Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
43 sonuçtan 11 ile 20 arası
  1. #11
    Senior Member
    Üyelik tarihi
    10-02-2007
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    1.776
    Bu şekilde bir sıkıntı varsa Murat bey in bahsettiği sıkıntı olabilir, Metar programı ani ruzgar değişimleri yaşatıyorsa olabilir, FS pasenger tarzı bir program kullanıyorsanız ve yukleme ayarlarını deaktif etmez iseniz PMDG nin yuklemesi ile çakışmalar yapabilir.Ancak hala GS 450-500 dediğiniz için söylediğiniz şey soru işareti bırakıyor.Bizzat kendiniz screenshot atarsanız sorun daha rahat algılanır.
    Burak

  2. #12
    Member ari10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05-01-2012
    Yer
    İstanbul, Turkey.
    Mesajlar
    42
    Ağırlık aynı fakat rüzgar değişken olduğundan uçuş sırasında FMC ye anlık rüzgar bilgisini giriyorum.

  3. #13
    Member ari10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05-01-2012
    Yer
    İstanbul, Turkey.
    Mesajlar
    42
    Bu arada kusurluk bir durum yok Burak Bey, öğrenmek için buradayız ayrıca detaylı bilgiler için de çok teşekkür ederim.

  4. #14
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.496
    siz en iyisi akşam bir uçuş yapın, uçuşa başlamadan önce PMDG load manager'den uçağın ayarlarını gösteren sayfanında ekran görüntüsünü alın.

    ilk önce FMC'yi set ederken ağırlıkları girdikten sonra FMC'nin ekran görüntüsünü alın.

    Sonra seyir irtifanızda;

    1- genel olarak panel
    2- PFD
    3- ND
    4- FMC LEG sayfası ile PROG(PROGRESS) sayfasının görüntüsünü alın.

    (hepsini tek tek yüklemeyin photoshop felan varsa ikili resimler haline getirebilirsiniz rakamlar okunsun belli olsun yeter, anlarız biz)

    Bu kadar çift göz eğer bir yanlışlık varsa görecektir.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  5. #15
    Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    30-11-2002
    Yer
    Istanbul, TR
    Mesajlar
    5.745
    Rüzgar doğru ya da en azından yakın
    Ağırlıklar doğru ( fmc zfw = azfw )
    Uçağın konfigürasyonu doğru ( flap , gear , speed brake vb.)

    İse başka bir terslik olmalı . Ya atladığınız gözden kaçırdığınız bir yer var, ya da simulatörde bir sıkıntı mevcut ... Hayırlısı bakalım, elbet çözülür .

    Uçak değil Airbus kullanıyor olsanız nazlanıyordur, gazı vardır karnı açtır ve bildiğini okuyordur diyeceğim de Boeing söz dinler pilot olarak siz ne isterseniz onu yapar

    Siz ilk fırsatta Hakan ağabey'in istediği bilgileri derleyin, birlikte irdeleyelim.
    B. Fatih KOZ [ Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

    [ DCS 2.7 / X-Plane 11.55 / X-Plane 12 / MsFs 2020 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

  6. #16
    Member ari10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05-01-2012
    Yer
    İstanbul, Turkey.
    Mesajlar
    42
    Değerli hocalar,

    Bugün eve gidip şöyle keyifli bir uçuş yapmayı planlıyordum ancak malumunuz evlilik hayatı bugün ani bir kararla çiftliğe yatıya geldik Yarın eve gider gitmez güzel bir uçuş ile birlikte screenshotları da paylasacağım.

  7. #17
    Member ari10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05-01-2012
    Yer
    İstanbul, Turkey.
    Mesajlar
    42
    Sonunda 2 günün ardından uçuşumu gerçekleştirebildim, fotoğrafları aşağıya ekledim, bakalım nerede hata yapıyorum.
    İsim:  Sanal Pilot.jpg
Görüntüleme: 381
Büyüklük:  2.71 MB (Megabyte)
    Ari İsaoğlu

  8. #18
    Senior Member Omer Akomer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    17-11-2013
    Yer
    İstanbul/Türkiye
    Mesajlar
    270
    Benim gördüğüm kadarıyla uçak olması gereken ağırlığın üstünde. 136 ton ZFW bir B737NG için çok fazla. Aynı zamanda uçağın üstündeki ağırlık dağılımında bir yanlışlık mevcut gibi çünkü CG olması gereken Aralık'ta değil. B737NG'nin maxiumum ZFW 36 ile 44.6 ton arasındadır. Kanımca yavaşlığından sebebi budur. CDU'da yazan "Buffet Alert" ise FCOM'da şöyle açıklanmış: Current conditions result in a maneuver margin less than specified. Yani probleminizin sebebi uçağın ağırlığı ve bu ağırlığın dağılımındaki yanlışlıktır. Bu uçuşu yaptığınız kondisyonları tekrar ayarlayın ama uçağın içi bu sefer boş olsun. Yani PAX ve Cargo boş olsun, bizi de sonuçlardan haberdar ederseniz sevinirim...(küçük bir not Trasition Altitude'dan sonra altimetreyi STD yani 1013(29.92) Şekline almayı unutmayınız. Birde N1 Set knobunu Auto'ya getirmeyi unutmayınız )
    Konu Omer Akomer tarafından (16-10-2014 Saat 09:49 ) değiştirilmiştir.

  9. #19
    Senior Member mavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    08-10-2004
    Yer
    İzmir, Turkey.
    Mesajlar
    2.229
    Ağırlık "kg" değil "lbs" cinsinden bu yüzden "136" normal olmasına normal de çok ağırsınız! Zaten FMC size ilgili kısımları sarı renkle uyararak söylüyor. Limiti aştın diyor! O kadar çok yakıt almışsınız ki GW i aşmıssınız. LGAV da halen depolarda 38-39 bin pound yakıt olacak (yani yaklaşık 20 ton!!!)Bir şekilde kalkmışsınız, FMC konuşmaya devam ediyor "uygun olmayan, uygulanamayacak uçuş seviyesi" diyor! Israrla uç diyorsunuz, garibim debeleniyor.

    Araya bir ilave gireyim. Uçağın yüklemesinde falan problem yok. Yükleme seviyesi %99.7 yani daha %0.3 lük bir payınız dahi var. Sorun yakıtta. Para vermiyoruz diye fulle kardeşim demişsiniz pompacıya Zaten PMDG nin öyle çok karmaşık bir yükleme ara yüzü yok. Yani yük kaydı, CG dengesiz oldu. marj dışı yükleme var gibi sorunlar üretmez... Üretemez! Sorun ZFW de değil sorun MTW de! (sorun kısmı yanlış anlaşımasın diye bu arayı girmek istedim)

    Her neyse, oyun olması da burada güzel zaten. Bir nevi test gibi. PMDG modelinizde yada FSX te bir sorun yok. Biraz perhiz sorunu halleder. Çok doldurmayın uçağı, ağırlığınıza, mesafenize uygun irtifa girin hepsi bu. Ömer beyin dediği gibi N1 i Auto ya alın. garanti olsun. Altimetreyi de ayarladık mı tamam. Gerisini 737 halleder.

    İyi uçuşlar.

    Not: Affınıza sığınarak yazıyorum, lütfen okuyun. Uçak ile birlikte gelen dökumanları bir elden geçirin. Tüm sorularınıza cevap bulacasınız emin olun. Saygı ve sevgiler.
    Konu mavi tarafından (16-10-2014 Saat 12:05 ) değiştirilmiştir.
    S. ONU® / Izmir

    ---------------------------------------------
    DCS 2.8 + X-Plane 11.55 + MSFS 2020/// Win10 Home /// Ryzen7 5700X, MB: MSI X570 A-PRO, Zotac 3060 Twin Edge 12GB, Corsair 2 x 16 GB @ 3200 MHZ DDR4, 1 X 500GB Samsung 970 Evo M.2 1 X 1TB Samsung 870 Evo SSD, Cooler Master 240 Nepton; Corsair 1000W psu... Track IR5 Pro, Thrustmaster HOTAS Warthog A-10C Throttle-Stick Replica, Thrustmaster Rudder Pedals

  10. #20
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.496
    Serhan hoca yazdığı için bana yazacak pek birşey kalmamış. İmkanlarınız olduğunu sanıyorum, kendinize güzel bir dispeç programı satın alın. TOPCAT yanılmıyorsam PMDG 737'yi destekliyor. Ücretsiz navigasyon yardımcılarıda mevcut. Yakıt planlaması için avsim'de çok güzel ücretsiz ürünler var, deneyebilirsiniz-ki çok başarılıdırlar, çok uzun yıllar kullandıklarım oldu içlerinde. En kötüsü verdiği rakamın üzerine lbs olarak 2000 lbs daha eklersiniz , kg olarak ise 1ton ilave yeterlidir.

    Sorununuz uçağın yüklemesi (load manager) ile alakalı. FMC'yi daha dikkatli okumaya çalışın. Size zaten gerekli uyarıları yapmış.

    not:
    -PMDG ile FS9'da Atina İstanbul arası aldığım yakıt 9000lbs civarındaydı, rahat rahat yetiyor (1500lbs/h bir motor içinX2 motor:3000lbs. yol 1.5 saat 4500lbs, tırmanış için 1000, taksi vs için 1000=6500lbs,kalan 2500lbs bekleme ve LTBU/LTFJ divert için yetiyordu)
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •