7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Hybrid View

Senior Member hakan737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yer
    istanbul, Turkey.

FS9'da kaybolan meydanlar!!

Sorun bende değil, Avsim'in forumunu takip ederken FS9 bölümünde bir Alman arkadaşımızın başının fena halde dertte olduğunu okudum. Açıkças üzüldüm çünkü FS'i biraz hırpalanmış gibi duruyor ve herşeyi baştan yapmak gerçekten hepimiz için çok acı veren bir durum.

Arkadaşın durumu şu; Rusyaya ait bir yada birkaç scenery yüklemiş.Ardından Rusyadaki bütün meydanlar airport listesinden kaybolmuş! yüklediği iki meydan ve bir tane alakasız meydan kalmış listesinde. Ve meydan isimleri kyril alfabesine dönüşmüş.

BEnim kendisinede yazdığım ve tahmin ettiğim, sceneryler yüklenirken FS'in temel bölge BGLlerinde bir değişiklik olduğu. Ancak kendisi böyle bir değişiklik olmadığını söylüyor. Önerim önce FSin yedeğini alması, sonra uninstall avrsa yapmasını son scenerylerin,uninstall yoksa FS9/scenery altındaki klasörleri tek tek kontrol edip değişen BGL varmı yokmu bakması.Olmadı bir Rus'un yardımı.

Sizin aklınıza başka bir neden geliyormu?Ruslar güzel sceneryler yapıyor yarın öbür gün bizim başımıza gelirse ne yapacağımızı bilelim.
    Hakan 737 Güven İstanbul-1970
    TURKSIM Turksim Sanal Havacılık Akademisi

Senior Member
    Yer
    Kütahya, Turkey.
    <b id="quote">quote:</b id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote">BEnim kendisinede yazdığım ve tahmin ettiğim, sceneryler yüklenirken FS'in temel bölge BGLlerinde bir değişiklik olduğu
    Hakan Güven </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote">
    Tespitinize bende katılıyorum.
    Son yüklediği Rusya scenery lerden bir tanesi , muhtemelen tüm Rusya bölgesindeki "Stock AFCAD" ları yok etmiş.

Çözüm olarak son Rus kril meydanlarını uninstall edip , orjinal FS9 CD sinden , Rusya bölgesini fs9\scenery\euro veya asia mı hangisinde ise ona göre "stock afcadları" yeniden yüklemek olabilir , diye bir fikir yürütüyorum.

Ruslar tarafından yapılan Kazakistan toplu scenery lerinde eğer stock afcadları silmezseniz çalışmaz,daha önce başıma geldi ve ordan çağrışım yaptı.

Süleyman CiRiT
    Kütahya-1955

Yer
    istanbul, Turkey.
    Stock afcad'lar silinebiliyormu?yerine yeni bir afcad yüklenirse "stock" zaten devredışı kalmıyormu? fs9/scenery içinde o afcadlar sanırım tek bir bgl içinde değil, bgl compiler ile tek tek içlerine bakıp onca meydanı elemek lazım.

Senior Member
    Yer
    Kütahya, Turkey.
    stock afcadlar dediğiniz gibi ***.bgl dosyalarının içinde 3-5 tane oluyor.

yeni afcad yüklenirse , stock afcad devre dışı kalıyor, ancak Kazakistan toplu scenery lerindeki meydanlarda , bu problemi yaşadım, nedenini bilemiyorum, hatta bununla ilgili bir de topic var forumda.

http://www.sanalpilot.com/forum/topi...Kazakhstan.zip

Edit : link eklendi.
    Süleyman CiRiT
    Kütahya-1955

Banned
    Yer
    Türkiye
    Geçen sene Domodedovo havalimanına ait freeware bir scenery yükledikten sonra ben de büyük sorunlarla karşılaşmış ve ne yaptıysam çözememiştim. Bölgeye yaklaşırken FS9 anında kapanıyordu. Sceneryi kaldırmak da çözüm olmamıştı. Uzun süre (sadece sorun o bölgelerde olduğu için) o taraflara uçmadan idare etmiştim ama bu arada diğer sık uçtuğum meydanlarda da sorunlar (afcadlarla oynamamdan dolayı) başlayınca baştan kurmaya üşendiğim için FS9 ana klasörü altındaki scenery klasörünü cd den açarak yeniden kopyala yapıştır yaptım ve sorunu çözdüm. Tabi ardından Elemental Natural Pack ve bazı payware meydanları yeniden yüklemek zorunda kaldığımı hatırlıyorum. Ama işe yaradı ve hala aynı kurulumu kullanmaya devam ediyorum. Bir denemesinde fayda var.

Senior Member
    Yer
    istanbul, Turkey.
    Hocam bir sorabilir misiniz?

Yukledigi senaryoların arasında Irkutsk ve Vladivostok meydanlarına ait senaryolar var mı?

Ben bu 2 senaryoyu yukledikten sonra benzer seyler basıma gelmisti ozellikle ucretli senaryolardan bazıları kaybolmustu.

Cozumune cok fazla ugrasmadıgım icin yeniden kurulum yapmıstım.
    Cevat Adapazarli
    1980 / Adapazari

Yer
    istanbul, Turkey.
    ALman arkadaşımız önerdiğimiz şeilde Asia bgl dosyaları içinde değişeni bulmuş ve teşekkür ediyor.

original version: AP995080.bgl , 30.05.2003, time 23:27, size 8 kB
    changed version: AP995080.bgl , 04.05.2010, time 17:35, size 1 kB

ileride olurya bizde de benzer problem olursa diye aklımızda bulunsun. Hangi scenerynin bu değişkliği yaptığını tespit edememiş. Ruslar readme'ye Rusça mutlaka birşeyler yazıyorlardır ama biz anlayamıyoruz doğal olarak!