Kaptanlarim selamlar.
Oncelikle, turkce karakter kullanamadigim icin, affiniza siginiyorum.
Uzun bir aradan sonra, "hobi" ye geri donmeye karar verdim. Bu yaz bos vaktimin olacagina inaniyorum.
Ben fs9 da birakmistim. FSX icin iyi bir sistemim hic olmamisti. Bu yuzden prepar3d yi de hic denemedim. daha sonra yogun is hayati, ekran karti olmayan laptop lar ile yillar gecmis.
Bir tutku ile, FS2020 videolarini izleyerek tekrar baslamaya karar verdim.
Urunu henuz almadim,
Ama sormak istedigim, Steam dan almanin bir dezavantaji olurmu? Veya PC icin, MS store dan standalone olarak mi almak gerekir?
Bunun disinda FS de henuz elle tutulur bir eklenti olmadiginin farkindayim, ama uzun vadede, xplane ve prepar a biraktigi pazari tekrar geri alacagini dusunuyorum.
ikinci is ise bilgisayar almak.![]()
Bunun icin aklimda bir secim olustu fakat henuz almadim. yuksek seviyede AMD islemci, ve NVIDIA kart olarak gozukuyor. Su gunlerde karar verip alacagim. Fakat Dell Alianware Desktop kampanyalarini takip ediyorum.
Bunun yani sira, joystick olarak almayi , dusundugum urun:
https://www.thrustmaster.com/en-us/p...irbus-edition/
elimde cok eskiden kalma CH yoke bulunmakta, ama malesef Turkiye'de kaldigi icin, onumuzdeki birkac ay deneyemegecigim.
Bir zamanlar fs9 ile level-d 767 ve maddog md80 ile , bu urunden memnun kalmadigimi hatirliyorum. Ozellikle hassasiyet konusunda, kalibrasyon yapsam dahi, tutarli bir performans sergilemiyordu. Autopilottan ciktigim anda, kontrolu kaybettigim cok olmustu.
Bu yuzden yoke konusunda bu seferki hakkimi, airbus/stick olarak denemeye daha yakinim.
Bu konuda tavsiyelerinize acigim.
Vatsim/Ivao hala duruyor.hatta ucuncu bir platform dahi acilmis.
Vatsim icin, sifremi dahi hatirlamadigimdan, destek kismina bavurdum. Ivao yu bulamadim. Ama en yogun olan tercihim olacak.
Son olarak,
Eskiden ucak ve FS icin, guncel nav data lari kuruyorduk.
Bildigim kadari ile, fs2020 suanda ucak ile senkron olabilmekte. Buna FMC de dahil.
Eskiden paket halinde satilan bu veritabani, suanda aylik kira ya donusmus durumda.
Bununla ilgili, baska bir alternatif varmidir? Veya cok gereklimidir?