Sayfa 2/2 İlkİlk 12
20 sonuçtan 11 ile 20 arası
  1. #11
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.496
    AFCAD'da navaids bölümüne girin, oradan silmek istedi?iniz ILS frekans?n? seçip delete edin.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  2. #12
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    11-02-2007
    Yer
    Alburquerque, New Mexico, USA.
    Mesajlar
    179
    Te?ekkürler hakan kaptan.
    Yanl?z ben bir ?ey daha fark ettim ve ?ok oldum.
    ?ki hava alan?n? böyle yapm??t?m her ikiside öyle olmu? yani birinin ILS frekans?n? farkl? verdi?imi ad?m kadar iyi biliyorum ama yinede di?er pist ile ayn? HDG ve ILS no lar?n? alm?? nedendir anlayamad?m bir türlü.
    Mesela ?öyle bir örnek vereyim.
    Bir pist i ve iki ucu var hava alan?n?n at?yorum 16/24 ben 16 pist ini seçtim ve 110.50 verdim di?erine de yani 24 e de 108.50 verdim.
    tama her?ey normal görünüyor. Save as yapt?m bahi geçen yere yani Addon Scenery/Scenery içerisine kaydettim.
    Herhalde buraya kadar tamam.
    Sonra FS yi çal??t?rd?m.
    Ba?larken FS bunlar? gördü ve yükledi?ini söyledi bize (building new scenery gibi bir?ey diyordu san?r?m.).
    Daha sonra denildi?i gibi setting içinden add area k?sm?na girip Addon Secenery/Scenery içine giriyorum burada bir?ey yok. kaydetti?im halde hemde.
    Neyse garip olan burada Fs içinde göremeyi?im de?il asl?nda, Garip olan bir uçuş ayarlamak için o pist e bakt???mda her ikisinin de yine ayn? hdg ve ILS ye sahip oldu?unu görmem oluyor. Peki bu neden oldu diye dü?ünüyorum yeniden düzenliyorum ama sonuç yine ayn?.
    Tek olan ?ey ise ILS si olmayan pist in art?k ILS si oluyor ama benim istedi?im gibi de?il.
    Bu neden olur acaba.
    Birde son olarak san?r?m bunu add area butonuna basarak seçmemize gerek yok zaten FS ba?ta bunu görüp yüklüyor, çünkü ben bunu bulup kaydetmedi?im halde ILS si olmayan hava alan?nda ILS vard?. Tek fark? benim istedi?im verileri ta??mamas? o kadar.
    Hepinize sayg?lar.
    KEREM PEKSEN
    ISTANBUL - 15.MART.1973

    Alburquerque, New Mexico

  3. #13
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.496
    hmmm, öncelikle AFCAD dosyalar?n? addon scenery/scenery alt?na koymam?za ra?men scenery yukler gibi add area [u]yapm?yoruz</u>. buna gerek yok zira bu bir scenery de?il sadece bir data düzenlemesi.

    ayn? yerde iki tane ILs olmas?n?n sebebi ayn? meydan için iki tane AFCAD olmu? olmas? olabilir.

    AFCAD'i aç?n. search airport ID' kutusuna o meydan? yaz?n, a?a??daki pencereye 3 tane dosya gelirse bir tane default, ve iki tane ilave afcad var demektir
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  4. #14
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    11-02-2007
    Yer
    Alburquerque, New Mexico, USA.
    Mesajlar
    179
    Tamam hakan hocam yar?nda i?e gidicem ama ?imdi bak?yorum sonucu buraya yazar?m.
    Ayr?ca ilginize teşekkürler.

    Edit : Dedi?iniz gibiymi? hakan hocam birini sildim ve oldu çok teşekkür edirim yar?n i?ten gelince daha ayr?nt?l? inceleyip bakaca??m.

    Not: LTBA da bildi?iniz gibi FS haritas?da küçük üçgenlerle gösterilen pist do?rultusunda CI36R,MI36R gibi ?eyler var (intersection a benziyor) bunlarda eklenebiliyormu bu ILS nin d???nda.
    Sayg?lar.
    KEREM PEKSEN
    ISTANBUL - 15.MART.1973

    Alburquerque, New Mexico

  5. #15
    Senior Member captainmusic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-10-2005
    Yer
    ankara, Turkey.
    Mesajlar
    632
    Gerçekten teşekkür ederiz kaptan. Oldukça i?e yarar bir program...
    Ancak bir bilgiyi de payla?mak isterim... Benim olu?turdu?um yeni ?ls frekanslar? elbetteki kullan?l?r vaziyete geldi fakat "gps" cihaz? verilerinde görünmüyor efendim. Belki ben bi?eyleri eksik yapm?? olabilirm tabii...
    Dedi?im gibi ?ls frekanslar? olu?turdum ancak "gps" cihaz?nda bunlar? aktif etmek veya eklenen yeni ?ls pistlerle ilgili veri elde edilemiyor. Sayg?lar?mla...

    Burak SÖNMEZ
    Fly Away...
    Burak SÖNMEZ / ANKARA



    buraksonmez@istanbulva.com

  6. #16
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.496
    maalesef AFCAD'da yap?lan de?i?iklikler özelikle ILS eklenmesi yada ç?kar?lmas? GPS ekranlar?nda görülemiyor , çünkü GPS çok farkl? bir yerden data okuyor. GPS'in içinde görülebilmesi için o bölgeye ait bir BGL dosyas? içinde düzeltme yapmak gerekiyor ama bunu AFCAD'la de?il BGLler üzerinde düzeltme yapmay? sa?layan bir ba?ka program yap?yor. (kullan?m? farkl?)

    ---------------------------
    GPS'deki o minik intersectionlarda ayn? sebepten dolay? AFCAD'la eklenemiyor. Onlar navdata mant??? içinde çal??an noktalar. AFCAD ise sadece havaalan? s?n?rlar? dahilinde çal??maya olanak veriyor.

    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  7. #17
    Senior Member captainmusic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-10-2005
    Yer
    ankara, Turkey.
    Mesajlar
    632
    Hakan hocam ilginizden dolay? teşekkür ederim. Her zaman oldu?u gibi yine beni bilgilendirdiniz. Sabr?n?z ve detayl? anlat?mlar?n?z? her zaman takip ediyorum. Yakla??k olarak 7 senedir Flight Simulator ba??ml?s?y?m, fs 98le ba?lad?m bu i?e ancak bu form son 1 senede bana çok ?ey katt? çok ?ey ö?retti. Simulatör ile ilgili yeni ba?layan arkada?lar?m?za ?iddetle tavsiye ediyorum. Tekrar eme?i geçen herkese teşekkürler.
    sayg?lar

    Burak SÖNMEZ
    Burak SÖNMEZ / ANKARA



    buraksonmez@istanbulva.com

  8. #18
    Senior Member BEST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11-02-2007
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    901
    Çok hakl?s?n?z Hakan Hocam.
    Sevgili Burak ve Kerem kaptanlar?m?z?n sorular?na cevap verdi?iniz için çok Te?ekkürler...
    Benim de verebilece?im cevaplar bundan farkl? olmayacakt?.Lütfen geç kal???m için kusuruma bakmay?n.Esasen bu konularda sizler kadar bilgim olmasada,konuyu açm?? olmam?n ve arkada?lar?m?za faydal? olmam?z?n verdi?i haz ile daha fazla sorular bekliyor ve cevapland?rmak için sab?rs?zlan?yorum.
    Bu s?ralar AFCAD 2.21 program?ndaki çs?itli uygulamalar için yo?un çal??malarda bulundu?um için Forumumuza cevap vermekte geç kalabilirim.Yak?nda ;meydanlara YEN? 2nci "P?ST" (Runway) ekleme konusunu açabilirim...

    Size , tüm hocalar?ma ve de?erli kaptan arkada?lar?m?za ?yi Uçu?lar dilerim.
    Keyifli Uçuslar.
    Nuri GUVEN-1957



  9. #19
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    10-08-2007
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    113
    Herkese merhaba
    Öncelikle burada eme?i geçen herkese çok teşekkür ederim,buran?n search butonu sayesinde bir sürü bilmedi?im bilgiye ula?t?m,?u anda burada aramama ra?men bulamad???m bir sorunumu dile getirmek istiyorum;ifr uçuş planlad???mda afcad ile ils ekledi?im meydana ils approach yapam?yorum yani yakla?ma seçeneklerinde ils approach yok ben piste eklememe ra?men ve böyle oluncada bu meydanlara ifr uçuş planlay?p ils ile inemiyorum,acaba buna nas?l bir çare bulabilirim?
    teşekkürler
    Uygar

  10. #20
    Senior Member admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25-07-2001
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    2.028
    Konu ile ilgili a?a??daki topi?i okuman?z? tavsiye ederim.

    http://www.sanalpilot.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=5597
    sanalpilot.com site yoneticisi


    ISTANBUL/1966

Benzer Konular

  1. ?ls frekans
    By Emirates in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 14-02-2010, 02:31
  2. X-rwy olu?turmak
    By ugurkenel in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 08-10-2008, 20:52
  3. Wilco Airbus için haz?r MCDU plan? olu?turmak.
    By N. Mehmet YILMAZ in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 16
    Son Mesaj: 20-04-2008, 22:56
  4. "RUNWAY (Pist)" Olu?turmak-AFCAD 2.21 ile...
    By BEST in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 03-06-2007, 03:04
  5. FlyTampa Dubai'de 30R ILS frekans? sorunu
    By hakan737 in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 02-04-2007, 02:08

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •