Sayfa 1/2 12 SonSon
12 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    201

    Görülmedik şeyler

    Arkadaşlar tekrar merhaba

    Zannediyorum yaklaşık 4 aydır uçuş yapamıyorum.
    P3DV3 kullanırken Ivap hata verdi. Ve olaylar başladı.
    Ivap'ı sildim. Offline uçtum. Bir süre sonra Ivap'ı yükledim. P3DV3 yavaşladı.
    P3dv3'ü sildim.
    P3dv4'e geçtim. PMDG dahil bütün eklentilerim orijinal paket.
    Fakat PMDG directx hatası verdi.
    Epey araştırdık hatayı çözdük. Bu sefer aktivasyon kodunu kabul etmedi. 1 hafta PMDG ile yazıştım. Sorunu çözdüm.
    P3dv4 bazı kumandaları kabul etmedi.
    Bu sorunu da atlattık.
    Ancak bir şeyi fark ettim. Bir uçak seçili iken PMDG yi seçersem yerinde çöküyor ve crash oluyor. İnternette epey araştırdım. Sorun şu imiş; İkinci seçilen PMDG Uçağın yakıt tankları öncekinin üzerine dolu geliyormuş. Haliyle uçak olduğu yerde crash oluyormuş. Fakat bugüne kadar böyle bir şey yok iken bu sorun nereden çıktı anlayamıyorum.
    P3DV4.4 çıkınca bu sorun düzeltilmiştir deyip bunu yükledim. Bu sefer de aktive olmadı.
    Yine programlar arası bir ayar çektik. Düzeldi. Ama bu seferde aktivasyon güncellemesi gerekti.
    P3D ile yazıştım. Aktivasyon kodunu güncellediler.
    Bu sefer başka bir sorun dikkatimi çekti. PMDG de ve bazı default uçaklarda kokpitte öne bakarken motor sesi gelmiyordu. Kokpitte sağa sola arkaya bakarken motor sesi geliyor, ama öne bakarken gelmiyor.
    P3DV4.4 tam oturmadı diye sildim ve P3DV3 e geri döndüm. Ama aynı sorunların orada da devam ettiğini gördüm.
    Bu arada makinam 3 defa formatlandı.

    Sevgili arkadaşlar;
    Bu güne kadar yaşanmamış şeyleri yaşamamın sebebi ne olabilir?
    Bu ses ve yerinde crash sorunumu yaşamış bir arkadaşım var mıdır?
    Windows 10 sorunların kaynağı olabilir mi?

    Makinam bütün sorunları yaşamış görünüyor. Bir infilak etmedi o kadar.
    Neredeyse FSX'e hatta FS9'a dönüş yapmak üzereyim.

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161

  2. #2
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.232
    Gürol hocam sen en iyisi bir 4Gb ram kurban et....

    Şaka yapıyorum, kızma. 20 dakikadır düşünüyorum neden olabilir diye aklıma durduk yere bunu yaşatabilecek iki şey geldi. Olası bir update'de parçalar arası yazılım uyumsuzluğu (ekran kartı sürücüsü vs) ve diğeri Windows10'un başına buyruk saçma sapan güncellemeleri. Tam 2 senedir Windows10'un güncellemesini durdurmaya çalışıyorum olmuyor her seferinde makineye bir şey oluyormuş gibi hissediyorum, çalışan makine bir yavaşlıyor bir tuhaf açılıyor çalışan programlar durduk yere takılmaya başlıyor.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    201
    Hakan Hocam sorunu çözmek için yapmadığım şey kalmadı. Ekran kartı değişti. Hatta ses yapıyor ve ısınıyor diye kasa değişikliği bile yaptık.
    P3D Windows 10 dışında çalışmıyor mu?

    Ha bir sorun daha var.
    Kullanım dili olarak Amerika İngilizcesi'ni yüklemek gerekti. Halbuki 5 ay önce bu gerekmemişti. Şimdi bu ayarda kullanıyorum ama ivap yazışmalarında ( text ) nasıl olacak bilemiyorum. Bu da ayrı bir sorun.

    Kısacası yaşanabilecek her şeyi yaşadım.

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161

  4. #4
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.232
    P3D de win10 zorunluluğu olduğunu sanmıyorum (minimum ve önerilen arasında herkes istediğini kullanabilir) hernekadar kullanmasamda. Windows versiyonu değiştirmek bir zorunluluk değil (her nekadar küresel tekel durumunda olup zorla yerni versiyon almaya zorlasada). FAkat DirectX 11 versiyonu zorunluluğu var yazılıma bağlı olarak.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  5. #5
    v4 serisi 64bit mimari olduğu için W7/W8/W10 64bit ister ama W10 diye direteceğini sanmıyorum ... Yaşananları okuyunca aklıma spesifik bir arıza gelmedi, tertemiz kurulumu yapılmış bir sistemde bir eskiye bir yeniye geçmek sıkıntı çıkartır mı ? Dikkatli olunmazsa olabilir ama eminim maksimum özen gösteriliyordur simulatör sürüm değişikliklerinde.

    Nacizhane önerim, temiz bir kurulum yapılması ve adım adım gidilmesidir ... W10 64bit, güncellemeler, sürücüler, directx, P3D v4 ve varsa güncellemeler, aktivasyon, test uçuşları ve sisteme göre default simulatör için optimizasyon ayarları ... Bu aşamalar başarıyla geçildikten sonra tüm diğer eklentilerden önce PMDG kurulumu, aktivasyon ve güncellemeleri. Bu aşamada gerekirse tekrar ince ayarlamalar, varsa PMDG için gereken ek yazılımların kurulması vs.

    Uzun süredir simulatör bulunmuyor sistemimde ancak son kurduğumda (ve tabii ki daha önceki tüm kurulumlarımda) bu mantığı izledim, sorun yaşamadım ... Hatta sistemde stabil çalışan P3D v3 varken hem Xplane11 64bit hem P3D v3 64bit denemelerimi yaptım, onlarda da bir sıkıntı yaşamadım. Sonra tümden hepsini kaldırdım

    Velhasıl oldu ya aşamaların herhangi birinde bir sorun yaşandı, o aşılmadan diğerine atlanmamalı ve sorunsuz şekilde ilerleme kaydetmeye gayret edilmeli bence.

    İşin bilgisayar dışında kalan faktörlerine de dikkat etmek lazım tabii, bu 4gb ram kurban etmek olabileceği gibi vücutta kalan iğne başı kadar kuru bir nokta bile olabilir Olayın bu boyutuna umuma açık ortamda girmemek lazım, gençler okur yanlış anlayabilir

    Sevgiler

    Not 1 : İşletim sistemi dili ve ayarları ENG/US yapılsa bile Windows üzerinden klavye tipi TR seçilebiliyor, bu durumda hiçbir sıkıntı olmadan dilimize özgü güzel harfleri hemen hemen tüm programlarda kullanabiliyoruz. Gönlümüz rahat olsun bu konuda.
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ Sistemimde kurulu Simulatör yok. Hayat böyle daha güzel ]
    [ AMD FX 8350 @ 4.4 Ghz / Gigabyte 990FXH-UD3 / 16 GB Corsair DDR3 Ram / Zotac Nvidia GTX1060 6 GB AMP! Edition / Samsung 850 EVO SSD 120 + 250 GB / WD Sata3 1 TB HDD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    201
    Fatih vallahi kuru bir yer kalmıyor.
    4gb ram'in gözünün yaşına da bakmam.
    Ama çaresizlik çok kötü bir şey. Sisteme çok vakıf olmamak daha da kötü. Trabzon'da olmak en kötüsü. İşin kaynağına uzaksın. Çözüm bulacak insan yok.
    Daha önce kasayı 3 defa İstanbul'a taşıdım. Git gel 6 defa. Havalimanlarında ve uçaklarda tanınmaya başladım.

    Ama geldiğim nokta başlangıç noktasından başka değil.

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161

  7. #7
    Ağabey ben İstanbul'a bir yerleşeyim (kısmetse birkaç gün içinde) , inşallah son kez olacak şekilde makineyi bir kere daha seyahate çıkartırsın benim bekar evine doğru Zaten yalnız olacağım için iş çıkışlarında tüm vaktimi ona adar, gerekirse söker tekrar toplar çözeriz diye düşünüyorum ...

    Çaresizlik ve tıkanıp kalmak kötü oluyor tabii ki, çok iyi anlayabiliyorum

    Sevgiler
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ Sistemimde kurulu Simulatör yok. Hayat böyle daha güzel ]
    [ AMD FX 8350 @ 4.4 Ghz / Gigabyte 990FXH-UD3 / 16 GB Corsair DDR3 Ram / Zotac Nvidia GTX1060 6 GB AMP! Edition / Samsung 850 EVO SSD 120 + 250 GB / WD Sata3 1 TB HDD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  8. #8
    Senior Member TC-BUG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15-07-2004
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    3.882
    Gürol hocam geçmiş olsun, çözülür inşallah çok can sıkıcı bir durum.

    Fatih, İstanbul'a hoşgeldin
    Buğra Oğuzülgen - Istanbul / 1984
    Spot-TR Photographer | http://www.spot-tr.com | http://www.jetphotos.net//showphotos.php?userid=35086

  9. #9
    Sağ olasın Buğra Henüz gelmedim, geleceğim inşallah birkaç gün içinde ... Gelince bilahare "Hoş bulduk" derim
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ Sistemimde kurulu Simulatör yok. Hayat böyle daha güzel ]
    [ AMD FX 8350 @ 4.4 Ghz / Gigabyte 990FXH-UD3 / 16 GB Corsair DDR3 Ram / Zotac Nvidia GTX1060 6 GB AMP! Edition / Samsung 850 EVO SSD 120 + 250 GB / WD Sata3 1 TB HDD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  10. #10
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    201
    Fatih, Buğra çok teşekkür ediyorum..

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •