10 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    208

    Ailemin yeni üyesi MCP737EL ve minik bir sorun..

    Merhaba arkadaşlar,
    Yeni bir MCP737EL - HW satın aldım. CPFlight Şirketi'ne ait.
    Ancak FS9 kullanıyorum ve ne yazık ki şirketin resmi sayfasında FS9 için MCP driver yok. Şirkete e.posta gönderdim ve yardım talep ettim. Cevap olarak artık FS9 Driver kullanmadıklarını söylediler ve FSX önerdiler.

    Sistem bilgilerim;
    İ7-6700 3.40 Ghz, 16 GB Ram, 64 Bit.
    NVidia GForce GTX970

    Bu sistem ile şu anda 3 monitör eşliğinde, full ayar FS9'u sorunsuz kullanıyorum. Mesh, havalanı scenery'leri ve uçaklar dışında eklentilerim yok.

    Şimdi sorularım şöyle;
    1. Öncelikle MCP737EL için FS9 Driver bulabilir miyim? Varsa nasıl edinebilirim?
    2. FS9 için driver bulamazsam sistemim FSX için uygun mudur? FSX yüklersem FS9 gibi sorunsuz kullanabilir miyim? Eklentilerim sadece mesh, havaalanı ve uçaklar olacak. Sorunsuz bir frame için örnek bir ayar tablosu yayınlayabilir misiniz?
    3. Bu sistem ile FSX de sorun yaşama olasılığım varsa hangi parçaları değiştirmem gerekecek?

    Yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim..

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161
    Konu gürol tarafından (09-05-2017 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Ustalar daha açıklayıcı cevaplar verecektir ama sisteminiz fsx için gayet yeterli gibi görünüyor, fazla eklenti kullanmadığınız göz önüne alındığında. Belki işlemciye biraz hız artırımı, orta vadede de ekran kartını yükseltebilirsiniz.

  3. #3
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    208
    Teşekkür ediyorum. Dikkate alacağım..

  4. #4
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-10-2006
    Yer
    ISTANBUL, Turkey.
    Mesajlar
    1.178
    Gürol Abi ben de CP Flight'ın 737 MCP (Collins) panelini kullanıyorum, bazen yazılım işinden anlayan kullanıcılar kendi sistemleri için driver yazabiliyorlar, daha önce kullandığım Opencockpits marka MCP için bulmuştum böyle bir driver fakat iyi bir araştırma yapman gerekebilir. Sistemin FSX için yeterlidir hatta mümkünse Prepar 3D v3.4'e geçmen daha faydalı olacaktır, donanımını da rahatça kullanabilirsin.
    Konu errayn tarafından (10-05-2017 Saat 13:10 ) değiştirilmiştir.
    Erhan YALIM / Antakya '79
    intel i7 6700K 4.2Ghz O.C. - 32 Gb Corsair 3000Mhz DDR4 RAM - Asus GTX1070 O.C. Edition
    DCS 2.5 / F-A 18C / F-16 / A-10C --
    MSFS2020 -- P3Dv4 / Boeing 737 Home Cockpit By Dreamflight737 / Prosim737 -- ActiveSky P3Dv4 -- PFPX -- TOPCAT

  5. #5
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    2.231
    Gürol Hocam,
    Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın, sorunsuz uçuşlar yapın.
    1. Soru için birşey diyemem.
    2. İçin FSX'e yeter hatta P3D V3.4 de yeter. Kurun bir P3D + PMDG NGX keyfini sürün.
    3. Birşey değiştirmenize gerek yok. Sistem yeterli kurun uçun. (Not: umarım diskleriniz SSD dir. Çok farkı var. Değilse sadece SSD yatırımı yapın.)

    Serhan
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    DCS 2.8 + X-Plane 11.55 + MSFS 2020/// Win10 Home /// Ryzen7 5700X, MB: MSI X570 A-PRO, Zotac 3060 Twin Edge 12GB, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 1TB Samsung 870 Evo SSD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu... Track IR5 Pro, Thrustmaster HOTAS Warthog A-10C Throttle-Stick Replica, Thrustmaster Rudder Pedals

  6. #6
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    2.231
    Alıntı errayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    .......... mümkünse Prepar 3D v3.5'e geçmen daha faydalı olacaktır, donanımını da rahatça kullanabilirsin.
    Klavye sürçmesi olsmuş. P3D son sürümü V3.4.22.19868 dir. Şahsen düşüncem 3.5 versiyonun olmayacağı, bundan sonra yeni sürüm olarak V4'ün geleceği ve onunda 64 bit olarak geleceği yönündedir.
    Bu minik hatırlatma ve düzeltmeyi de ekleyeyim dedim.
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    DCS 2.8 + X-Plane 11.55 + MSFS 2020/// Win10 Home /// Ryzen7 5700X, MB: MSI X570 A-PRO, Zotac 3060 Twin Edge 12GB, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 1TB Samsung 870 Evo SSD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu... Track IR5 Pro, Thrustmaster HOTAS Warthog A-10C Throttle-Stick Replica, Thrustmaster Rudder Pedals

  7. #7
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.746
    Bence de FsX'e artık hiç gerek yok ağabey ... P3D fazlasıyla yeterli , stabil ve geleceğe dönük olur.

    İlk etapta eklentiye bile gerek yok ; Default P3D + uçacağınız meydanlar (dikkat her FsX meydanı P3D'de doğru çalışmaz !) ve uçak (iFly 737, PMDG NgX, Aerosoft Airbus artık hangisini seviyorsanız) keyif almak için yeterli.

    Ha sonra canın sıkılır, yahu şuna biraz eklenti kurayım dersen ; ORBX Global + Vector + Europe LC , ActiveSky , ReX. Zaten başka bir ürüne de ihtiyaç kalmaz görsellik adına bu üçünden sonra

    Cevaplar :

    1. Zor, hatta bulunabilse bile destek olmayacak, hangi sistemle uyumlu olduğu belli olmayacak vs. vs. sıkıntılı bir süreç
    2. Cevap yukarıdaki paragrafta, ayarlar forumda ki çok fazla ayara da gerek yok P3D'nin son sürümlerinde
    3. Diskler SSD değilse önce onlar değişmeli, en azından işletim sistemi ve simulatör SSD Disklerde olmalı. Sonra kifayetsiz kalırsa ekran kartı değiştirilebilir.

    Keyifli uçuşlar
    B. Fatih KOZ [ Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

    [ DCS 2.7 / X-Plane 11.55 / X-Plane 12 / MsFs 2020 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

  8. #8
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    29-10-2006
    Yer
    ISTANBUL, Turkey.
    Mesajlar
    1.178
    Alıntı mavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Klavye sürçmesi olsmuş. P3D son sürümü V3.4.22.19868 dir. Şahsen düşüncem 3.5 versiyonun olmayacağı, bundan sonra yeni sürüm olarak V4'ün geleceği ve onunda 64 bit olarak geleceği yönündedir.
    Bu minik hatırlatma ve düzeltmeyi de ekleyeyim dedim.
    Düzeltme için teşekkürler. Doğrudur son versiyon 3.4 (Benim de kullandığım)
    Erhan YALIM / Antakya '79
    intel i7 6700K 4.2Ghz O.C. - 32 Gb Corsair 3000Mhz DDR4 RAM - Asus GTX1070 O.C. Edition
    DCS 2.5 / F-A 18C / F-16 / A-10C --
    MSFS2020 -- P3Dv4 / Boeing 737 Home Cockpit By Dreamflight737 / Prosim737 -- ActiveSky P3Dv4 -- PFPX -- TOPCAT

  9. #9
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    19-11-2005
    Yer
    trabzon, Turkey.
    Mesajlar
    208
    Sevgili arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. P3D hiç aklımda yoktu. Bir şey bildiğimden değil, bilmediğimden dolayı.
    Şimdiden tezi yok yollara düşecek ve P3D alıp gerekeni yapacağım inşaallah..

    Sevgilerimle..

    Gürol USTAÖMEROĞLU
    THY161

  10. #10
    Senior Member Ferdi Vefa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    20-05-2002
    Yer
    , Turkey.
    Mesajlar
    1.070
    Gürol kaptan FS9 standart 737 ile sorunsuz çalışmalı. Ben yıllarca bunu FS9 da PMDG ile kullanmıştım. Hatırladığım kadarı ile gerekli olan sürücüyü Flightsim Labs dan satın almak zorunda kalmıştım. Yunanlı biri idi. Bayağı bir sorun vardı PMDG ile aralarında o zamanlar.
    Ben sana bir lin veriyim. Orada sol tarafta bir takım ZIP dosyaları mevcut. Onlara bak. Eger becerebilirsen satın almana gerek kalmayabilir. Bu sitenin sahibide Ian Sissons bu işe gönül vermiş biri idi rahmetli oldu bir iki yıl evvel. Bu sitede FS9+PMDG+Hardware ile bir çok bilgi mevcut.

    http://737ng.co.uk/mcp.htm

    Kolay gelsin.
    Win10 Pro 64 Bit/i5-9400 16 GB/nVidia GTX 1660 Ti
    P3D v.4.5/FSLabs A3xx//Orbx/ASN/vPilot/

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •