de?er.

    Yaz?l?m? bulmak sorun de?il benim anlatmak istedi?im farkl? bir konuydu neyse önemli de?il...
    Sezgin GÜL
    1980/Sakarya

    Intel(R) Core(TM) İ7 CPU 950 @ 3.07GHz/Kingston (6GB) @ 1600MHz DDR3/Sapphire HD5830 @ 1024 Mb.(64bit) GDDR5/Samsung 22\'\' LCD Monitör/1TB HD 7200RPM/Windows 7 Ultimate 64 bit

  10. #20
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    11-06-2007
    Yer
    Sakarya, Turkey.
    Mesajlar
    741
    Arkada?lar payware bir ürün olan Ground Environment ProII yi help dosyas?ndan faydalanarak problemsiz kurdum,fakat kendi sitesindeki screenshoot lardaki görüntüyü elde edebilmi? de?ilim.De?i?en sadece yeryüzü kaplamalar? ve sky textureleri..
    Screnshotlardaki gibi düzenli bir ?ehir görüntüsü ve üst seviyede ?ehir ???kland?rmas?n? görebilmi? de?ilim..Kurulumda bir hata olmad???na emin olabilirsiniz..Kullanan arkada?lardan bu konuda yard?m bekliyorum..in?allah ekran kart?ndan de?ildir..

    Not:Ground Environment ProII 'yu kurduktan sonra Frame de büyük art?? oldu..FS'nin performans? dahada yükseldi diyebilirim.Daha önce Lennart'?n kaplamalar?n? kullan?yordum.

    ?ntel P4..
    3.20GHZ
    ATI Radeon 9250 ekran kart? 128mb
    512 ram

    Te?ekkürler
    Sezgin GÜL
    1980/Sakarya

    Intel(R) Core(TM) İ7 CPU 950 @ 3.07GHz/Kingston (6GB) @ 1600MHz DDR3/Sapphire HD5830 @ 1024 Mb.(64bit) GDDR5/Samsung 22\'\' LCD Monitör/1TB HD 7200RPM/Windows 7 Ultimate 64 bit

Benzer Konular

  1. Ground Environment Pro Nas?l kuruluyor
    By gokhanpakalin in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 18-01-2010, 23:57
  2. Ground Environment Professional for FS2004
    By thy163 in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 21-09-2008, 19:01
  3. flight environment ve ground environment (acil)
    By flybaran319 in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 27-07-2008, 09:44
  4. Flight One Ground Environment Pro
    By Batur in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 03-02-2008, 20:53
  5. Ground Environment Pro ve error
    By mavi in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 21-09-2006, 11:21

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •