Sayfa 2/2 İlkİlk 12
19 sonuçtan 11 ile 19 arası
  1. #11
    Senior Member Airone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18-01-2005
    Yer
    Bursa, Turkey.
    Mesajlar
    486
    Güle güle uçunuz
    Bu güncelleme ile P3D V4 süresince (kabaca +2 yıl) daha kullanılabillecek şekilde ömrü uzamış oldu.

  2. #12
    Senior Member thy163 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09-09-2008
    Yer
    IZMIR, Turkey.
    Mesajlar
    733
    Bende yükseltme paketini satın alarak p3d 4.1 için kurulumu gerçekleştirdim. Elinize emeğinize sağlık, gerçekten güzel ancak sizin de dediğiniz gibi gün doğumu ve gün batımı saatlerinde dinamik aydınlatmalardan mıdır bilemedim ama 50fps düşüyor 9-12 fps arasına. Çözüm nedir ya da var mı geçici bir çözüm şimdilik?

  3. #13
    Senior Member Airone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18-01-2005
    Yer
    Bursa, Turkey.
    Mesajlar
    486
    Dynamic ligting efektinin performansa etkisi konusunda şu anda çözüm yok, bu LM'den gelecek güncellemelerde beklenen bir konu, ancak iyileştirici tedbir olarak;
    -özellikle gün doğumu/batımında cloud shadow'u kapatmak,
    -Display ayarlarında 4xMSAA veya 2xMSAA kullanmak,
    -grafik kartını yükseltmek (1080Ti kullanıcıları "biz dynamic lighting efektinden negatif etkilenmiyoruz" diyorlar, ama 1080Ti de $$$)
    -hiç olmadı Display ayarlarından dynamic lighting seçeneğini kaldırmak (Sabiha Gökçen için dynamic lighting'i kapatsanız dahi eski usul aydınlatma efekti mevcut)

    Ben kendi adıma gündüz 4xSSAA ile uçarken akşam/gece uçuşlarında 4xMSAA'ya geçiyorum, yine performans azalması oluyor ancak benim sistemde ve kullandığım uçaklarda hala akışkan kalıyor.

  4. #14
    Alıntı Airone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dynamic ligting efektinin performansa etkisi konusunda şu anda çözüm yok, bu LM'den gelecek güncellemelerde beklenen bir konu, ancak iyileştirici tedbir olarak;
    -özellikle gün doğumu/batımında cloud shadow'u kapatmak,
    -Display ayarlarında 4xMSAA veya 2xMSAA kullanmak,
    -grafik kartını yükseltmek (1080Ti kullanıcıları "biz dynamic lighting efektinden negatif etkilenmiyoruz" diyorlar, ama 1080Ti de $$$)
    -hiç olmadı Display ayarlarından dynamic lighting seçeneğini kaldırmak (Sabiha Gökçen için dynamic lighting'i kapatsanız dahi eski usul aydınlatma efekti mevcut)

    Ben kendi adıma gündüz 4xSSAA ile uçarken akşam/gece uçuşlarında 4xMSAA'ya geçiyorum, yine performans azalması oluyor ancak benim sistemde ve kullandığım uçaklarda hala akışkan kalıyor.
    Sunay Hocam 1070 kullanıyorum daha öncesinde sizlere belirtmiş olduğum dynmic light sorunu en son güncelleme yaptığınız ( elinize sağlık )ltfj , trabzon konya vb meydanlarda muazzam fps drop yaşatıyor ( sizden kaynaklı değil tabiki ) gece uçuşlarında fps 4-5 değerlerine iniyor bilginiz olsun. Dynmic light effectini kodlama yada sizin düzenleme imkanınız varmı örn: uçağın içi bembeyaz oluyor flash patlamış gibi oda kartlara fazla yük bindiriyor muhtemelen.
    Konu Gokhan Sonturk tarafından (12-02-2018 Saat 11:30 ) değiştirilmiştir.
    i7 4790k - 16 gb corsair ddr 3 2133 mhz ram - asus rog strix 1070 - corsair hx 850w power - asus rog maximus vi
    xplane 11 - Prepar3d v4.1 - pmdg 737 - pmdg 777 - Aresoft a320/321 - As2016v4 - rex4 texture ,soft clouds enhanced ver. envtex ( sky ,sun, aura texture ) envshade - Fsfx precepitfx - Fsfx 737 immerson - orbx global base - orbx vector - orbx eu openlc - ptp

  5. #15
    Senior Member Airone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18-01-2005
    Yer
    Bursa, Turkey.
    Mesajlar
    486
    Dynamic lighting efektinin kabin içini de aydınlatması konusu genel bir problem, ışık kaynağından bir çözümü yok. Bu uçağın virtual cockpit modellemesinin nasıl yapılmış oduğu ile ilgili.
    Ben kendi adıma bu efekti sevdim, apronda gece sözde aydınlatma direklerinin ışıklarının altında duran uçakların karanlık görünmesi beni hep rahatsız ederdi, şu anda bu görsel hata giderildi ancak performans bedeli oluştu, bir sonraki adıma bunu da iyileştireceklerini umuyorum.
    Belirttiğim gibi ben bu efekti oldukça cimri kullanıyorum, hem ışık kaynağını oldukça basit tutuyorum hem de sadece apron aydınlatma direklerine birer adet olarak takıyorum, yeterli geliyor zaten...

  6. #16
    Alıntı Airone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dynamic lighting efektinin kabin içini de aydınlatması konusu genel bir problem, ışık kaynağından bir çözümü yok. Bu uçağın virtual cockpit modellemesinin nasıl yapılmış oduğu ile ilgili.
    Ben kendi adıma bu efekti sevdim, apronda gece sözde aydınlatma direklerinin ışıklarının altında duran uçakların karanlık görünmesi beni hep rahatsız ederdi, şu anda bu görsel hata giderildi ancak performans bedeli oluştu, bir sonraki adıma bunu da iyileştireceklerini umuyorum.
    Belirttiğim gibi ben bu efekti oldukça cimri kullanıyorum, hem ışık kaynağını oldukça basit tutuyorum hem de sadece apron aydınlatma direklerine birer adet olarak takıyorum, yeterli geliyor zaten...
    Sanırsam dün prepar 3d v4.2 çıktı yine dynmic light için bir çalışma yapmamışlar
    i7 4790k - 16 gb corsair ddr 3 2133 mhz ram - asus rog strix 1070 - corsair hx 850w power - asus rog maximus vi
    xplane 11 - Prepar3d v4.1 - pmdg 737 - pmdg 777 - Aresoft a320/321 - As2016v4 - rex4 texture ,soft clouds enhanced ver. envtex ( sky ,sun, aura texture ) envshade - Fsfx precepitfx - Fsfx 737 immerson - orbx global base - orbx vector - orbx eu openlc - ptp

  7. #17
    Senior Member vikartindur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2006
    Yer
    Kuşadası, Turkey.
    Mesajlar
    695
    Az önce bir yere bakmak için google map'te gezinirken havaalanının ikinci pistinin yapımının neredeyse yarılanmış olduğunu gördüm. Paralel pistin yapılacağını biliyordum ama inşaatının çoktan başlamış olduğunu bilmiyordum. İleride büyük bir güncelleme gerekecek gibi görünüyor Sunay Hocam.
    Tuna Bilgi - 1977

    ASUS G-750 Notebook
    P3Dv4.4
    X-Plane 11.3
    Aerofly FS 2
    Flight Sim World


  8. #18
    Senior Member Ferdi Vefa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20-05-2002
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    1.049
    Surekli Paro da uctugum icin buralardan uzak kaldim donme zamani geldigi icin yeni baslik acaktim kullanima acilmis olan yeni terminal binasi eklenecekmi diye ama bu basligi gordum. Ekleme dusunuyolurmu ?

    Sevgiler ve iyi yillar
    FSX/Prosim 737/Win7/Orbx/ASN/vPilot/

  9. #19
    Senior Member Airone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18-01-2005
    Yer
    Bursa, Turkey.
    Mesajlar
    486
    Yakın dönemde Sabiha üzerinde çalışma yapabileceğimi öngörmüyorum maalesef. Sanırım yeni pist ile birlikte komple yenilenecek.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •