Sayfa 13/15 İlkİlk ... 31112131415 SonSon
142 sonuçtan 121 ile 130 arası

Konu: X Plane 11

  1. #121
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.373
    Alıntı mavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatih Hocam, opengl de olmanın özel bir sebebi var mı? Vulkan hep daha iyi sonuç veriyor bende.
    Var tabii ki , aslinda kismen vardi diyebiliriz ... Maalesef X-Ivap trafikleri sadece OpenGL kullanildiginda gosterebiliyordu, TCAS datasi var olmasina ragmen Vulkan'da gorsel yoktu (havada cok sorun degil lakin taksi yaparken buyuk dert kimseyi gorememek) ve daha onceki Altitude surumleri maalesef stabil degildi (tamamen random ctd yapiyordu hem OpenGL hem Vulkan'da durum ayniydi) ... Bende anlamsiz stres yasamamak icin OpenGL ve X-Ivap kullaniyordum.

    Ikinci sebep ise benim notebook'ta bir driver savasi yasaniyor olmasi, her ne kadar ben en guncel suruculeri elle yuklesem bile Microsoft ne yapiyor ediyor inat ve israrla eski amd suruculerini geri yukluyor kafasina gore ! Maalesef bunun bir cozumu yok, durumdan magdur insanlar olarak hem Ms'e hem Amd ve Asus'a durumu iletiyoruz , cozumler oneriliyor ama nafile. Velhasil bu habersiz surucu guncellemesi / aslinda geri yuklemesi oldugunda X-Plane'nin Vulkan destegi bir anda kayboluyor ve tekrar elle guncel AMD suruculerini yuklemek gerekiyor.

    "Hocam sende RTX2060 var, ne isin olurAMD suruculeri ile" dedigini duyar gibiyim, bende cok soyledim boyle ama sevgili X-Plane'imiz Vulkan kontrolu yaparken inatla ve israrla tum bilesenleri / suruculeri kontrol edip bir tanesi bile "Vulkan Not Ready" bilgisi dondu ise otomatik olarak Vulkan'i komple devre disi birakiyor, bu konuda da burunlarindan kil aldirmiyorlar. Neymis efendim bu bizim sorunumuzmus, kendileri kodlarini ve kontrollerini guncelleyemezlermis (yapamiyoruz demenin fransizcasi). Bu konuda da bircok cozum denedim ancak nafile, sorun X-Plane surucu kontrolunde oldugu icin yildim ve ugrasmayi biraktim.

    Velhasil, birinci problem cozuldu ... Altitude artik daha stabil ve sorun cikartmiyor (X-Ivap'i kaldirdim bile oyle diyeyim) ancak ikinci problem devam ettigi icin Vulkan'i ancak deneme amacli kullanabiliyorum. Hos ayarlarim sabit, bugun Vulkan acsam ve ucsam, yarin kendi kendine OpenGL'e donse bile sorun yasamam, tabii ki akiciliktan ve isiklandirmadan anliyorum yine OpenGL'e dondugumu ama olsun, alistim

    Durum ozetle boyle, sevgiler ve keyifli ucuslar
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ X-Plane 11.50 + Muhtelif eklentiler ]
    [ Asus TUF Gaming FX505DV : AMD Ryzen7 3750 4.0Ghz CPU / Nvidia RTX 2060 GPU / 16GB DDR4 Ram / 500GB M2 + 1TB Samsung SSD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  2. #122
    Fatih kaptanim toliss nasil bir sey?.
    Ekli Resimler Ekli Resimler  
    Konu 102-SoniC tarafından (17-10-2020 Saat 14:10 ) değiştirilmiştir.
    Senol Aydogan/EDSB

    Aviate - Navigate - Communicate

  3. #123
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.373
    Alıntı 102-SoniC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatih kaptanim toliss nasil bir sey?.
    Cok matah ya da olmazsa olmaz bir ucak degil (A319 ya da A321 size lazim degilse alinmayabilir)... Fena da degil yanlis anlasilmasin, Prepar3D'de Aerosoft'un "Airbus Pro" serisinden bir tik ustte, FsLabs'in altinda bir yere konumlandirilabilir detay olarak. Keyif veriyor diyeyim

    Keyifli ucuslar
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ X-Plane 11.50 + Muhtelif eklentiler ]
    [ Asus TUF Gaming FX505DV : AMD Ryzen7 3750 4.0Ghz CPU / Nvidia RTX 2060 GPU / 16GB DDR4 Ram / 500GB M2 + 1TB Samsung SSD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  4. #124
    Alıntı fatih.koz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok matah ya da olmazsa olmaz bir ucak degil (A319 ya da A321 size lazim degilse alinmayabilir)... Fena da degil yanlis anlasilmasin, Prepar3D'de Aerosoft'un "Airbus Pro" serisinden bir tik ustte, FsLabs'in altinda bir yere konumlandirilabilir detay olarak. Keyif veriyor diyeyim

    Keyifli ucuslar
    Bilgilendirme icin cok tesekkür ederim Kaptanim, emniyetli ucuslar dilerim.
    Senol Aydogan/EDSB

    Aviate - Navigate - Communicate

  5. #125
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    1.658
    Anladım Fatih Hocam, geçmiş olsun; neyse ki sen üstesinden gelirsin Hocam. Keyifli uçuşlar. Bu arada Ini.sim in A300 ünü deneyen var mı acaba?







    Ekli Resimler Ekli Resimler     
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    P3D V4.5 + DCS2.5/// Win10 Home /// i7 6700K @4.2Ghz, MB:Asus z170 ProGaming, Zotac 2060 Super mini, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 250GB Samsung 870 Evo SSD, 2 x 1TB Samsung 7200 Rpm HD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu...

  6. #126
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.373
    737 Classic illaki klasik oldugunu hissettirecek Bu sefer de 1 numarali motorda yag basinci dusuk, limitin alt sinirinda ama "limit ici" ... Kim ne derse desin guzel ucak, keyifli ucak.

    Bu X-Plane tasarimcilarini anlamak guc, IXEG misal cok guzel bir urun hazirlamissin "737 Classic" adinda ama sadece B737-300 var model olarak ! Eh be kardesim 300/400/500 serisi sistemsel olarak neredeyse bire bir ayni, teknik ince detaylar muhakkak vardir arka planda ama govde disinda elinde zaten hazir sistem var, yapsana filoyu komple.
    /
    ToLiss'te Airbus kanadinda ayni durumda, elinde gayet guzel bir altyapi mevcut ... Airbus 318/319/320/321 sistemsel olarak ayni, burada da yine kucuk nuans farklari var ama elinde komple sistem olanlar icin zor olamaz adaptasyon. Yapsana filoyu komple , A319'da A321'e atlamak nedir ! Ayni mantik genis govde A330 icinde gecerli, tamam kabul bu geciste is biraz daha artar ama temelde elinde guzel bir Airbus altyapisi olan bir firma/ekip icin urun yelpazesini genisletmek imkansiz olamaz.

    Velhasil yillardir soyledigimiz hadise maalesef halen ayni durumda, ortada koca bir tepsi ekmek kadayifi (simulator) var ama ustunde kaymagi (eklenti) yok ! Sen istedigin kadar kadafiyi visneli (Vulkan) yap, ustune koyacak kaymak (eklenti) olmadiktan sonra bir anlami yok.

    Neyse cok sinirlenmeyelim durduk yere, sukur elimizde en azindan Prepar3D var da onunla idare edebiliyoruz canimiz kaymakli tatli cektiginde :P

    Driver sorununa AMD ve Asus'dan ortak bir adim geldi, soylediklerine gore Windows'un kafasina gore surucu downgrade etmesi sorununa cozum saglamislar (deniyorum) ... Hos bu adimi X-Plane maalesef begenmedi, sistemde su an tum bilesenler Vulkan uyumlu ve guncel olmasina ragmen halen benim cihaz icin "Vulkan Not Ready" diyor kendisi

    Kod:
    X-Plane Log dosyasindan alinti ;
    Vulkan Layers : VK_LAYER_NV_optimus (1), VK_LAYER_AMD_switchable_graphics (1), VK_LAYER_VALVE_steam_overlay (1), VK_LAYER_VALVE_steam_fossilize (1)
    0:00:35.886 E/GFX/VK: Vulkan call (enumerate_devices(devices)) signaled: 1 (VK_NOT_READY)
    ini'nin A300'unu ben deneyemedim henuz, olumlu olumsuz yanlarini gosteren videolar izledim ancak su sikintili gunlerde kendisine o kadar para veresim yok, kismetse ileride belki alir kullanirim (tabii o arada cok ciddi ve profesyonel manada olumsuz bir durum/gelisme olmazsa)

    Keyifli ucuslar
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ X-Plane 11.50 + Muhtelif eklentiler ]
    [ Asus TUF Gaming FX505DV : AMD Ryzen7 3750 4.0Ghz CPU / Nvidia RTX 2060 GPU / 16GB DDR4 Ram / 500GB M2 + 1TB Samsung SSD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  7. #127
    Bu arada Ini.sim in A300 ünü deneyen var mı acaba?
    Serhan Kaptanim elinizin altinda kiz gibi 737 dururken A-300'e göz kirpmaniz biraz garibime gitti.
    Saka bir yana görünüste gercekten güzel eklentiye benziyor. Söyle A-310 cikarsalar o zaman kaymakli ekmek kadayifi gibi olur, hatta #saltbae altin kaplamalisindan.
    Senol Aydogan/EDSB

    Aviate - Navigate - Communicate

  8. #128
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    1.658
    Fatih Hocam, yazdıklarının ilk kelimesinden son kelimesine kadar hepsinde aynı fikirdeyim. Boşuna alıntı yapmayayım dedim. Belki de pazar ile ilgili bir sıkıntı vardır. Satamıyorlarsa, kayıp-kaçak oranlarıda yüksekse ne gerek var uğraşmaya diyorlardır. benim kanım bu yönde. Ki P3D nin pazarı tahminimce Xp nin çok çok üzerinde. Bence insanlarda msfs den gelen bir bağlılık var kolay vaz geçemiyorlar. XP ne yaparsa yapsın bir türlü hak ettiği pazarı yakalayamadı kanımca. Tabi bu benim görüşüm.

    Şenol Kaptanım, içimde ki airbus sevgisi bir başka hele A310 yaşım itibari ile nasıl diyeyim, "hastayız dede" gibi bir durum söz konusu. Bu gün olsa yine A310 ile uçmak isterim. Ortaokul yıllarında ilk yaptığım yolcu uçağı modeli 1/144 lük A300 Lufti idi. var gerisini sen düşün!
    Hal böyle olunca insan merak ediyor acaba nasıl diye. Ama başta yazdım ya Fatih Hocanın son kelimesine kadar katılıyorum diye durum o!

    Fatih Hocam bu IXEG ilginç birşey yapmış. Belli sürelerde "siz manuel" müdahale etmedikçe lisansı tekrar aktive etmenizi istiyor. O süreçte motorlardan biri yağ eksiltiyor. Yahu dur drum kritğe girdi şu yağ seviyesini tamamlatayım derseniz. Açıp aktivasyonu yenilemeniz gerekiyor. Yenileyince hooop yağ seviyesi tamam!
    değişik bir yöntem.

    Keyifli inişler olsun.
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    P3D V4.5 + DCS2.5/// Win10 Home /// i7 6700K @4.2Ghz, MB:Asus z170 ProGaming, Zotac 2060 Super mini, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 250GB Samsung 870 Evo SSD, 2 x 1TB Samsung 7200 Rpm HD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu...

  9. #129
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.373
    A300 / RJ / B734 / MD gibi eski ucaklar biz "dinazor"larin muhtemelen ilk hevesle bindikleri, binbir takla ile kokpitine girebildikleri ilk ucaklar olduklarindan gonlumuzdeki yerleri bir baska , "fosil" seviyesindeki bazi dostlarimizin ise 707/727/732 vs sevgisi de bundan kaynaklaniyor Kesin bilgidir, yayilabilir :P

    Pazar darligi konusunda haklisiniz ancak bu darlik urun yapmayarak kirilmaz, aksine urun yapip uygun fiyatla mevcut pazara sunularak kirilir. Kayip kacak oraninda da XP pazari aslinda FsX/P3D pazarina gore cok daha iyi durumda. Yillardir ayni gorusu savunuyorum; Bir urunun satis fiyatini (kacak kullanimlari goz onune alarak) ne kadar arttirirsaniz geliriniz o kadar duser, kacagi onlemenin en iyi yolu surumden kazanacak sekilde uygun fiyatlar belirlemektir. Boylece urununuz daha cok kisiye ulasir, yaptiginiz harcamalari daha cabuk karsilar yeni projeler icin daha fazla kaynak ve potansiyel musteri (pazar) bulabilirsiniz.

    Piyasada zaten "320" var diye 319 yapip sonra 321'e atlayarak sadece mevcut dar pazardan pay almaya calisirsiniz, pazari genisletme derdiniz olmadigi ortaya cikar. Ayni mantikla nasilsa pazar kucuk diyerek 20-30 dolara 1000 kisiye satabileceginiz bir urunu 60-70 dolar etiketle satisa koydugunuzda sadece 50-100 kisi alir gerisi kacak kullanim yoluna gider

    Dijital urunlerin kacak kullaniminin onune gecmede bolgesel/yoresel fiyatlandirmanin etkisinin en iyi ve somut ornegi Steam platformunda gorulebilir, Steam'in yerel para birimi ve yerel fiyatlandirma uyguladigi bolgelerde kacak kullanimin nasil azaldigi, pazardaki urunlerin bolge/ulke ekonomisine gore fiyatlandirildiginda insanlarin nasil legal kullanima dondugu ve kacagin azaltildigi gercegi tum dijital urun saticilarinin onunde dururken bunu kullanmamak, aksini yapmakta direnmek garip bir durum.

    Neyse konu derin, konussak saatlerce sohbet ederiz bu hususlarda ... Gerek yok

    IXEG'in bakim yapar gibi aktivasyon yenilemesi mantigi aslinda gayet guzelmis, iyi fikir. Kacak kullanicilar bir sekilde demo gibi denemis sonra belki de farkina bile varmadan kendilerini ortaya cikarmis oluyorlar hata raporu vb forum postlari ile

    Sevgiler, keyifli ucuslar
    B. Fatih KOZ [ Istanbul / OnurAir / Flight Dispatcher - Uçuş Harekat Uzmanı ]

    [ X-Plane 11.50 + Muhtelif eklentiler ]
    [ Asus TUF Gaming FX505DV : AMD Ryzen7 3750 4.0Ghz CPU / Nvidia RTX 2060 GPU / 16GB DDR4 Ram / 500GB M2 + 1TB Samsung SSD / Ms Sidewinder FF2 Stick ]

  10. #130
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.315
    bu ne biçim tarif yaw böyle kaymaklı kadayıflar bilmemneler....ayıp yahu...neyseki şeker hastayım ) mecburen uzak duruyorum ehehehehe...
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •