8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    190

    P3DV3, P3DV4 vs.vs vs.

    Arkadaşlar tekrar merhaba,
    Bu aralar kabul günlerim çoğaldı. Her gün bir problemi ağırlıyorum.

    1. P3DV3 Kullanıyorum. V4 için tekrar satın almam mı gerekiyor?

    2. V3 de LTCB ( Ordu Giresun ) var. Ama FMC de tanımlanamıyor. Uçuş planı yapamıyorum. Sorun ne olabilir?

    3. CP Flight MCP 'im var. Gayet güzel çalışıyordu. Ancak dün gece bir şey fark ettim. P3DV3 de tanımlı olan orijinal bir uçağı açtığımda MCP nin bütün tuş arkası aydınlatmalarının aktif hale geldiğini fark ettim. Müthiş bir görüntü idi. Ama buradan PMDG 737 yi seçtiğimde bu aydınlatmaların tuş arkası olanları sönüyor sadece rakamlar aktif olmaya devam ediyordu. Aslında ilk orijinal uçağı seçmesem bunu aldığım MCP nin kalitesine bağlıyordum. Tesadüf eseri bütün tuşların aydınlatmasının çalıştığını fark etmiş oldum. PMDG de tamamının çalışmama sebebi ne olabilir?

    4. 3. maddedeki sorunu çözmek için uğraşırken mevcut durumdan da oldum ve dün geceden beri MCP tanımlanamıyor. Ne yapmam gerekiyor?

    5. Sunay Hocamızın P3DV3 de çalıştığını söylediği alanlara nasıl ulaşabilirim?

    Not:
    İnanın buraya sorun aktarmamak için büyük mücadele veriyorum. En son dün gece MCP de kaybolunca pes ettim ve bugün sorunlarımı sizlerle de paylaşmak zorunda kaldım.

    El atabilecek bir arkadaşım olursa şimdiden çok teşekkür ediyorum.
    23 Nisan hepimize ve bütün çocuklarımıza kutlu olsun.

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161

  2. #2
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-10-2006
    Yer
    ISTANBUL, Turkey.
    Mesajlar
    1.070
    Gürol Abi selamlar.

    1) Evet ve maalesef tekrar satın almanız gerekiyor.

    2) Bilemiyorum. Bu yüzden cevap veremiyorum.

    3) Ben de EFIS'i ile birlikte CP Flight MCP EL kullanıyorum. Ama böyle bir problem yaşamadım. Sitesinden kullandığınız P3D V3 versiyonuz için uygun firmware ve software update yapmanızı önerebilirim. http://www.cpflight.com/en/mcp737el-prod-4.php

    4) 3. madde ile çözülebilir.

    5) http://scenerytr.com/freeware/
    Erhan YALIM / Antakya '79
    intel i7 6700K 4.2Ghz O.C. - 32 Gb Corsair 3000Mhz DDR4 RAM - Asus GTX1070 O.C. Edition
    Prepar 3D v3.4 - Boeing 737 Home Cockpit By Dreamflight737 - Prosim737 - ActiveSky Next - PFPX - TOPCAT - Aivlasoft EFB

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    190
    Erhan merhaba,

    4. sorunu hallettim. Port numarasını tekrar tanımlayınca sorun çözüldü. Ama 3 devam ediyor. Ben de araştırmaya devam edeceğim.

    LTCB konusu ilginç bir sorun. PMDG ile ilgili olduğunu zannediyorum. PMDG içindeki ilgili dosyada LTCB Dosyasının olmadığını fark ettim. Ama niye bilmiyorum.

    Cevaplar ve yardımın için çok teşekkür ediyorum.

    Selam ve sevgiler..

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161
    Konu gürol tarafından (23-04-2018 Saat 13:37 ) değiştirilmiştir.

  4. #4
    Senior Member Omer Akomer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17-11-2013
    Yer
    İstanbul/Türkiye
    Mesajlar
    256
    AIRAC bilgisi güncel mi?

  5. #5
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    190
    Olmayabilir, Bu PMDG içini düzenliyor galiba değil mi?
    Az önce böyle bir bilgi de aldım ama son sürümünü yükleyemedim..

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161

  6. #6
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-10-2006
    Yer
    ISTANBUL, Turkey.
    Mesajlar
    1.070
    Gürol Abi şu an AIRAC 1804 güncel sürüm. Eğer LTCB meydanı açılmadan önceki bir AIRAC sürümü kullanıyorsanız navigasyonda göremezsiniz.
    Erhan YALIM / Antakya '79
    intel i7 6700K 4.2Ghz O.C. - 32 Gb Corsair 3000Mhz DDR4 RAM - Asus GTX1070 O.C. Edition
    Prepar 3D v3.4 - Boeing 737 Home Cockpit By Dreamflight737 - Prosim737 - ActiveSky Next - PFPX - TOPCAT - Aivlasoft EFB

  7. #7
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2002
    Yer
    Antalya, Turkey.
    Mesajlar
    5.233
    2. sorunun cevabı AIRAC güncellemesi ... Bu güncellemeler eskiden bedava idi ancak uzunca süredir parayla satılıyor ya Aerosoft ya da Navigraph firmalarından birinden almak lazım ağabey. Tek paket alınca çok ekonomik olmuyor ancak zırt pırt güncellememe gerek yok, ben yılda bir iki tane alır geçerim (misal 6 ayda bir) dersen tek paket almak karlı olabilir.

    Normalde bu adamlar yıllık (13 paket , gerçek havacılık yayınları ile aynı şekilde) abonelik olarak satıyorlar AIRAC hizmetini. Aerosoft Lufthansa'nın verilerini kullanırken Navigraph farklı iki firmadan alım yapıp birleştiriyor kendince. İkisininde temelde aynı olmak üzere birbirinden küçük farkları var hizmet olarak, fiyatlandırma olarakta temel AIRAC güncelleme paketleri birbirine yakın, ek hizmetlerden (chartlar vb. gibi) daha çok para kazanma derdindeler.

    Normalde uçak yüklenince içinde bir AIRAC verisi oluyor, eğer hiç güncelleme yapmazsan böyle sorunlar yaşanması olası tabii, olmayan bir meydan dışında tanımlı olmayan yaklaşmalar, değişmiş SID/STAR güzergahları, eksik yollar ve hatta pistler bile karşına çıkabilir gerçekten çok eski bir AIRAC verisi ile uçmak istersen aklında bulunsun.

    Sevgiler

    ( Diğer sorulara cevap verilmiş, bu yüzden sadece AIRAC kısmına azıcık detay vermek istedim )
    B. Fatih KOZ [ Antalya / ... / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ Prepar3D v3.2 / PMDG NGX + Fs2Crew NGX Reboot v3 / ActiveSky Next / PFPX , TOPCAT , Navigraph Airac / ORBX FTX Global + Vector + OpenLC Europe + SceneryTech LC ] + [ P3D v4.1 64bit (Test) ]
    [ AMD FX 8350 @ 4.4 Ghz / Gigabyte 990FXH-UD3 / 16 GB Corsair DDR3 Ram / Zotac Nvidia GTX1060 6 GB AMP! Edition / Samsung 850 EVO SSD 120 + 250 GB / WD Sata3 1 TB HDD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  8. #8
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    190
    Erhan, Ömer, Fatih çok teşekkür ediyorum. Durum anlaşılmıştır. Airac elde etme peşindeyim.

    Selam ve sevgiler..

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161
    Konu gürol tarafından (28-04-2018 Saat 09:58 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •