Sayfa 2/6 İlkİlk 1234 ... SonSon
53 sonuçtan 11 ile 20 arası
    Fatih kaptanim daha oncede biryerlerlerde okumustum ama su an su yaziyi buldum NickN in yazisindaki 5 inci paragrafa dikkat http://www.simforums.com/forums/gex-...opic38811.html

Bunun haricinde bende 3 u de vardi North Americayi kurmadan denemistim abuk sabuk goruntuler gelmisti o nedenle tekrardan sirasina gore NA EU ve ME yi arka arkaya kurduktan sonra texturler duzelmisti.

Selamlar
    Konu Mendoza tarafından (25-03-2013 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir.
    Hikmet Cercevik

Intel i7 4790K@4400Mhz | 16GB DDR3@1600Mhz | Asus Strix nVidia GTX980ti @1216 MHz 6Gb | Asus-VG278HE 27" LCD Monitor@144Hz 3D| Crusial 1TB SSD | Raptor 300Gb HDD | WD 3TB HDD | Windows 10 professional 64bit | Prepar3D v2.5

Senior Member fatih.koz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, TR
    Okudum , bende bu tarz bir yazı arıyordum forumda ...

Benim metinden anladığım daha çok NA kullanıcılarına yönelik iyileştirmeler olduğu yönünde , eğer ben sadece EU ve ME paketlerini almış isem ve önce EU ardından ME yüklemiş isem herhangi bir sorun yaşamıyor olmam gerekir . Aynı mantıkla sadece EU + ME yüklemiş olanların herhangi bir eksik kaplaması olmaması gerekiyor . Neticede FsX'in altyapı limitleri nedeniyle ME'yi komple kapsamak için mecburen NA'da kullandıkları kaplamaları da güncellemek ve ME paketine uygun hale getirmek zorunda kalmışlar Sonuç olarak ME daha yeni olduğu için NA'nın genel görünümü bozulmuş ve ona da yama yapmak icab etmiş ...

Meret ucuz olsa alalım kuralım sorun değil ama kolay kolay uçmayacağım bir bölge için para harcamak akıl karı gelmiyor bana Bende şu anda EU ve ME'nin son sürümleri mevcut , kurulumda da önce EU sonra ME şeklinde ilerledim . Eğer şimdi NA alırsam tekrar kurulum yapmam gerekecek başa dönüp (FsX değil , sadece GEX'i istenen sıra ile kurmam gerekecek diyelim)

Bilgi ve link için teşekkürler
    B. Fatih KOZ [Antalya / Southwind Airlines / Flight Dispatcher, Instructor]

[ X-Plane 12 / MsFs 2020 / DCS 2.7 ]
    [ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Evet aynen oyle NA alirsan hepsini yeniden kuracaksiniz. Ben son surumunu kullanmiyorum bir eskilerini kullaniyorum cunku son surumda Prepar3D kullanilmayi unlemisler bence sadece bunu onlemek icin son surumu yaptilar. Yeni surumunu denedikten sonra kaldirarak eski surumune devam FSX ve P3D.

Bence ORBX Globali bekleyin derim zaten o ciktiginda GEX tarih ulur gibi geliyor bana.

NOT: AFM Aerodrome Flattening Meshes Hava alanini guzel duzlestiriyor fakat hava alani deniz kenarinda olmamak sartiyle :-) Benim denedigim istanbulda ve Van ferit melende deniz/gol kenari feci sekilde ucurum oldu bu hava alanlarindan mecburen kaldirdim, ama diger hava alanlarini super yapti. Diger mesh ler icin deneyimimi de yazacagim ama su an isteyim hala daha sonra yazarim.
    Hikmet Cercevik

Intel i7 4790K@4400Mhz | 16GB DDR3@1600Mhz | Asus Strix nVidia GTX980ti @1216 MHz 6Gb | Asus-VG278HE 27" LCD Monitor@144Hz 3D| Crusial 1TB SSD | Raptor 300Gb HDD | WD 3TB HDD | Windows 10 professional 64bit | Prepar3D v2.5

Merhaba Fatih hocam

cogu eklentileri saymissiniz bile, ek olarak önerebilecegim eklentiler:
    -Katana DA20 4X
    -A2A Accu feel V2

Biri tarcin digeri Sütlac gibi tadindan doyamazsiniz.
    Marcel Felde imzali ürünleri gönül rahatligiyla kullanabilirsiniz.
    Senol Aydogan/EDSB

Aviate - Navigate - Communicate

Yer
    Istanbul, TR
    Senol Bey,

Katana'yı biliyorum ancak ilk mesajda özellikle uçaklara yer vermedim , ikincide ise genel olarak bilinenleri zikrettim Uçaklara ve tek tek meydanlara girersek çıkamayız işin içinden .

Accu Feel'i biliyorum , ilk sürümünü keyifle kullanmıştım test için hazırladığım çıplak FsX'te , şu anda ise Accu Feel'in son sürümü olan Air - Land & Sea (v2 ile aynı) kullanıyorum zaten :P [ İlk mesajda "anlatılmaz yaşanır" dediğim eklenti buydu ]

Hatta şu anda AccuFeel + Ezca ile keyifli bir görev uçuşundayım , Dutch Harbor'a gidiyorum Goose ile ...

Sevgiler

[ AMD Ryzen5 5600X / Nvidia RTX 3060 Ti 8GB / 32GB DDR4 Ram | Asus TUF Gaming FX505DV: AMD Ryzen7 3750 / Nvidia RTX 2060 6GB/ 16GB DDR4 Ram ]

Senior Member
    Yer
    , Turkey.
    Fatih Bey selamlar.

Öncelikle yeni sisteminiz (yanlış anlamadıysam sisteminizi yeni topladınız diye tahmin ediyorum) ve FSX'iniz hayırlı olsun. İnşallah gönlünüze göre çok keyifli uçuşlar dilerim.

Benim eklenti olarak naçizane 2 önerim olabilir:

1- İlk eklenti önerim Aime Leclercq'ya ait FSX kaplamaları (freeware). Hali hazırda kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. REX nasıl deniz ve gökyüzü eklentisiyse, bu da yeryüzünün REX'i diyebilirim . (forumda daha önceki bir konuda detaylıca bahsetmiştim bu nedenle konu tekrarı olmaması için uzun uzun yazmıyorum ilgilenen arkadaşlar şuradan detayını görebilir: http://www.sanalpilot.com/forum/show...t%FCs%FC/page2 )

2- İkinci önerim FSrecorder isimli küçük eklenti (freeware). Uçuşları kaydetmek için çok güzel bir yazılım. Çok farklı açılardan uçuşunuzu dafalarca izlemenize imkan veriyor.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım işinize yarar.

Saygılarımla
    Ferit
    Ferit Öztürk
    feritozturk1955@yahoo.com

Yer
    Istanbul, TR
    Ferit Bey selamlar,

Diğer konuda linki verdiğinizde incelemiştim Aime L. kaplamalarını , GEX kullanmayanlar için dört mevsim kaplamaları gayet güzel ve ücretsiz olması büyük avantaj . Ancak sitesinde de belirtildiği üzere bu kaplamalar GEX ile uyumlu değil Dolayısı ile birini seçmek gerek ... Ücretsiz bir çözüm aranıyor ise Aime L. çalışmaları , ücretli ve komplike bir çözüm aranıyor ise GEX diyebiliriz .

Siteden alıntı

Spring, summer, fall & winter textures

These textures are compatible with GEX?
    No.

Why these textures are not compatible with GEX?
    Because the autogen is not in the right place.
    FsRecorder'ı Fs2004'te kullanıyordum , FsX'te de kayıt yapacağım zaman kullanabilirim , iyi oldu hatırlattığınız . Bir ek programda benim aklıma geldi ( yeni bir masraf kapısı çıktı ) Fs9'da severek kullandığım FsForce programını da FsX için güncellemem gerekecek ( sitesine baktım , indirim varmış FsForce'un eski kullanıcılarına )

Sistemim yeni değil , sanırım iki yıldan fazla zaman geçti bu sistemi alalı , tam hatırlamıyorum ... Sadece FsX'e komple geçiş kararını yeni verdim

Sevgiler

Senior Member
    Yer
    Kütahya, Turkey.
    Sistemim yeni değil , sanırım iki yıldan fazla zaman geçti bu sistemi alalı , tam hatırlamıyorum ... Sadece FsX'e komple geçiş kararını yeni verdim
    Sevgiler
    B. Fatih KOZ
    FSX kullanıcıları buna çok sevindi
    Çok güzel bilgilerle , iyi bir giriş yaptınız.
    FSX ' in olmazsa olmazı TWEAK ' ler konusunda , sisteminize nasıl ayarlar yaptınız ?
    Hani denir ki , en iyi sisteme bile TWEAK gereklidir.
    Bu konudaki görüşleriniz nelerdir .
    Süleyman CiRiT
    Kütahya-1955

Yer
    Istanbul, TR
    Tweak konusunda çok ciddi bir çalışmam olmadı , eskiden elle tek tek yaptığımız iyileştirmeleri FsX.cfg'ye otomatik olarak uygulayan Bojote's Tweaking And Tuning Tool sitesini kullandım ... Ardından elle yaptıklarım ise kendi sistemime ve göz zevkime hitab edecek şekilde pist ve yaklaşma ışıklarını küçültmek , ekran kartımın performansına göre Texture Max Load + Texture Bandwidth Multiplier değerlerini değiştirmek ve birkaç yazılı ikazı kaldırmak oldu ( fren - overspeed - stall vb. ikazlarını gerçekçi bulmuyorum ) .

FsX dışında ise ayarlarımı Nvidia Inspector ile yapıp yine Nvidia'nın içindeki FPS sabitleme özelliğini kullandım ( 29 FPS ) , son olarakta dosya sayısının bolluğu nedeniyle dağınık / parçalı hale gelen dosyalarımı O&O Defrag programı ile düzenledim .

Hepsi bu

FsX.cfg Display kısmına eklediklerim ;

RUNWAY_LIGHTS_SURFACE_SCALAR=0.55
    RUNWAY_LIGHTS_VASI_SCALAR=0.65
    RUNWAY_LIGHTS_APPROACH_SCALAR=0.75
    RUNWAY_LIGHTS_STROBE_SCALAR=0.55

FsX.cfg Display kısmında düzenlediklerim ;

InfoBrakesEnable=False
    InfoOverspeedEnable=False
    InfoParkingBrakesEnable=False
    InfoStallEnable=False

TEXTURE_BANDWIDTH_MULT=80
    TextureMaxLoad=40
    UPPER_FRAMERATE_LIMIT=0

Sevgiler
    Konu fatih.koz tarafından (27-03-2013 Saat 16:24 ) değiştirilmiştir.

Senior Member Umut ÖZTÜRK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    Istanbul, Turkey.
    Sevgili Fatih,

FSX dünyasına hoş geldin diyorum. Bol keyifli uçuşlar diliyorum.

Tweak konusu için,

Uzunca bir süredir FSX kullanıyorum. Hem donanımsal hem de yazılımsal çok araştırmalırımız oldu zamanında. Seninde bahsettiğin gibi çok bir şey yapmaya gerek yok. Venezuela'lı Bojote arkadaşımız bizim için her şeyi düşünmüş, başarılı ve smooth düzeyde fsx.cfg yi optimize ediyor.

Ayrıca bir başka arkadaşımız Srdan Kostic namı diğer "Kosta" güzel bir FSX inceleme blogu oluşturmuş. Çeşitli incelemeler, tanıtımlar, yöntemler yar alıyor. Linki aşağıdaki gibidir.

http://kostasfsworld.wordpress.com/