Sayfa 1/4 123 ... SonSon
39 sonuçtan 1 ile 10 arası
    Senior Member
    Yer
    izmir, Turkey.

FS9'da memory problemi

FS'de özellikle sabiha gökçen ve çevresinde bi hata raporu al?yorum ve rapora tamam dememle birlikte oyun kapan?yor.Hatada ?öyle yaz?yor;

Your computer has run out of avaible memory.Fligth simulator will now exit.You may not enough free space on your hard disk.Run disk cleanup to free up space, and then try running Flight Simulator again.

Hard diskim ikiye bölünmü? durumda.Fsnin yüklü oldu?u hard diskde 34gb bo? alan var, di?er bölümde ise 84gb bo? alan var.Sorun nerede sizce?Te?ekkürler.
    Kaan Y?lmaz 1994 ?zmir
    LTBJ - Adnan Menderes Airport

Junior Member
    Yer
    Antalya, Turkey.
    tahminim ramler yetersiz kald??? için simulatör kapan?yor. Harddisk ile ilgili k?s?mda Xp'de hat?rlad???m kadar?yla ram'ler yetersiz kald???nda kullanmak için diskten yer almas?yd?. Harddiskte al?nan k?s?mda yetersiz kal?yor ise olabilir.

Umar?m yard?mc? olabilmi?imdir.

Sevgiler

Hasan
    Hasan Hüseyin ?AN
    Antalya - 1985

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    1. Fs9 Update yüklü mü ( 9.1 Update diye geçer )

2. Autogen ne durumda ?

E?er i?letim sistemi XP ise 3 GB tan?mas? için daha do?rusu adreslemesi için boot.ini içinde gerekli müdahale yap?l? m? ? ( Normalde 32 bit i?letim sistemleri 2 GB'dan fazlas?na adresleme yapamaz , konu hakk?nda Ms'in sitesinde yeterli kaynak mevcuttur )

Kolay gelsin
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Member
    Yer
    ?stanbul, Turkey.
    Sisteminizde disk takas dosyas? (pagefile.sys) ne durumda? Kendniz sabit bir büyüklü?e ayarlam?? ya da tamamen kapatm?? olabilir misiniz?
    Always try to keep the number of landings you make equal to the
    number of take-offs you\'ve made.

http://www.sumeryamaner.com/

Senior Member
    Yer
    izmir, Turkey.
    Ramler nas? yetersiz kal?yor anlamad?m gitti.

Fatih hocam 931 yüklenmiyor yüklemeye ba?lamadan önce hata veriyor.Autogen extremly dense konumunda.Boot.ini dosyas?yla ilgili hiç bir müdahele yap?lmad?.

Hocam pagefile.sys dosyas?na da hiç dokunmad?m.

Ve son uçuşum olan ltbj-ltac'de de ini?imden sonra bu hatay? ald?m.
    Kaan Y?lmaz 1994 ?zmir

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    9.1 Update neden yüklenmiyor ?

O bu tip sorunlar? gideren , özellikle autogen'den dolay? kapanmalar? düzelten ciddi bir yamad?r .

Ne yap?p edip yükleyin .

E?er 9.1 update yüklü de?il ise Autogen'i OFF yap?p deneyin , büyük ihtimalle sorun kalmayacakt?r . Extreme Dense Autogen ayar? tüm sistemi yorar , tüm binalar? a?açlar? vs. ram'e yazar . Tam bir FPS canavar?d?r

Kolay gelsin
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Senior Member
    Yer
    izmir, Turkey.
    Fatih hocam asl?nda biraz da yükleme konusunda teneddüt ediyorum.Çünkü yüklemeyi ilk açt???mda bu yükleme add-onlar?n?za zarar verebilir yazas? ç?k?yordu.Ona da ok diyordum ancak sonrada callback OD diye bir yaz? ç?k?yor ve yükleme kapan?yordu.Sizi de bu sorunlar?mla yoruyorum, özür dilerim.

Edit:Sonunda yüklemedim.Me?erse ki fs91upd.exe dosyas?n? flight simulatorün yüklü oldu?u klasöre koymak gerekiyormu?, öyle yap?nca yüklendi.Sonucu bir iki denemeden sonra yaz?cam.Çok teşekkür ederim.
    Kaan Y?lmaz 1994 ?zmir

Senior Member
    Yer
    izmir, Turkey.
    ?u anda problem çözüldü gibi ancak, bu sefer de ltai-ltbj uçuşumu yaparken kalk??dan 15dk sonra Fs tak?ld? ve hata verdi.Nedeni nedir bilen var m? acaba?
    Kaan Y?lmaz 1994 ?zmir

Bu hata pagefile.sys den kaynaklan?yor olabilir. (memory için olan? diyorum)

cacheman ad?nda ücretsiz bir program var, orda haz?r ?ablonlardan, "oyun için rami düzenle" deyince bu sorun ortadan kalk?yor bende. (pagfile a bi?eyler yap?yor bi süre ama pek anlam?yorum ben, sonucta bo? ram baya art?yor)

Avsimden performans tüyolar? adl? bir yaz?da görmü?tüm, Evrim yay?nlam??t?, bu forumda hatta. O gün, bu gündür kullan?yorum. Tavsiye ederim.

Senior Member
    Yer
    izmir, Turkey.
    Mehmet hocam bu program?n sisteme veya ramlere bir zarar? yok de?il mi?Asl?nda pek de seçim ?ans?m yok gibi.Hata giderek yay?l?yor, son uçuşumda istanbulda da ayn? hatay? ald?m.
    Kaan Y?lmaz 1994 ?zmir