Sayfa 1/2 12 SonSon
13 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Senior Member BEST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11-02-2007
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    901

    "Spoiler Arming Switch" in "on-off göstergesi" .

    Sevgili arkada?lar.
    Birtürlü çözülemeyen "Sitemizin baz? Topiklerindeki Tüm cevaplar? Görememe" Hatas?ndan dolay?,
    ?u sayfaya http://www.sanalpilot.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=7529 (ILS ?ni?) yazm?? oldu?um sorumu, yineleyerek tekrar buraya yazmak zorunda oldu?um için hepinizden Özür diliyorum.

    Bu ve baz? sayfalara t?klad???mda,sadece ilk mesaj görünüyor ve üst k?s?mda da ?u Hata ?letisini al?yorum:
    " Microsoft JET Database Engine error '80040e57'
    The field is too small to accept the amount of data you attempted to add. Try inserting or pasting less data.
    /forum/topic.asp, line 877 "

    Lütfen; bu Hatay? düzeltmek için yetkililerden gerekli çal??malar?n yap?lmas?n? Rica ediyorum.

    Benim sorunuma gelirsek;
    ------------------------------
    Pislere ini? yapmadan az önce "Spoiler Arming Switch" i devreye soktu?umuzda,bu anahtar?n "on-off" oldu?undan EM?N olmak için hangi "???k" veya "gösterge"den anlayabiliriz.
    Cevaplar?n?z için ?imdiden Te?ekkür eder,Sayg?lar sunar?m.
    Keyifli Uçuslar.
    Nuri GUVEN-1957



  2. #2
    Senior Member TC-BUG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-07-2004
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    3.943
    Birincisi verdi?iniz ba?l?kta bir sorun yok sadece sizde göstermiyor san?r?m.

    Ayr?ca spoiler i hangi uçak için soruyorsunuz ? pmdg 737 de main panel de speed brakes armed lambas? yanar elle arm konumuna getirdi?inizde.747 de var m?yd? hat?rlayam?yorum ama yoktu san?r?m.klavyeden speed brake arm tu?una basarak ayn? zamanda throttle panelden arm pozisyonuna geldi?ini gözünüzle görebilirsiniz.leveld 767 de de ayn? ?ekilde.san?r?m eicas i olan tiplerde speed brakes armed uyar?s? vermiyordu ya da ben hat?rlam?yorum.
    Buğra Oğuzülgen - Istanbul / 1984
    Spot-TR Photographer | http://www.spot-tr.com | http://www.jetphotos.net//showphotos.php?userid=35086

  3. #3
    ?u s?ralar fs li bilgisayar?m yok.deneyemiyorum ama benimde hat?rlad???m spoiler arm edilnce bir ???k yanmaz. (tu? kombinasyonu shift+ö). ini?ten önce "check" edilir biter. ama Arm konumundaki spoiler 10 deceden fazla yat??l? bir dönü?tete; kendili?inden tek kanatta aç?l?yordu san?r?m ve o an speed brake lambas? yanar, fakat uça?? düzeltince tekrar sönerdi(yani spoiler kapan?rd?).
    E?er spoiler up ve arm d???nda bir yerlerde ise yani kullan?md?ysa, speed brakes warning sönmemek üzere yanar.

  4. #4
    Member
    Üyelik tarihi
    04-02-2007
    Yer
    Dubai, United Arab Emirates.
    Mesajlar
    99
    Nuri beyin soyledigi hata mesaji bende de bazi sayfalarda cikiyor. Sadece ilk mesaji okuyabiliyorum 2. ve geri kalan reply lar gozukmuyor. Ama dedigim gibi bazi topiklerde oluyor bu sadece. Acaba bizim internet sayfa ayarlarimizdan mi kaynaklaniyor, yoksa sitede mi bir sey var cozemedim acikcasi.

    B737 icin speed brake armed isigi, kolu arm konuma getirdiginizde, yesil renkte, main panel de yanar.

    Saygilar...
    Gokhan Yucatur
    istanbul -1975
    Emirates Airlines
    Cabin Attendant

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    07-02-2007
    Yer
    Manisa/Salihli, Turkey.
    Mesajlar
    502
    Sayg?lar,

    Nuri Hocam o sorun nadiren olsa da herkeste olan bir sorun san?r?m.Siz mesela x topicini göremessiniz ben görürüm ama siz y topicini görürsünüz ben göremem.Bunun çok kolay bir çözümü var. Topice girdi?inizde topici açan ki?inin ilk mesaj?n?n üstünde ki 'Reply to topic' yazan ibareye t?klay?n cevab?n?z? yazd???n?z kutucuk gelecek.A?a??ya inin yaz?lan tüm mesajlar? görebilirsiniz.

    Sayg?lar?mla...
    Güray Gür
    26 Subat 1994
    Manisa/Salihli

  6. #6
    Senior Member BEST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11-02-2007
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    901
    Te?ekkür ederim Sevgili arkada?lar?m.
    Cevaplar?n?zdan anlad???m kadar? ile;uçaklar?n modeline göre " Spoiler Arm" göstergesinin (???ks?z) yerleri farkl? da olsa genelde "throttle" kollar? panelinde oluyor.

    Fakat Mehmet Ali hocam?z;"-Arm konumundaki spoiler 10 deceden fazla yat??l? bir dönü?tete; kendili?inden tek kanatta aç?l?yordu san?r?m ve o an speed brake lambas? yanar, fakat uça?? düzeltince tekrar sönerdi(yani spoiler kapan?rd?).
    E?er spoiler up ve arm d???nda bir yerlerde ise yani kullan?md?ysa, speed brakes warning sönmemek üzere yanar!.
    "
    dedi?i yaz?s?ndaki "speed break lambas?", 737'de nerededir?.Bunun da cevab?n? alabilir miyim.

    Tekrar yard?mlar?n?z için Te?ekkür ederim.

    Edit.
    -----
    Mesaj?m? yazarken,Güray ve Gökhan hocalar?n mesaj gönderdi?ini görünce yaz?m? editlemek zorunda kald?m.
    Sizlerin de verdi?iniz cevaplara çok teşekkür eder,Link hatas?n?n sistemden kaynakland???n?,ancak "Reply Topik" ten mesaj yazarsak alttaki tüm cevaplar?n görülece?ini anlad???m? söylemek isterim.
    Sizlere de teşekkür eder,Sayg?lar sunar?m.
    Keyifli Uçuslar.
    Nuri GUVEN-1957



  7. #7
    Member
    Üyelik tarihi
    04-02-2007
    Yer
    Dubai, United Arab Emirates.
    Mesajlar
    99
    B737 icin speed brake armed isigi, kolu arm konuma getirdiginizde, yesil renkte, main panel de( 3lu Yakit gostergelerinin hemen ustunde) yanar.

    Saygilar...
    Gokhan Yucatur
    istanbul -1975
    Emirates Airlines
    Cabin Attendant

  8. #8
    Senior Member BEST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11-02-2007
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    901
    Te?ekkür ederim Gökhan hocam.;"Yak?t göstergelerinin ÜSTÜNDE".. Mutab?k?z..Tekrar teşekkürler ve Sayg?lar.
    Keyifli Uçuslar.
    Nuri GUVEN-1957



  9. #9
    Member
    Üyelik tarihi
    04-02-2007
    Yer
    Dubai, United Arab Emirates.
    Mesajlar
    99
    Yalniz ben B737-300/400/500 PIC icin soyledim bunu. 3lu Yakit gostergelerinin hemen ustundeki isik. PMDG 737 icin isik farkli bir konumda sanirim. MFD nin ustunde olmasi lazim. Sonuc olarak ana panel de yani.
    Gokhan Yucatur
    istanbul -1975
    Emirates Airlines
    Cabin Attendant

  10. #10
    Senior Member BEST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11-02-2007
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    901
    Anlad?m Gökhan Hocam.
    Ben bulundu?um herhangi bir uça??n Ana Panelini aktif edip,gözlemleyip bulabilirim sayenizde.
    Te?ekkür eder,?yi ve Güvenili uçuşlar dilerim.

    Gerçekten tüm hocalar?m?n yard?mlar? BO?A gitmiyor.Bilesiniz.O kadar çok yard?mc? oluyorsunuz ki; hepiniz "Göklerde Uçan Birer Melek" siniz.
    Sayg?lar?mla.
    Keyifli Uçuslar.
    Nuri GUVEN-1957



Benzer Konular

  1. Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 25-08-2011, 14:26
  2. SWITCH PANEL
    By thy262 in forum Home cockpit
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21-05-2011, 07:21
  3. 737 spoiler ile alcalma
    By mehmetali in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 20-10-2010, 02:42
  4. PMDG A/T switch problemi
    By SlayemaLL in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 27-03-2007, 01:06
  5. H?z Göstergesi neden bozulur?
    By inancsencer in forum Microsoft Flight Simulator
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 02-01-2007, 01:44

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •