Sayfa 1/4 123 ... SonSon
39 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    1.652

    Red face MSFS 2020 hayırlı olsun

    İlk shot gelsin

    Benim evin oradan, kırmızı ok geçen Kurban bayramı esnasında yanan Teleferik Tepesinin orası, yıldızın olduğu yer biizim ev deniz malum İzmir körfezi, İnciraltı vs vs, adamlar yol kenarında ki yamaçların taraçalarını bile eklemişler daha ne olsun.



    İstikamet Çeşme


    Ekli Resimler Ekli Resimler    
    Konu mavi tarafından (19-08-2020 Saat 23:37 ) değiştirilmiştir.
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    P3D V4.5 + DCS2.5/// Win10 Home /// i7 6700K @4.2Ghz, MB:Asus z170 ProGaming, Zotac 2060 Super mini, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 250GB Samsung 870 Evo SSD, 2 x 1TB Samsung 7200 Rpm HD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu...

  2. #2
    Hayirli olsun Kaptanim, eglenceli ucuslar dilerim. Güzel görüntüler.
    Senol Aydogan/EDSB

    Aviate - Navigate - Communicate

  3. #3
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    1.652
    Alıntı 102-SoniC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayirli olsun Kaptanim, eglenceli ucuslar dilerim. Güzel görüntüler.
    Sağol Şenol Kaptanım, kullanacak tüm arkadaşlara hayırlı olsun, herkese keyifli uçuşlar olsun.

    Ben fırsat buldukça kısa VFR için kullanırım kısmet olursa. Onun haricinde sanırım bir yıl sürer kaliteli add-on ların gelmesi. 2002 den beri bu işin kullanıcı kısmında oldum. İlkkez bir Micropsoft ürününün çıkar çıkmaz kullanılır bir seviyede ve oldukça tatminkar olduğna şahit oldum. Dün kurduktan hemen sonra İzmir - Çeşme- Seferihisar- Selçuk/Efes vfr yaptım. Hiç bir sorun yaşamadım. gayet akıcı, üst düzey görsellik hepsinden önemlisi ilkkez gerçek neredeyse bire-bir coğrafi yükseltiler, kıyı hatları, yollar, bitki örtüsü ve yerleşim yerleri ile karşılaştım. Buna yaklaşan sadece Xplane11 de orthophoto sceneryler idi. Ama o bile bunun yanında yavan kaldı.
    Özetle evet daha yolun çok başında, FSX in ne kadar zamanda oturduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bu şaşırtıcı derecede daha ilk yayımlandığı gün (benim için) kullanılabilir düzeyde.

    EDIT: benim için önemli eksiklerden biri; emektar MS Sidewinder FF II joystick in "oyun" tarafından desteklenmiyor olmasıydı. Kurdum ama forcefeed özelliği çalışmıyor ve ince ayar yapmak baya zor. Kolay yolu varsa da henüz bulmuş değilim. Bende Thrustmaster Warthdog A-10 joystick, hotas ve rudder pedal da var ama onu da denemeye üşendim, çok sıkıntı olursa onunla devam ederim.
    Konu mavi tarafından (20-08-2020 Saat 22:16 ) değiştirilmiştir.
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    P3D V4.5 + DCS2.5/// Win10 Home /// i7 6700K @4.2Ghz, MB:Asus z170 ProGaming, Zotac 2060 Super mini, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 250GB Samsung 870 Evo SSD, 2 x 1TB Samsung 7200 Rpm HD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu...

  4. #4
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.372
    FF2 konusunda yalniz degilsin Serhan kaptanim, ayar tutmuyor dogru calismiyor maalesef FF ozelligini gectim bende hassasiyet ayarina bile tepki vermiyor meret, zamanla duzelir ve otomatik tanima gelir diye dusunuyorum 20 senelik joystick neticede Asobo'daki gencler gormedi ki bunlari tanimlamak akillarina gelsin )
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ X-Plane 11.50 + Muhtelif eklentiler ]
    [ Asus TUF Gaming FX505DV : AMD Ryzen7 3750 4.0Ghz CPU / Nvidia RTX 2060 GPU / 16GB DDR4 Ram / 500GB M2 + 1TB Samsung SSD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  5. #5
    Senior Member TC-BUG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-07-2004
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    3.915
    Haydii bir ff2 mağduru olarak beni de yazın o zaman .
    Buğra Oğuzülgen - Istanbul / 1984
    Spot-TR Photographer | http://www.spot-tr.com | http://www.jetphotos.net//showphotos.php?userid=35086

  6. #6
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    1.652
    Alıntı fatih.koz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    FF2 konusunda yalniz degilsin Serhan kaptanim, ayar tutmuyor dogru calismiyor maalesef FF ozelligini gectim bende hassasiyet ayarina bile tepki vermiyor meret, zamanla duzelir ve otomatik tanima gelir diye dusunuyorum 20 senelik joystick neticede Asobo'daki gencler gormedi ki bunlari tanimlamak akillarina gelsin )
    Haklısın Fatih hocam, nereden bilecekler bize de yaşlandığımızı hatırlattılar. İnternette aradım ama bir çözüm bulamadım fakat yanlış hatırlamıyorsam ve yanlış anlamadıysam bir yerde sanki Sidewinder I in çalıştığını ve "oyunun" onu direk tanıdığından bahsede bir yazı gördüm sanki. Bende evde bir yerlerde o da duruyordu ama aradım bir türlü bulamadım, (umarım hanım atmamıştır!) bulursam deneyeceğim İlk defa açılış ekranında kırmızı bir bant içinde oyunun SW FF II yi gördüğü ama kuramadığı yazan bir yazı çıktı altında da bir link vardı ve ben onu dikkate almadım o adımı geçtimmmm! sonra da bir daha ne o yazı geldi ekrana ne de o linki bulabildim, yani hata bende de var. Neyse önümüzdeki maçlara bakacağız
    Sevgiler, saygılar...
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    P3D V4.5 + DCS2.5/// Win10 Home /// i7 6700K @4.2Ghz, MB:Asus z170 ProGaming, Zotac 2060 Super mini, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 250GB Samsung 870 Evo SSD, 2 x 1TB Samsung 7200 Rpm HD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu...

  7. #7
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.372
    Bende yazi ya da link cikmadi , direkt ismi ile tanidi (onu da buyuk ihtimalle Windows'tan almistir) ama ne hazir bir sablon geldi FF2 icin ne de hassasiyet/force ayari yapilabiliyor ... Anladigim kadari ile guncel (ve oyunun tanidigi) kontrol birimleri (xbox controller gibi) takilinca tanimlanmis hazir ayarlar yukleniyor.

    Simulatorden hic anlamayan bir arkadas heves edip kurmus, throttle rudder vs ayarlarini nasil yaptin diye sorum "birsey yapmadim agabey kurdum ucuyorum" dedi :P Nasil uctugunu sormadim tabii

    Bu arada aklimdayken yazayim SimBrief artik MsFs2020'ye plan gonderebiliyor, elle IFR plan hazirlama arayuzu duzelene kadar (ve belki de her zaman icin) ideal bir planlama araci olarak kullanilabilir, aklimizda bulunsun.

    Keyifli ucuslar
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ X-Plane 11.50 + Muhtelif eklentiler ]
    [ Asus TUF Gaming FX505DV : AMD Ryzen7 3750 4.0Ghz CPU / Nvidia RTX 2060 GPU / 16GB DDR4 Ram / 500GB M2 + 1TB Samsung SSD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  8. #8
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    1.652
    Alıntı fatih.koz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende yazi ya da link cikmadi , direkt ismi ile tanidi (onu da buyuk ihtimalle Windows'tan almistir) ama ne hazir bir sablon geldi FF2 icin ne de hassasiyet/force ayari yapilabiliyor ... Anladigim kadari ile guncel (ve oyunun tanidigi) kontrol birimleri (xbox controller gibi) takilinca tanimlanmis hazir ayarlar yukleniyor.
    Valla Fatih Hocam yazı çıkmaması ve linkin sende gözükmemesi çok ilginç, FF2 de ki durum aynen senin söylediğin şekilde. Büyük bir ihtimalle dediğiniz gibi xbox controller gibi birşeyler yüzünde direk hazır ayarlar yükleniyor olmalı. Thrustmaster warthdog üçlüsünü takıp denemem lazım ama o kadar yorgun oluyorum ve üşeniyorum ki bügün üçüncü gün hala elim varmadı. Off*topic olacak ama DCS in Suriye map i yayaımlandı, şuan onu indiriyourm (hangisini açmaya zaman bulacaksam artık!) o bitince eli mahkum DCs i açarım o zamanda kaçınılmaz olarak TM kurmuş olurum ve denerim diye bir planım var, bakalım artık hayırlısı.

    Ama ışık, gölge, gökyüzü, yeryüzü kokpit detaylarına cidden bittim. Bilmiyorum gözüme çok hoş geldi benim açımdan VFR için MSFS 2020 tek geçerim.
    Konu mavi tarafından (21-08-2020 Saat 21:41 ) değiştirilmiştir.
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    P3D V4.5 + DCS2.5/// Win10 Home /// i7 6700K @4.2Ghz, MB:Asus z170 ProGaming, Zotac 2060 Super mini, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 250GB Samsung 870 Evo SSD, 2 x 1TB Samsung 7200 Rpm HD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu...

  9. #9
    Trabzon

    İsim:  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2020.08.21 - 20.10.33.08.jpg
Görüntüleme: 122
Büyüklük:  117.7 KB (Kilobyte)

    İsim:  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2020.08.21 - 20.11.28.66.jpg
Görüntüleme: 122
Büyüklük:  154.5 KB (Kilobyte)
    Konu Enes Demirdere tarafından (21-08-2020 Saat 23:43 ) değiştirilmiştir.
    MSI B450 Tomahawk, Ryzen 5 3600 3.6 GHz , MSI RTX 2060 SUPER GAMING X 8GB 256 bit, 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL16, 512 GB M2 SSD (3400/2500) , 1TB 7200 Rpm HDD

  10. #10
    İsim:  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2020.08.20 - 22.30.21.99.jpg
Görüntüleme: 124
Büyüklük:  206.5 KB (Kilobyte)

    İsim:  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2020.08.20 - 22.30.43.44.jpg
Görüntüleme: 123
Büyüklük:  206.8 KB (Kilobyte)

    İsim:  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2020.08.21 - 23.00.54.37.jpg
Görüntüleme: 120
Büyüklük:  99.3 KB (Kilobyte)

    İsim:  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2020.08.21 - 23.01.20.59.jpg
Görüntüleme: 122
Büyüklük:  81.1 KB (Kilobyte)

    İsim:  Microsoft Flight Simulator Screenshot 2020.08.21 - 23.05.01.11.jpg
Görüntüleme: 122
Büyüklük:  185.5 KB (Kilobyte)
    Ekli Resimler Ekli Resimler  
    Intel i7 4790K @4.4 GHZ - Nvdia GTX 1070 8GB 256Bit - Corsair 1600MHZ 16GB Ram


Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •