Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
29 sonuçtan 11 ile 20 arası
  1. #11
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.789
    Yok ağabey, bence diskin toplam kapasitesidir o 2TB , "Normal" tabiri ise diskin klasik HDD (motorlu bildiğimiz hard disk) olduğuna işaret sanırım ...

    Bu arada küçük bir bilgi ve tavsiye, ben HF2 kullanırken çok sıkıntı yaşadım ... Performans dalgalanmaları, ctd'ler vs derken HF3'e geçtim , o günden beri keyifle uçuyorum. Hf3 kurulumu için sıfırdan P3D kurmaya gerek yok, 300 mb civarı olan client installer ile sadece ana bileşeni güncellemek kafi (scenery ve contect installer'lara gerek yok)

    Arslan ağabey, 2TB HDD'de defrag durumu nedir ? Diskte çok bölünme varsa performans sıkıntısı olabilir , ayrıca P3D v4 direkt olarak Microsoft .NET ile iletişimli çalıştığı için Windows update'e bir bakıver, eğer varsa .NET güncellemelerini yap, faydası olabilir. ( Bendeki HF2 sorunları %80-90 .NET ile alakalı idi )

    Keyifli uçuşlar

    [ Üstteki tüm bilgiler Prepar 3D v4.5 içindir , HF2 ve HF3 ibareleri v4.5 için kullanılmıştır, yanlış anlaşılma olmasın ]
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

    [ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

  2. #12
    Senior Member Ferdi Vefa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20-05-2002
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    1.071
    Fatih benim yukaridaki spec le hic v5 e bulasmayip v4.5 ile baslasam daha mantikli degilmi
    Win10 Pro 64 Bit/i5-9400 16 GB/nVidia GTX 1660 Ti
    P3D v.4.5/FSLabs A3xx//Orbx/ASN/vPilot/

  3. #13
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.789
    Evet ağabey ... v4.5 HF3 şu an için hem eklenti yönünden hem kendi iç yapısı yönünden stabil ve keyifli , v5'e ileride sistemi Fs2020 için güncelleyecek olursan bakarsın bence, o zamana kadar eklentiler güncellenir sorunları bulunur giderilir meydanlar elden geçer vs. vs.

    Nacizhane görüşüm budur, sevgiler
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

    [ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

  4. #14
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-07-2002
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Mesajlar
    4.233
    Alıntı Ferdi Vefa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2TB kismini anlamadim. Install dan sonra diskte kapladigi alanmi?
    Yok yahu, SSD disklerim ufak tefek olduğu ve ben scenery hastası olduğum için normal 2 TB bir sata diske yükledim. SSD'ye göre programın açılışı çok daha yavaş ama açıldıktan sonra gayet rahat çalışıyor.

    Fatih leb demeden leblebiyi anlamış bu arada.
    Arslan \"scenery koleksiyoncusu\" Türegün
    35,5 // 1966

  5. #15
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-07-2002
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Mesajlar
    4.233
    Alıntı fatih.koz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok ağabey, bence diskin toplam kapasitesidir o 2TB , "Normal" tabiri ise diskin klasik HDD (motorlu bildiğimiz hard disk) olduğuna işaret sanırım ...

    Bu arada küçük bir bilgi ve tavsiye, ben HF2 kullanırken çok sıkıntı yaşadım ... Performans dalgalanmaları, ctd'ler vs derken HF3'e geçtim , o günden beri keyifle uçuyorum. Hf3 kurulumu için sıfırdan P3D kurmaya gerek yok, 300 mb civarı olan client installer ile sadece ana bileşeni güncellemek kafi (scenery ve contect installer'lara gerek yok)

    Arslan ağabey, 2TB HDD'de defrag durumu nedir ? Diskte çok bölünme varsa performans sıkıntısı olabilir , ayrıca P3D v4 direkt olarak Microsoft .NET ile iletişimli çalıştığı için Windows update'e bir bakıver, eğer varsa .NET güncellemelerini yap, faydası olabilir. ( Bendeki HF2 sorunları %80-90 .NET ile alakalı idi )

    Keyifli uçuşlar

    [ Üstteki tüm bilgiler Prepar 3D v4.5 içindir , HF2 ve HF3 ibareleri v4.5 için kullanılmıştır, yanlış anlaşılma olmasın ]
    HF3'e programı satın alınca (gelecek ay) geçeceğim. Şu an deneme sürümü olarak kırık kullanıyorum.
    Düzenli defrag yapıyorum. Zaten şehir efsanesi mi bilmiyorum ama SSD disklere defrag önerilmiyor gibi bir şey okumuştum, düz diski o nedenle kullanıyorum.
    Update kısmını 1 hafta beklemeye almıştım diğer Windows (insan windowsu) tamamen güncel ama bunda da yapayım.

    Tüyolar için çok teşekkürler.
    Arslan \"scenery koleksiyoncusu\" Türegün
    35,5 // 1966

  6. #16
    Senior Member TC-BUG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-07-2004
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    3.951
    V5 için 1TB ssd aldım ve ona kurdum, fakat fps sorunu yaşıyordum, işlemcim (i3-7100) ekran kartım gtx1070 ile darboğaz yaşadığı için olduğunu anladım (internette 58% bottleneck çıktı).
    Dün ikinci el i7-6700k aldım, overclock olmadan 4ghz de çalışıyor ve akıcılık inanılmaz arttı şu an 30 fps çakılı payware meydanda pmdg 737 ile alıyorum. orbx tüm globaller ve regionlar kurulu, Seattle civarında default f16 ile 60 fps alıyorum kokpitte. eski işlemci ile 20-30 fps arasıydı.
    4.5 hiç deneyimim olmadı ama şu haliyle v5 den çok memnunum (fs9 dan geçtiğim için olabilir )
    Buğra Oğuzülgen - Istanbul / 1984
    Spot-TR Photographer | http://www.spot-tr.com | http://www.jetphotos.net//showphotos.php?userid=35086

  7. #17
    Senior Member mehmetcelbis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26-05-2002
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    747
    Arkadaşlar Merhaba

    Benim Sistemim aşağıda yazıyor. Ayrıca P3D 4.5 HF2 kullanıyorum. P3D V5 geçmeyi düşünmüyorum. Bana göre yakında MS2020 geleceğinden dolayı P3D ye yatırım yapmanın bir anlamı yok. Zamanında P3D performansını nasıl artar diye çok döküman okudum.
    Şunu gördümki sistemde en az iki adet SSD lazım. Kurulma sıralaması bile performansını etkiliyor. Ayrıca C ye sadece P3D yi yükleyin.(Program Files içine değil dışına) ORBX eskiden Lockheed Martin içine yüklüyordu.(şimdi böyle değil.) Diğer eklentileri D'ye yükledim. Bendeki eklentileri aşağıdadır.

    C:\Lockheed Martin
    ORBX ( FTX Vector - FTX OLC Avrupa - Küzey Amerika - Güney Amerika - Afrika - TreesHD - orbx libraries)
    Pro-ATC
    Active SKY 2016 P4 + ASCA bulut Seti
    PTA
    GSX LEVEL1 LEVEL2

    D:\ Ultimate Traffic Live
    Addon Scenery ( içinde 290 Adet Ama bunun 150 adetin default ve orbx tir)
    Aı Traffic için gerekli olan Effects - script - Texture eklentileri
    Windowsta olması gereken eklentiler aşağıda belirtilmiştir.





    Umarım yardımcı olmuştur.

    Saygılarımla
    Ekli Resimler Ekli Resimler  
    Mehmet CELBIS-1964
    MSI MPG X570S EDGE MAX WIFI DDR4-AMD RYZEN 7 5700X 3,6-4,6 Ghz-32GB CRUCIAL BALLISTIX DDR4 4000 Mhz-SAPPHIRE RX 6700XT NITRO 12GB GDDR6 192Bit DX12-CRUCIAL P5 PLUS 1TB NVMe M2 SSD-SCANDISK ULTRA 3D 1TB NVMe M2 SSD-H.POWER 80+BRONZE 1000W-SHARKOON ELITE SHARK CA200M KASA
    32inch GAMEBOOSTER GB-327LCQ-H LOGITECH X52 Professional H.O.T.A.S. - FLIGHT RUDDER PEDAL - WINDOWS11 PRO 64BİT

  8. #18
    Senior Member Ferdi Vefa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20-05-2002
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    1.071
    Peki uçak olarak FSLabs A320 nin makinayı çok zorlandığını okuyorduk. PMDG NGX çok daha iyiyken şu anki Ngxu versiyonununda makinayı çok kastığını okudum nette. Doğrumu bu yazılanlar. Mad Dog alternatif olabilirmi "performans" açısından. Ya da Aerosoft A320 Pro

  9. #19
    Senior Member TC-BUG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-07-2004
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    3.951
    Ferdi abi ngx kullanmadım ama 747 daha iyi çalışıyor ngxu ya göre diyebilirim.
    Buğra Oğuzülgen - Istanbul / 1984
    Spot-TR Photographer | http://www.spot-tr.com | http://www.jetphotos.net//showphotos.php?userid=35086

  10. #20
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-07-2002
    Yer
    Izmir, Turkey.
    Mesajlar
    4.233
    FSLabs 319 ve 320 ile kasma falan yaşamıyorum. Tabii "kasma"dan kasıt ne onu bilemem. Standart 28-35 FPS ile gayet başarılı. Aerosoft'a göre makinayı biraz daha yoruyor tabii ama en azından paintkiti boyanabilir yapmışlar

    Benim filo Airbus A319-320, ve Boeing 757 -787.
    Bu arada Blackbox (eski PSS) Airbus'larını bir tamamlarsa test ederiz. A330'un şu anki hali bile güzel ama 787 varken başka geniş gövdeye ihtiyacım yok.
    Konu vaccaro tarafından (12-07-2020 Saat 19:05 ) değiştirilmiştir.
    Arslan \"scenery koleksiyoncusu\" Türegün
    35,5 // 1966

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •