Sayfa 1/2 12 SonSon
17 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.239

    edit voice pack problemi

    günün sorusu olabilecek ilginç bir durum, korkunç gerçe?i dün gece yar?s? farkettim ve sabah? zor ettim, son birkaç saattirde üzerinde çal???yorum ama daral geldi;

    makinemde bir HDD üzerinde 4 partition var;
    C-D birinci XP'i-ki online uçuş için kullna?yorum AI trafik felan yok kald?rd?m.
    E-F di?er XP'yi çal??t?r?yor-ki offline için kullan?yorum her?ey yüklü!

    bugüne kadar EVP3.1'i birinci XP'de çal??t?r?p , updateleri direk olarak airline.cfg ile beraber ikinci xp'deki FS'e kopyal?yordum. Bugüne kadar hiçbir sorun olmad?. Her türlü callsign hatas?z çal??t?.

    GEçen haftalardan birinde "yahu callsignlar offline için neden online taraf?nda u?ra??yorum-ki EVP3.1'i ikinci XP'ye yükleyip rahat edeyim dedim" ve yükledim, daha sonrada birkaç tane voice'u update ettim. Sonra bu voice'lar? uçuşlarda kontrol ederken farkettimki son yüklediklerimi bilgisayar yüklüyor ama seneler önce yükledi?im bir çok callsign yok! örne?in Turkish!!!!
    hemen voice dosyalar?n? kontrol etti?imde korkunç fark? gördüm;
    normalde 440MB olmas? gereken USenglishBig.gvp nerdeyse default ayar?nda 330MB!!! airline.cfg ise normalde updatelerle beraber 50kb olmas? gerekirken 36Kb!!.içine bakt???mda senelerdir yükleid?im tüm callsign'lar gitmi? ama herne hikmetse son ekledi?m 4-5 tane listede yerini alm??.

    acaba yanl??m? yapt?m diye daha yava? olarak birkez daha yapt?m ve bunu yapmadna öncede bir backup ald?m EVP içinden. Hatta k?rm?z? olarak gelen callsign'lar?n hatalar?n?da iptal ettimki sorun olmas?n (import etti?im callsginlar?n custom --> callsign dizininde yanlar?ndaki kutular koyu ye?il ve seçili, yani senelerden beri yapt???m ?ekilde).

    voice Update i?leminden sonra durum de?i?medi?i gibi, asl?nda 440MB iken ald???m backup'a geri dönmek istedi?imde paket yine 330mb olarak geri geldi!!! (k?ssadan hisse, backup'a güvenmeyin, bir yere airline.cfg ile USenglishBig.GVP'yi saklay?n, bende birinci XP'de bir kopya durdu?u için sorun olmad? ama siz tedbirinizi al?n)

    ?imdi gelelim Pazar günü sorusuna; sizce sorun ne olabilir? neden update etmiyor olabilir? sorun bilgisayar ayarlar?ndan olsa zaten as?l sorun olan Yesilkoy, Turkish, IStanbul gibi callsignlar? söylemezdi.

    buyrun bakal?m i?in içinden nas?l ç?kaca??z? ben birinci XP'de updateleri yapaca??m ve sonra ikinciye kopyalacap?m yine, sadece iki kere makineyi kapa-aç olacak ama sorun cidden kafam? kurcalad?.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  2. #2
    Senior Member turkisheagle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10-02-2007
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    1.774
    Hocam,belirli bir voice pakedi kullan?yormusunuz?Yoksa kendinizmi ekliyorsunuz AI trafficleriniz gibi?
    Burak

  3. #3
    Çok vaktim yok a?abey , detayl? yard?mc? olamayaca??m kusura bakma ( hatta mailine bile cevap yazamad?m özür dilerim ) ...

    Olmaz ya benim akl?ma ?u geldi ;

    Sen E'deki EVP'yi çal??t?r?p F'deki Fs'i güncellemek istiyorsun ya , bu deli program sak?n ola ki gidip D'deki Fs'i güncelliyor olmas?n .

    Birde malum biliyorsun bu program?n çal??mas? için .NET Framework vs. gerekiyor , onlar yüklüdür san?r?m E'deki XP'de .

    Son öneri , neden C'deki EVP kald?r?p E'ye kurma gere?i duydun ki güzel a?abeyim ? Sen C'de çal??t?r?p D'deki Fs'i güncellesen , ard?ndan buradaki gvp dosyas?n? F'deki Fs'in içine atsan olurdu . D'deki Fs'te güncellenmemi? gvp kullanmak istiyorsan da bu i?lemi yapt?ktan sonra Fs2004 cd'sinden orjinali geri al?rd?n olurdu biterdi GVP dosyas?n?n illaki o pc'de o fs alt?nda derlenmesine gerek yok , do?ru derlenmi? dosyay? istedi?iniz ?ekilde kopyalar da??tabilirsiniz.

    Sevgiler

    Fatih "The Antalya Yolcusu" KOZ

  4. #4
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.239
    yok yok merak etme birinci'deki aynen duruyor ama dedigin do?ru bakaca??m onumu update etti acaba?!?!?) daha kald?rmad?m birincidekini , aynen dedi?in gibi devam edece?im ne olur ne olmaz
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  5. #5
    Senior Member Umut ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-04-2006
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    821
    Herkese merhabalar,

    Editvoicepack le ilgili bir sorunum mevcut. Konu ba?l??? ile uyumlu oldu?undan dolay? yeni bir ba?l?k açmad?m.

    Windows 7 64 bit kullanmaktay?m.

    XP de sorunsuz çal??t?rd???m Editvoicepack 3.1 versiyonunu ne yapt?ysam bir türlü Win7 de çal??t?rmay? ba?aramad?m. A?a??daki tüm uygulamalar? yapmama ra?men sonuç ba?ar?s?z. ATC kesinlikle CS veya Havaliman? isimlerini soylemiyor (Yesilkoy, Menderes vs.) Sadece kodluyor.

    Uyumluluk sorunu giderme, Yönetici modunda açma yöntemleri nafile oldu.

    Kurulum a?amas? sonras? yapt???m, online update ----> Aircraft.cfg update ----> save ----> exit

    Defalarca farkl? yöntemler de denedim ama olmad?.

    Konu hakk?nda yard?ma ihtiyaç duymaktay?m. ?imdiden çok teşekkür ederim.

    Sayg?lar?mla,


    PS: A?a??daki uygulamay? da harfiyen yerine getirdim.

    This applies to EditVoicepack 3.1 only - EditVoicepack X is developed to be fully Vista/Windows 7 compatible

    EditVoicepack 3.1 will work fine on Windows Vista (both 32 bit and 64 bit), but please take the following into considertion:

    Installing the .NET Framework
    Even though Vista comes with never versions of the .NET Framework, you still need to install version 1.1 used by EditVoicepack. This will not affect the version of the Framework you already have installed - both can be used at the same time.

    Currently the .NET Framework 1.1 can be downloaded here:
    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

    Notice it is the same version for both 32 and 64 bit versions of Windows Vista.

    You might get a compatibility warning when installing as the .NET Framework requires a couple of updates to run correctly under Vista (though if all you use it for is EditVoicepack, you are unlikely to encounter any problems).

    The service pack is available here:
    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

    Once it is installed, make sure you also install any updates available through Windows Updates (if any).

    Running as administrator
    EditVoicepack needs to run as administrator as it needs to update files in the Program Files folder (some belonging to itself, others belonging to Flight Simulator). It is not enough to run EditVoicepack from an account with administrator rights. To ensure EditVoicepack runs with administrator rights, do the following:

    1) Right click the EditVoicepack entry in the start menu and select "Properties".
    2) Go to the "Compatibility tab"
    3) Set the checkbox "Run this program as an administrator".


  6. #6
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.239
    windows'un regional settings ayar?n? english yap?n düzelecektir.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  7. #7
    Senior Member Umut ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-04-2006
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    821
    Yapt?m Hakan a?abey. ?lgin için çok teşekkür ederim. Regional settings de English. Edivoicepack kurdu?um zaman ilk yapt???m i? o. Editvoicepackle tan??t???m ilk zamanlar baya?? bir terletmi?ti o olay beni

    XP de çal???p, Win7 de çal??mamas?na anlam veremiyorum.

    Win7 ile uyumsuz programlar?n, uyumlu hale getirebilecek bir çok yöntem var. Art?k ha??r ne?ir ola ola ö?reniyoruz hepimiz Mikropsoft sayesinde. O yöntemleri de denedim ama olmad?.


  8. #8
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.239
    o zaman bu i?i ancak Fatih çözer. okursa mutlaka cevap yazacakt?r.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  9. #9
    Senior Member Umut ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-04-2006
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    821
    Tekrar teşekkür ederim Hakan a?abey. Fatih hocam ne diyecek bakal?m bu hasta editvoicepack için (:

  10. #10
    UAC ne durumda ?

    Acik ise kapatip denedik mi ?

    Sevgiler
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ Sistemimde kurulu Simulatör yok. Hayat böyle daha güzel ]
    [ AMD FX 8350 @ 4.4 Ghz / Gigabyte 990FXH-UD3 / 16 GB Corsair DDR3 Ram / Zotac Nvidia GTX1060 6 GB AMP! Edition / Samsung 850 EVO SSD 120 + 250 GB / WD Sata3 1 TB HDD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

Benzer Konular

  1. atc voice pack spanish FS2004
    By aerodinos in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 23-08-2007, 21:25
  2. Voice pack sorun
    By anil.uygun in forum Offline uçuşlar ve AI trafik
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 02-04-2007, 06:27
  3. fs pass Turkish voice pack
    By alper6975 in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 31-01-2007, 19:46
  4. Turkey AI Traffic 2006 V2,0 & Turkey Voice Pack.!
    By MD88 in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 06-11-2006, 03:38
  5. squawkox3 de voice problemi
    By alper in forum Online uçuş
    Cevaplar: 22
    Son Mesaj: 28-06-2006, 19:17

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •