Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
44 sonuçtan 31 ile 40 arası
  1. #31
    Update çıktı mailı şu an geldi .bilgilerinize


    Sent from my iPad using Tapatalk
    Berhan Dönmez
    ATPL(A),F27,B737,A306,A310.

  2. #32
    Junior Member Mehmet Azak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26-03-2014
    Yer
    EDDStuttgart-Germany
    Mesajlar
    23
    Merhabalar Sayin sanal Pilot sakinleri.

    Taxi2gate yeni update mail olarak gönderdi.Eski LTBA Scenery silip tekrar yeni Güncellenmis LTBa yi yükledim Senaryo olmasi gereken gibi oldu.Bu arada Veliefendi parkurunu benzetmisler ama Yesil Alan olarak birakmislar daha da belirgin yapabilirlerdi diye düsünüyorum.

    Selamlar

  3. #33
    Senior Member thy163 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    09-09-2008
    Yer
    IZMIR, Turkey.
    Mesajlar
    738
    Bence çok da gerek yok veli efendiye

  4. #34
    Junior Member Mehmet Azak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26-03-2014
    Yer
    EDDStuttgart-Germany
    Mesajlar
    23
    FS 9 Ltba Kalkislar 35 pistinden oldugu zamanlar inisler 05 pistine olurdu.FSX LTBA 2009 da ise Örnegin RW23 kalkis ve inis veriyor ?.Normalinde RW17 kalkis RW23 inis olmasi lazim? Tabiki Sanal ortamda uctugumu unutmayayim ama RW35 kalkis RW 05 inis veya RW17 Kalkis RW23 inis olmasi icin bir Fikri olan Varmi???

    Selamlar iyi ucuslar

  5. #35
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.527
    Bahsettiğiniz şey AFCAD dosyası üzerinde oynanarak yapılan bir uygulama. Birkaç farklı teknikle yapılıyordu. Birisi basit olarak kalkış ve inişleri belli pistler yönlendirmek. Diğeri ise STAR adı verilen biraz karmaşık bir dizilim ile FS'in ATC mantığını yanıltmak şeklinde oluyordu. Yoksa FS kendi kendine bizim alışageldiğimiz şekilde bir kullanım şeklini hayal edip yapamıyor.

    Taxi2gate ekibine yazıp, AFCAD dosyası üzerinde modifikasyon yapılması istenebilir veya forumlarında birisi bunu yapabilir. BEnim bildiğim şimdilerde hiç göremediğimiz Oğuz Şengezer (AI üstadı) bunu seneler önce biber hocanın LTBA scenerysine yapmıştı.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  6. #36
    Junior Member Mehmet Azak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26-03-2014
    Yer
    EDDStuttgart-Germany
    Mesajlar
    23
    Dogru Hakan bey seneler önce Oguz beyefendi böyle bir güzellik yapmisti
    Ben siteye yeni üye oldum kafamdaki sorulara cevap ariyorum.
    Umarim tekrar degerli bir arkadasimiz Afcad dosyasinda ufak bir degisiklik yapar.
    Degerli Scenery yapan Arkadaslardan Antalya LTAI rica ediyorum

    Saygilar iyi ucuslar

  7. #37
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.527
    keske AFX yazilimcilari, yeni nesil bir afcad prodrami yaratsalarda ruzgara gore pist kullanimi (derece bazli) opsiyonu koysalar. Programda Fs icinde gerekli kod duzenini yaratsa. Star cok zahmetli bir yontem, arzu edildigi sekilde calismasi icin ugrasmak lazim. Bu yuzden taxi2gate ekibi scenery icine gomerse daha mantikli olur.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  8. #38
    Senior Member targo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29-11-2002
    Yer
    Istanbul - Atasehir, Turkey.
    Mesajlar
    134
    Arkadaşlar merhaba,
    Benim dikkatimi çeken senaryodaki pist ışıkları biraz fazla abartılı değilmi?
    Acaba bu ışık dosyalarını fsx default ışık dosyaları ile değiştirme imkanı olabilirmi? Senaryo ile uğraşan arkadaşlarımız bir el atsa şu ampullere










    Selamlar...
    Konu targo tarafından (14-04-2014 Saat 19:33 ) değiştirilmiştir.
    Targan Unutmaz

  9. #39
    Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    22-06-2002
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Mesajlar
    9.527
    Abartıdan ziyade ışıklar için oluşturdukları noktaların kaplama mantığı ve kalitesi doğru değil gibi görünüyor. Senaryonun en can alıcı yerlerinden birinde bu olmamalıymış. Default ışıklar daha makul görünüyor. Yok ille de bu kaplamaları kullanacaklarsa ölçü ve hare kaplamasını yeniden ele almak lazım. SAnırım ilgili dosyayı bulup aynı ölçüde ama ışıklar ile oynanarak yenisi yapılarak çözülebilir. Elinden gelen birisi denesin diyeceğim ama Targan ihale sana kalacak gibi
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi


  10. #40
    Senior Member targo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29-11-2002
    Yer
    Istanbul - Atasehir, Turkey.
    Mesajlar
    134
    Hakan hocam ilgili dosyaları buldum "Addon Scenery/T2G Ataturk Intl Airport/LTBA/texture" klasörü içindeki hemen baştan 4 ve 5. dosyalar ; "LTBA_halo1.dds" ve "LTBA_halo1_lm.dds"
    ancak ben dds dosyalarını açamadım ve hiç bilmediğim bir format o yüzden anlayan bir arkadaşimiz şöyle güzel, yeni ampuller taksa
    (yada bu konuyu yeterli İngilizcesi olan bir arkadaşımız TG2 LTBA forumuna yazsa?)
    Selamlar...
    Konu targo tarafından (15-04-2014 Saat 14:51 ) değiştirilmiştir.
    Targan Unutmaz

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •