8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Senior Member A_day - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28-06-2007
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    368

    FSX açılmıyor, nedeni ne olabilir ?

    10 gün kadar öncesine kadar gayet düzgün çalışan FSX açılmamaya başladı. Masaüstündeki ikona tıkladıktan sonra "Yönetici İzni" istenen pencere geliyor ama "Evet"e tıkladıktan sonra 2 sn kadar dönüyor sonra hiç bir hareket yok.

    Bunun virüs kaynaklı olabileceğini düşünüp C'ye format attım, FSX'in kurulu olduğu sürücüyü ise sadece silmekle yetinip, her şeyi yeniden kurdum. Uyumluluk ayarlarını vs yaptım. Hiç bir eklenti yüklemedim ve bir umutla ikona tıkladım, sonuç aynı...

    Makinamda Win 10 kurulu. Son günlerde de bir kaç güncelleme yapmıştı. Bunlar sorun oluşturuyor olabilir mi ya da son günlerde bu konuda benzer şikayetlere rastlayan ve de çözümünü bilen var mı ?
    Adnan YILMAZ
    ___DST718___

    Asla birilerinin umudunu kirma, belki de sahip olduklari tek sey odur...

  2. #2
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    2.231
    Geçmiş olsun,
    Aklınızda bulunsun, silmek, yazılımı yeniden kurmak, sistemi yeniden kurmak tüm bunlar olabilecek en son seçenektir. Öncesinde hatanın kaynagını bulmaya çalışmak daha faydalı ve kolay olacaktır. Neyse, bir fikir yürütmek için daha fazla bilgiye ihtiyaç var. Tavsiyem "windows event" dan; yani olay görüntüleyicisinden fsx in kapandığı, cdt olduğu an ki duruma bakmanız. Bakalım ne hata vermiş. Sonrasında birşeyleri söylemek daha isabetli olacaktır.

    Serhan
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    DCS 2.8 + X-Plane 11.55 + MSFS 2020/// Win10 Home /// Ryzen7 5700X, MB: MSI X570 A-PRO, Zotac 3060 Twin Edge 12GB, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 1TB Samsung 870 Evo SSD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu... Track IR5 Pro, Thrustmaster HOTAS Warthog A-10C Throttle-Stick Replica, Thrustmaster Rudder Pedals

  3. #3
    Senior Member A_day - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28-06-2007
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    368
    Daha önce benzer bir sorun yaşamış bir arkadaşın tavsiyesi üzerine Sim'in kurulu olduğu sürücüye de format atıp, Sim'i sonra kurdum. Merak ettiğim için de SP'leri yüklemeden önce ham kurulumu çalıştırdım, sim açıldı. Daha sonra sp'leri yükleyip, elimdeki eski cfg ayar dosyasını ilgili yere kopyalayıp, fsx.exe'nin uyumluluk ayarlarını da yaptıktan sonra çalıştırmak istediğimde yine aynısı oldu ve açılmadı.

    Serhan bey bu işlerden hiç anlamam, tavsiyeniz üzerine arkadaşlardan yardım alarak söylediğinizi yaptım. Genel Rapor ve Ayrıntıları aşağıya yapııştırdım. Bana pek bir şey ifade etmiyor maalesef ama siz belki dilinden anlarsınız...

    Hatalı uygulama adı: fsx.exe, sürüm: 10.0.61472.0, zaman damgası: 0x475e17d3
    Hatalı modül adı: unknown, sürüm: 0.0.0.0, zaman damgası: 0x00000000
    Özel durum kodu: 0xc0000005
    Hata uzaklığı 0x00000000
    Hatalı işlem kimliği: 0x18d8
    Uygulama başlangıç zamanı: 0x01d2e4849fb550f4
    Hatalı uygulama yolu: E:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe
    Hatalı modül yolu: unknown
    Rapor kimliği: cfc21c6b-1598-47fd-8622-52bc535f8ac0
    Hatalı paket tam adı:

    -----------------------------------

    - System
    - Provider
    [ Name] Application Error
    - EventID 1000
    [ Qualifiers] 0
    Level 2
    Task 100
    Keywords 0x80000000000000
    - TimeCreated
    [ SystemTime] 2017-06-13T20:35:42.015144900Z
    EventRecordID 2019
    Channel Application
    Computer DESKTOP-259HQTT
    Security

    - EventData
    fsx.exe
    10.0.61472.0
    475e17d3
    unknown
    0.0.0.0
    00000000
    c0000005
    00000000
    18d8
    01d2e4849fb550f4
    E:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\fsx.exe
    unknown
    cfc21c6b-1598-47fd-8622-52bc535f8ac0
    Adnan YILMAZ
    ___DST718___

    Asla birilerinin umudunu kirma, belki de sahip olduklari tek sey odur...

  4. #4
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    2.231
    Bir program ekleyip kaldırıdığınızda; windows kayıt defterinde kalan veya bozulan bir satırın problem çıkartma ihtimali yüksektir. Ancak siz yeniden kurdum, format attım dediğiniz için buna ihtimal vermemiştim. FSX i, Program Files (x86) klasörü içerisine kurmuşsunuz. Bu tercih edilmeyen hatta önerilmeyen bir yükleme noktasıdır. Mümkünse başka bir yere ama özellikle x86 dışına yükleyin. Hatta mümkünse işletim sisteminin var olduğu sürücünün haricinde başka bir sürücüye yükleyin.
    Bir sebepten fsx.exe bozulmuş görünüyor. velhasıl geçmiş olsun. (ürün orjinal mi?)
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    DCS 2.8 + X-Plane 11.55 + MSFS 2020/// Win10 Home /// Ryzen7 5700X, MB: MSI X570 A-PRO, Zotac 3060 Twin Edge 12GB, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 1TB Samsung 870 Evo SSD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu... Track IR5 Pro, Thrustmaster HOTAS Warthog A-10C Throttle-Stick Replica, Thrustmaster Rudder Pedals

  5. #5
    Senior Member A_day - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28-06-2007
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    368
    Ürün orj değil. Ancak 5 - 6 yıldır kullandığım bir program bir gün ansızın nasıl bozulur, bilemiyorum.
    Sim zaten C dışında bir driveda idi. Tavsiyenize uyarak sim'i yeniden bu sefer (x86) dışında bir yere kuracağım. Fakat yeni kurulmuş bir programın exe'si daha hiç uçuş yapmadan nasıl bozulur, çok garip...
    Adnan YILMAZ
    ___DST718___

    Asla birilerinin umudunu kirma, belki de sahip olduklari tek sey odur...

  6. #6
    Senior Member Airone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    18-01-2005
    Yer
    Bursa, Turkey.
    Mesajlar
    502
    FSX'i tekrar kurmaya girişmeden önce bence şunu da deneyin; fsx.cfg dosyanızı silin ve FSX'i çalıştın, FSX temiz yeni bir fsx.cfg dosyası oluşturacaktır, sorun fsx.cfg ilişkili ise sorunu çözebilir.

  7. #7
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    15-06-2007
    Yer
    Kütahya, Turkey.
    Mesajlar
    410
    Adnan hocam , makinanız P3D istiyor galiba ? Size küsmüş olmasın !

    SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Süleyman CiRiT
    Kütahya-1955

  8. #8
    Senior Member A_day - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    28-06-2007
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    368
    Süleyman hocam, bi bütçe ayırıp makinayı yenilemem lazım, o vakit inşaallah... : )

    Arkadaşlar, sorunun neyden kaynaklandığını bulabilmek için kurulumun ve eklentilerin her bir aşamasında sim'i çalıştırmak yoluna gittim. Şu ana kadar ana kurulum ve sp1 & 2'yi yükledim, elimdeki ayarları yapılmış fsx.cfg'yi ilgili yere kopyaladım, sorun çıkmadı. En son "d3d9 antilag v1.01"in dll ve cfg dosyalarını ana dizin altına attığımda sorun nüksetti. Emin olmak için sildim, çalıştı, bir daha kopyaladım, çalışmadı. Şimdilik tespit edebildiğim bir sebep bu.

    Daha eklentileri ve fsuipc492'yi yüklemedim. Bunlarda bir sorun çıkarsa buraya yazarım. Çıkmazsa, benzer sorunları yaşayabilecek arkadaşların aklında olsun; d3d9 antilag v1.01'den uzak durun...
    Adnan YILMAZ
    ___DST718___

    Asla birilerinin umudunu kirma, belki de sahip olduklari tek sey odur...

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •