X-Plane iyidir.
Sıkıntıları mevcut tabi ki, ama kullanıcı olarak biraz alıştıktan sonra gözardı edilemeyecek sorunlar değil.
Berhan kaptanim, ayranim eksidir diyen olmaz. Ürün piyasaya sürülmeden davul zurna esliginde tantanali reklamini yaptilar. Hani tamam 100 dolar karsiliginda Level-d derinliginde eklenti beklemiyoruz ama en azindan gercekten fiyatina degecek bir ürünmüdür. Airbus Kaptani olarak youtube'dan gördükleriniz sizi tatmin ediyormu?. Simdiden Tesekkürler ve emniyetli ucuslar dilerim.
Senol Aydogan/EDSB
Aviate - Navigate - Communicate
Henüz yüklemedim,yurtdışından dönünce yükleyeceğim ama izlediklerim her şeyin çalıştığı ve hatta doğru çalıştığı yönünde,320 serisi gibi nispeten bilgisayarın yönetmediği bir uçak olduğu için kavraması zaman alabilir ama özünde temel 737 klasik tipi Pfd-Nd uçuş göstergelerine sahiptir.Arıza verdiğinde 320 serisi gibi Ecam'a ikaz düşer ve ne yapman gerektiğini gösterir.Manual trim uçağıdır ama bilgisayarlıdır Seven için keyiflidir özellikle uçuş dinamikleri heavy uçak olduğu için ayrı keyiftir.
Ucuz ya da pahalı görecelidir ama uçak olmuş gerçekten.Uçuş karakteristikleri için haftaya yükleyince yorum yapabilirim.
Berhan Dönmez
ATPL(A),F27,B737,A306,A310.
11.41 yüklü şuanda fakat Fatih'in yaptığı teste güvenerek beta sürümü denemek istiyorum.
11.41 de LTBJ ve LTAC de terminal binalarını LTFJ de pistleri göremiyorum.Bütün libraryler tam hatta fazlası var ama Sam ve Openscenery ilave edince sanırım bir yerde kafa karışlıklığı yaşadı sistem.
Çözemiyorum bir türlü.
Berhan Dönmez
Berhan kaptanim,
Ben cok oyle xplane uzmani degilim ancak benzer sorunlar yasadigimda sikintinin scenery ve library sirasindan kaynaklandigini gordum ... Daha dogrusu oyle cozdum diyeyim, sam kutuphanelerini diger tum kutuphanelerin ustune alinca dertler bitmis keyfim yerine gelmisti.
Bu arada 11.50 RC2 yayinlandi, cok bir degisiklik yok ancak Ortho scenery kaynakli ctd'ler ve baska bir ctd kaynagi tespit edilip giderilmis. Bugun denedim bir sorun goremedim, hatta ozlemisim B738 ile Izmir Istanbul yaptim denerken
Ben A300 icin covid hadisenin bitip (ya da durumun netlesip) butce olarak biraz onumu gorebilecegim bir zamani bekliyorum maalesef ... Siz dener begenirseniz, mutlaka planlamada ust sirada yerini alirKod:I 1000 Version SCENERY SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDB_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDN_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDS_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDT_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDV_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/LUKK_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/EPGD_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/EPWA_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/LROP_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/LTBJ_Scenery_Pack/ SCENERY_PACK Custom Scenery/LTFM Istanbul GWS110/ SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDDF Frankfurt/ SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDLP Paderborn-Lippstadt/ SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EGLL Heathrow/ SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFMN Nice Cote d Azur X/ SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFPO Paris Orly/ SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LPFR Faro/ SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/ SCENERY_PACK Custom Scenery/LOWI Demo Area/ SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/ SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Chicago/ SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Dubai/ SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Las Vegas/ SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - London/ SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - New York/ SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Sydney/ SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Washington DC/ SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_Library/ SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_Seasons/ SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_GlobalTrees/ SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_StaticAircrafts/ SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/ SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_BS2001 Object Library/ SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_CDB Library/ SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_Europe Road Traffic Library/ SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_FJS Scenery Library/ SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_MisterX Library/ SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_The Handy Objects Library/ SCENERY_PACK Custom Scenery/yOrtho4XP_Overlays/ SCENERY_PACK Custom Scenery/zOrtho4XP_+41+028/ SCENERY_PACK Custom Scenery/ZZZZ_HD_GlobalMesh/
Simdiden keyifli emniyetli ucuslar, sevgiler
B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]
[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
[ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]
Berhan hocam,X-Plane de Custom scenery sıralamanız cok onemlı asagıda ıkı resim paylastım Klasorde bulunan Global Airport un altında mumkun oldugunca harici scenery olmasın,Library ler ve Ortho4x ler olsun..Yeni veya mevcut scenerylerin basına _ altcızgı koyun ve boyle duzenlemeyı yaptıktan sonra scenery_packs.ini yi silin x-plane tekrardan duzenlesin...
Sevgilerimle
Değerli kaptanlarım çok teşekkür ederim.Temiz kurulum ve sonrası yönlendirmeleriniz ile sorunsuz devam etmekteyim.
Fakat Bodrum meydanında R2 library eksikliği hatası veriyor ama bende zaten yüklü.Tavsiye var mıdır?
Berhan Dönmez