PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xplane 11.50 b16 & Vulkan

fatih.koz
26-07-2020, 02:36
Zamaninda x64 xplane denemistim, Vulkan destekli 11.5x surumunu tekrar denemek istedim ... Performans OpenGL altyapisina gore cok daha iyi ve stabil, X-Plane'nin kendi ic guzelligini de potaya ekleyince bence harika olmus, beta hali bile ziyadesiyle keyif verici.

Scenery icin hicbir eklentiye gerek duymadan keyifle uctum, ucuyorum, ucacagim ... Online ortamda kullanir miyim bilemiyorum ancak Prepar'dan daha fazla kullanacagim kesin ;)

Ozellikle klasik 737 ile ucmayi ozlemisim, ilac gibi geldi (her ne kadar cok sevdigim B737-400 yerine -300 simule edilmis olsa bile keyif aldim hasret giderdim)

Takibe ve X-Plane icin ek butce olusturmaya devam.

hakan737
26-07-2020, 13:27
Türkiye çöl olmasın da, yeter :)

fatih.koz
26-07-2020, 14:29
Degil degil :) Prepar3D / Fsx altyapisina kiyasla cok daha gercekci diyebilirim ... Ne mesh , ne landclass hic bir eklenti olmadan sorunsuz uculuyor memleket ustunde ;) LTFM 18/36 guncellemesini de yapinca eksik kalmayacak diyebilirim , indirdim de henuz kuramadim (kutuphane gereksinimi olayini cozmeye calisiyorum)

vaccaro
26-07-2020, 18:38
Tamamen cehaletten google ablaya X-Plane sordum. Steam sitesinde v11 var 170 lira, XPlane kendi sitesinde ise 60 dolar. Nasıl oluyor da oluyor bilen var mı?

Bir de boşta gezen 120 GB SSD diskim var, yeterli midir?

fatih.koz
26-07-2020, 20:31
Agabey Steam'de oyunlar ulkemize ozel olarak fiyatlandiriliyor aradaki farkin sebebi budur (bazi baska ulkelerde de durum boyle, endiseye mahal yok) ... Butce musaitse cekinmeden alabilirsin.

Ilk kurulumda mutlaka Europe ve Asia DLC'lerini de indirmeyi unutma, internet hizliysa aslinda Global Scenery denen tum ucretsiz paketleri indir butun dunya tastamam olsun ;)

120 GB yeterli, client 5 gb tum dunya da 60 gb civari yer kapliyor olacaktir. Bendeki klasoru 70GB yer kapliyormus, client + tum dunya + 3-4 tane addon ucak ve kaplama + full ivao csl library (mtl yani) + birkac islevsel eklenti seklinde.

Detaylari gerekirse konusuruz, keyifli emniyetli ucuslar.

vaccaro
26-07-2020, 21:10
Tamamdır Sağol Fatih. Önce bir alıp indireyim, sonra başının derdi olurum :)

fatih.koz
26-07-2020, 21:25
Ozel mesaj attim agabey burada laf kalabaligi olmasin diye ;)

Sevgiler

TC-BUG
27-07-2020, 13:11
Süper :) xplane gördükçe denemek için gaza geliyorum ama bir türlü elim gitmedi daha. inanılmaz gerçekçi görüntüleri.

vaccaro
27-07-2020, 14:00
İndirip denedim, beğendim ama epeyce bir okumam lazım. Sıfırdan başlıyor olsam tamam ama MSFS altyapısından gelince tuşlar birbirine karışıyor :)
Çözülmeyecek bir sorun değil tabii.

fatih.koz
27-07-2020, 16:51
Kotu tarafi , Altitude (ivap'in yenisi) ile baglaniyorum sorun yok , uctugumda da sorun yok ancak ne zaman disconnect olmak istersem xplane hata verip kapaniyor :) Altitude kapansa anlayacagim da nasil bir komut gonderiyorsa artik kendisi acik kalip xplane'i cokertiyor meret.

NOAA Weather eklentisi gayet basarili, tabiiki metar gecislerinde sorun oluyor ancak cokta onemli degil activesky bile guc bela cozdu o problemi, ucretsiz bir eklentiden ayni basariyi beklemiyorum zor mesele cunku.

https://x-plane.joanpc.com/plugins/xpgfs-noaa-weather

Aklinizda bulunsun, istenirse IVAO yada VATSIM WX alabiliyor bu plugin (dememedim ama NOAA hava durumunu alabilen sanirim digerlerini de alabiliyordur)

Memleket icin bence fsx/prepar ortamindan aliskin oldugumuz tarzda bir landclass calismasina gerek yok (ki zaten xplane'de oyle bir mantikta yok sanirim) , default mesh (landclass ve mesh tek olarak mesh diye geciyor xplane'de anladigim kadari ile) yeterince basarili. Bir tik daha guzel olsun denirse 2-3 gb kadar bir eklenti indirmek gerekiyor ancak ben ciddi bir fark gormedim, dolayisi ile yer isgal etmesin diye kaldirdim arsive.

Tum memleket icin yapilabilirse Ortho denen uydu goruntulerini baz alan mesh/landclass calismalari guzel sonuc verebilir, ben cok fazla fotograf zemin ustunde ucmayi sevmedigimden sicak bakmadim ancak birkac calisma gordum kotu degildi. Xplane'nin bu zemin kaplamasi ustune yollari vs eklemesi , bu kaplamalari baz alarak gecisi saglamasi hosuma gitti

Default Xplane 11.50 beta ve bir elin parmaklarini gecmeyecek kadar eklenti ile keyifli ucuslar yapmak mumkun, temel eklentilerin hepsinin de ucretsiz oldugunu dusunursek gayet mantikli bir simulator cozumu oluyor Xplane bir anda. Illaki ucretli eklenti (ucak ve scenery gibi) almak isteyen yine alabilir tabii ki ama ekonomiklik bakimindan da basarili X-Plane bunu gonul rahatligi ile soyleyebilirim.

Keyifli ucuslar

vaccaro
27-07-2020, 18:35
Klavye ve joystick tuşlarını öğrendikten sonra sanıyorum benim tek problemim AI trafik olacak. Plugin mantığı enteresan. Bir şey yüklüyorsun, ekranda yazı çıkıyor bunu çalıştırmak için şunu da yükle diye. Bir de forum sayfalarındaki insanları pek sevmedim. Tamam bu bir simülatör ama oyun mantığına yönelik bir soru sorulmuşsa azıcık aşağılar tonda yanıtlar verilmiş.

fatih.koz
27-07-2020, 20:28
Bosver agabey sen forum ortamindaki adamlari , biz bize yeteriz dinazor tayfasi olarak :)

Plugin vb isleri ilk basta benim de garibime gitti, bir iki readme okuma ve deneme yanilma ile cozdum ... Ortam freeware emek uzerine kurulu oldugu icin genelde birbirine baglantili eklentiler cikiyor ortaya, bu aslinda kotu degil bence hem ortak emek var hem digerinin emegine saygi var mecburen. Tabii yuklerken bu bizim gibi sonradan xplane kuran ve deneyen insanlara garip geliyor, eskiden beri xp kullaniyor olsak belki ezbere yapiyor olurduk tum bunlari.

Ben kendi kullandigim eklentileri yazayim, daha dogrusu ucretsiz pluginlerim soyle ;

Better Pushback
AviTab
Terrain Radar
AutoGate
NOAA Weather

SAM Plugin (Bu Prepardaki SODE gibi bir altyapi, kendi kurulum arayuzu var cunku kutuphaneleri mevcut bunun)

FlyWithLUA NG (Bu aslinda bir nevi script calistirma arayuzu, bircok ise yariyor ve kodlama imkani sunuyor sevdim)
3jFPS (FlyWithLUA ile calisiyor fps gosterme ve gerektiginde otomatik fps ayarlama amacli bir script)
Auto Transponder (FlyWithLUA ile calisiyor iniste ve kalkista on/off islemi yapiyor sadece)

Bunlara ek olarak X-IVAP ve Full CSL kutuphanesi (MTL) kurdum mecburen cunku yeni program (Altitude) maalesef sorun yapti bende.

AI trafik icin guzel ve free calismalar gordum aslinda, Live Traffic gibi ilginc eklentiler var ancak bakmadim ... Istersen bakarim ama agabey vaktim yok dersen.

Asagiya son ucusumdan birkac kare ekleyeyim, herhangi bir edit/kirpma/kesme falan yok ... LTFM-LROP yaptim, gittigim meydan ve dunya "default" herhangi bir eklenti yok gorsellik guzellestirme adina. Bulutlar vs tamamen xplane ne yuklemisse o ucak freeware 738NG (Zibo). Ekran goruntusunden belli oluyor mu bilemem ancak Prepar3D v5 ile gelen ve mucize gibi sunulan "Runway Slope" olayi yani pistlerin egimli olabilmesi XP11 icin default bir ozellik ve LROP'ta gayet guzel belli oluyor varligi ;) Taksi yollari , apron ve pistlerde egim mevcut (gerceginde varsa tabii), haliyle bu egim ucagin durumuna da etki ediyor.

Son resimde sol alt kosede 33 yaziyor ya, iste o 3jFPS'te benim yaptigim ayar sonucu cikan bir ibare. FPS 35 ve altina duser ise devreye girip gosteriyor, 30 ve altinda otomatik ayarlama yapiyor (uzak objelerin LOD degerini degistirmek, agaclari kismak falan gibi). Bulutlarin icinde yaklasma yaparken gozum hep oradaydi , bir kere LROP yuklenirken duser gibi oldu ama onun disinda hic devreye girmedi ve sorun yasamadim.

Sevgiler, emniyetli ucuslar

102-SoniC
31-07-2020, 13:32
Fatih kaptanim, xplane'in temel navigasyon database'i güncellenir olmasida arti noktalardan biri.
Cogu meydan, trabzon haric, güncel yapidalar. Kullaniciyi ugrastirmiyan, "pimp my sim" hobisinden uzak tutan ve stabil bir yazilim.
Bol ve eglenceli "ucus" saatleri dilerim.

Zibo icin eklentiyi önerebilirim.
https://forum.thresholdx.net/files/file/114-realpfd-for-zibos-737-800/

fatih.koz
31-07-2020, 17:22
Tesekkurler Senol Kaptan, verdiginiz adresi inceleyecegim. Bugun soyle bir Istanbul Antalya yapayim dedim ve gordum ki Beta17 yayinlanmis ... Hemen indirdim tabii :)

https://developer.x-plane.com/2020/07/x-plane-11-50-beta-17-performance-fixes/

Kalkisimi gerceklestirdim, RATVU UT35 BABSA ile devam ediyorum ... Herhangi bir negatif etki gormedim Beta17 surumunde.

Hepimize keyifli ucuslar

fatih.koz
31-07-2020, 20:55
Beta17'den aksam LTFM manzaralari ... Gorseldeki eklentliler ; NOAA Real Weather , Better Pushback , Zibo738 Mod ve default LTFM. En altta da bu gorselleri veren ayarlari paylasayim kafa karisikligi olmasin :)

Keyifli ucuslar

hakan737
12-08-2020, 09:03
https://store.inibuilds.com/products/a300

(https://store.inibuilds.com/products/a300)

102-SoniC
12-08-2020, 20:22
https://store.inibuilds.com/products/a300

Kaptanim reklamini iyi yaptilar, yutup'da kabiliyetli bir seye benziyor.

hakan737
12-08-2020, 21:18
yalnız 90£ biraz kazık!...ama bir A300-600r (yani A310) için değermi acaba hakikaten?

fatih.koz
13-08-2020, 00:55
Ucuz ya da uygun fiyatli eklenti mi kaldi agabey piyasada :( Hepsi birbirini takip ediyor anlayis olarak ve simulator kullanicisini yolunacak kaz gibi gorduklerinden uygun fiyatli satalim cok satalim mantigini guden kalmadi maalesef.

vikartindur
14-08-2020, 14:21
Zibo mod 3.43 yayınlanmış. Bilgi vereyim dedim.

102-SoniC
14-08-2020, 16:49
yalnız 90£ biraz kazık!...ama bir A300-600r (yani A310) için değermi acaba hakikaten?

Kaptanim videonun birinde 160T TOW'de 15bin ft üzeri 4000fpm yapiyor. A-300/10 performansli Tayyareler oldugunu biliyordum ama bu kadari?. Gercegi bu kadar performansli ise eglenceli oyuncaga benziyor bence.

hakan737
14-08-2020, 21:26
A300 çok değişik bir uçak. Çok sevdiğim bir arkadaşım A300B4lerde F/O idi. Bir gün sordum bu uçakla nasıl başa çıkıyorsunuz tırmanırken diye. Çünkü uçakta kabiliyetli bir otopilot var ama bildiğimiz türlerden biraz farklı. Düz uçuş geçene kadar elimizi çekmiyoruz kumandalardan demişti. Ve muazzam performanslı uçaklardır aslında.

fatih.koz
14-08-2020, 23:41
Guzel tayyaredir A300 (ve A310) oyle yeni nesil otobusler gibi iki tusa bas o kendisi ucsun tadinda bir Fly By Wire sistemi yok, pilot controlled yani pilot monitored degil :) Pahali olmasa alirdim kesin, ozledim A300 ortamini ... Fs2004'te SSW A310'umuz vardi, ozlemle aniyorum.

Emniyetli ucuslar

hakan737
15-08-2020, 11:30
FSX'de bir A300B4 vardı güzele benziyordu ..

fatih.koz
15-08-2020, 15:02
Kim yapmis, benim hic haberim olmadi agabey ... Hos ben Fs2004'ten direkt P3D'ye gectim sayilir :) O yuzden de kacirmis olabilirim

vikartindur
15-08-2020, 22:05
Bu olmalı Fatih Kaptanım :

https://www.aerosoft.com/en/flight-simulation/flight-simulator-x/aircraft/1678/simcheck-airbus-a300-b4-200

Aerosoft SimCheck A300

hakan737
15-08-2020, 22:15
Evet aynen bu uçak..gerçi burada dandik duruyor ama o zamanlar videoları oldukça güzeldi ve kullananlar beğenmişti. Gerçi favorim FS2004 için Benoit Gaurant'ın eşşiz kokpiti ve sonradna kendi geliştirdği modeli ile a300B4 modelidir (InterAir ile geliyordu)..Sanmıyorum, bu uçak ne P3D de nede konvert edilip X11'de çalışsın(varmı öyle birşey?)

fatih.koz
15-08-2020, 22:36
Convert olacagini sanmiyorum agabey, scenery icin yapilan 3d modeller bir sekilde tasarim programindan cikartilirken fsx/p3d/xp icin uyumlu hale getirilebilir de ucak modellerinde bunun olabilecegini dusunmuyorum ... X-Plane'nin ucak govdesi ve aerodinamik ozellikleri modellemesi cok farkli Fs serisine gore (dinamik farkliliginin buyuk kismi da buradan geliyor bence) , hadi modeli aktardik diyelim bu sefer sistemler kokpit yapisi vs cok farkli iki simulatorde, paneli uyduramayiz :)

Yeni MsFs X-Plane'nin lider oldugu bu alana siki bir giris yapiyor, en azindan yeni govdesel dinamikler ve izledigim tasarimci aciklamalari bana bu konuda XP'nin koltuguna goz koyduklari ve ondan iyisini hedefledikleri izlenimi verdi, cikinca gorecegiz ;)

TC-BHN
16-08-2020, 13:38

O nasıl söz uçağıma ...

hakan737
16-08-2020, 15:06
Berhancığım SSW 310 bizi biraz üzmüştü hatırlarsan..bir türlü istenen verimi alamıyorduk sonunda herkes bıkıp bırakmıştı. Bilmemki 90£ (euro bile değil) ederinde bir uçak yapmışlarmıdır acaba? yoksa A306ya sözümüz yok :)) hele benim a300'e hiç sözüm yok ..ilk göz ağrım (hakikaten öyle gözümdeki ilk uçağın imgesi meğer A300müş...o zaman 5 yaşımda olduğuma göre 45 yıl sonra anladım ilk gördüğüm uçak neymiş) :))

102-SoniC
16-08-2020, 21:55
O nasıl söz uçağıma ...

Kaptanim o zaman "A-300'den tüyolar" konusuna davet edeyim sizi.

TC-BHN
17-08-2020, 01:47
Kaptanim o zaman "A-300'den tüyolar" konusuna davet edeyim sizi.

Tabii ki uçmak isteyen herkese yardımcı olurum,ütetici firme yanlış görmediysem youtube üzerinden eğitim videoları da yayınlamış 6-7 adet.Firma adını yazınca çıkıyor.

Ahmetcan
17-08-2020, 13:10
X-Plane iyidir. :)

Sıkıntıları mevcut tabi ki, ama kullanıcı olarak biraz alıştıktan sonra gözardı edilemeyecek sorunlar değil.

102-SoniC
17-08-2020, 15:56
Berhan kaptanim, ayranim eksidir diyen olmaz. Ürün piyasaya sürülmeden davul zurna esliginde tantanali reklamini yaptilar. Hani tamam 100 dolar karsiliginda Level-d derinliginde eklenti beklemiyoruz ama en azindan gercekten fiyatina degecek bir ürünmüdür. Airbus Kaptani olarak youtube'dan gördükleriniz sizi tatmin ediyormu?. Simdiden Tesekkürler ve emniyetli ucuslar dilerim.

TC-BHN
17-08-2020, 20:15
Berhan kaptanim, ayranim eksidir diyen olmaz. Ürün piyasaya sürülmeden davul zurna esliginde tantanali reklamini yaptilar. Hani tamam 100 dolar karsiliginda Level-d derinliginde eklenti beklemiyoruz ama en azindan gercekten fiyatina degecek bir ürünmüdür. Airbus Kaptani olarak youtube'dan gördükleriniz sizi tatmin ediyormu?. Simdiden Tesekkürler ve emniyetli ucuslar dilerim.

Henüz yüklemedim,yurtdışından dönünce yükleyeceğim ama izlediklerim her şeyin çalıştığı ve hatta doğru çalıştığı yönünde,320 serisi gibi nispeten bilgisayarın yönetmediği bir uçak olduğu için kavraması zaman alabilir ama özünde temel 737 klasik tipi Pfd-Nd uçuş göstergelerine sahiptir.Arıza verdiğinde 320 serisi gibi Ecam'a ikaz düşer ve ne yapman gerektiğini gösterir.Manual trim uçağıdır ama bilgisayarlıdır :) Seven için keyiflidir özellikle uçuş dinamikleri heavy uçak olduğu için ayrı keyiftir.
Ucuz ya da pahalı görecelidir ama uçak olmuş gerçekten.Uçuş karakteristikleri için haftaya yükleyince yorum yapabilirim.

102-SoniC
18-08-2020, 13:14
Henüz yüklemedim,yurtdışından dönünce yükleyeceğim ama izlediklerim her şeyin çalıştığı ve hatta doğru çalıştığı yönünde,320 serisi gibi nispeten bilgisayarın yönetmediği bir uçak olduğu için kavraması zaman alabilir ama özünde temel 737 klasik tipi Pfd-Nd uçuş göstergelerine sahiptir.Arıza verdiğinde 320 serisi gibi Ecam'a ikaz düşer ve ne yapman gerektiğini gösterir.Manual trim uçağıdır ama bilgisayarlıdır :) Seven için keyiflidir özellikle uçuş dinamikleri heavy uçak olduğu için ayrı keyiftir.
Ucuz ya da pahalı görecelidir ama uçak olmuş gerçekten.Uçuş karakteristikleri için haftaya yükleyince yorum yapabilirim.

Kaptanim vaktinizi ayirdiginiz ve bilgilendirme icin cok tesekkür ederim. Emniyetli ucslar dilerim.

TC-BHN
30-08-2020, 16:42
11.41 yüklü şuanda fakat Fatih'in yaptığı teste güvenerek beta sürümü denemek istiyorum.
11.41 de LTBJ ve LTAC de terminal binalarını LTFJ de pistleri göremiyorum.Bütün libraryler tam hatta fazlası var ama Sam ve Openscenery ilave edince sanırım bir yerde kafa karışlıklığı yaşadı sistem.
Çözemiyorum bir türlü.

fatih.koz
30-08-2020, 19:25
Berhan kaptanim,

Ben cok oyle xplane uzmani degilim ancak benzer sorunlar yasadigimda sikintinin scenery ve library sirasindan kaynaklandigini gordum ... Daha dogrusu oyle cozdum diyeyim, sam kutuphanelerini diger tum kutuphanelerin ustune alinca dertler bitmis keyfim yerine gelmisti.

Bu arada 11.50 RC2 yayinlandi, cok bir degisiklik yok ancak Ortho scenery kaynakli ctd'ler ve baska bir ctd kaynagi tespit edilip giderilmis. Bugun denedim bir sorun goremedim, hatta ozlemisim B738 ile Izmir Istanbul yaptim denerken :)

I
1000 Version
SCENERY

SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDB_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDN_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDS_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDT_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/EDDV_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/LUKK_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/EPGD_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/EPWA_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/LROP_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/LTBJ_Scenery_Pack/
SCENERY_PACK Custom Scenery/LTFM Istanbul GWS110/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDDF Frankfurt/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EDLP Paderborn-Lippstadt/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - EGLL Heathrow/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFMN Nice Cote d Azur X/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LFPO Paris Orly/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Aerosoft - LPFR Faro/
SCENERY_PACK Custom Scenery/KSEA Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/LOWI Demo Area/
SCENERY_PACK Custom Scenery/Global Airports/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Chicago/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Dubai/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Las Vegas/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - London/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - New York/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Sydney/
SCENERY_PACK Custom Scenery/X-Plane Landmarks - Washington DC/
SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_Library/
SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_Seasons/
SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_GlobalTrees/
SCENERY_PACK D:\Aviation\X-Plane 11\Resources\plugins\SAM\lib\SAM_StaticAircrafts/
SCENERY_PACK Custom Scenery/OpenSceneryX/
SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_BS2001 Object Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_CDB Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_Europe Road Traffic Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_FJS Scenery Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_MisterX Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/PPPP_The Handy Objects Library/
SCENERY_PACK Custom Scenery/yOrtho4XP_Overlays/
SCENERY_PACK Custom Scenery/zOrtho4XP_+41+028/
SCENERY_PACK Custom Scenery/ZZZZ_HD_GlobalMesh/

Ben A300 icin covid hadisenin bitip (ya da durumun netlesip) butce olarak biraz onumu gorebilecegim bir zamani bekliyorum maalesef ... Siz dener begenirseniz, mutlaka planlamada ust sirada yerini alir :)

Simdiden keyifli emniyetli ucuslar, sevgiler

gokmanpi
31-08-2020, 00:21
Berhan hocam,X-Plane de Custom scenery sıralamanız cok onemlı asagıda ıkı resim paylastım Klasorde bulunan Global Airport un altında mumkun oldugunca harici scenery olmasın,Library ler ve Ortho4x ler olsun..Yeni veya mevcut scenerylerin basına _ altcızgı koyun ve boyle duzenlemeyı yaptıktan sonra scenery_packs.ini yi silin x-plane tekrardan duzenlesin...
Sevgilerimle

http://www.sanalpilot.com/forum/attachment.php?attachmentid=7106&stc=1

http://www.sanalpilot.com/forum/attachment.php?attachmentid=7107&stc=1

TC-BHN
31-08-2020, 16:16
Değerli kaptanlarım çok teşekkür ederim.Temiz kurulum ve sonrası yönlendirmeleriniz ile sorunsuz devam etmekteyim.
Fakat Bodrum meydanında R2 library eksikliği hatası veriyor ama bende zaten yüklü.Tavsiye var mıdır?

102-SoniC
31-08-2020, 16:37
Berhan hocam,X-Plane de Custom scenery sıralamanız cok onemlı asagıda ıkı resim paylastım Klasorde bulunan Global Airport un altında mumkun oldugunca harici scenery olmasın,Library ler ve Ortho4x ler olsun..Yeni veya mevcut scenerylerin basına _ altcızgı koyun ve boyle duzenlemeyı yaptıktan sonra scenery_packs.ini yi silin x-plane tekrardan duzenlesin...
Sevgilerimle

Kaptanim bilgilendirme icin tesekkür ederim. Bir iki scenery yüklemeden sonra stabilite ve ctd alinca x-plane'i vanilya seklinde kullanmaya baslamistim. Berhan Kaptan sayesinde bende sorunuma cözüm buldum. Sagolun.

Ahmetcan
31-08-2020, 22:02
11.50 B15'den (16 da olabilir) sonra ciddi performans sorunu yaşayan var mı acaba? İlk yüklemeden sonra Zibo ile 30-35 fps alırken şu an zorla 20 fps alıyorum, RC2'den sonra bir de üstüne mikro donmalar eklendi. X-Plane ayarlarında herhangi bir değişiklik yaptığımı hatırlamıyorum. Belki Windows'u 2004'e güncellemiş olabilirim ama bu güncelleme ile oluşan Oyun Moduna bağlı performans sorunu için nette tavsiye edilen gerekli ayarlamaları da yaptım. Ama değişen bir şey olmadı.

fatih.koz
31-08-2020, 23:02
Minimal duzeyde tutulmus eklenti (scenery ve plugin) kullaniyorum, bahsettiginiz gibi bir sorunla karsilasmadim ... Lakin genel olarak Zibo'nun son surumu eskilerine gore biraz performans yonunden sikintili, ya kodlamada sorun var ya 11.50 rc2 ile uyumunda, cunku temiz ve akici 50 uzeri fps aldigim ucak su an 35-40 bandinda calisiyor (kabaca %20'den fazla kayip var diyebiliriz). Diger ucaklarimda sorun yok ayni performans degerleri ile calisiyorlar.

Online ucacak isem OpenGL (xivap mecburiyeti yuzunden) , offline iken ise Vulkan kullaniyorum. OpenGL haliyle daha kati ve goruntu gecislerinde shutter olabiliyor (eskiden de yapiyordu halen yapiyor) ancak Vulkan sorunsuz ve akici devam ediyor.

Ahmetcan
01-09-2020, 22:06
Sadece Zibo ile olsa çok sorun etmeyeceğim ama Toliss eklentilerinde de aynı sorunu yaşıyorum. Onun sanırım optimizasyonu daha iyi yapıldığı için FPS değerleri daha iyi gibi ama önceki ile karşılaştırdığımda halen hatırı sayılır bir fark var. Eklentileri teker teker yükleyerek deneyeceğim artık.

Pek online uçmadığım için sürekli Vulkan kullanıyorum diyebilirim. Dizüstü kullandığım için CPU sıkıntım var; Vulkan'ın bana faydası ilave FPS değil de akıcılığın artması olmuştu ama o da gitti.

fatih.koz
02-09-2020, 12:04
Anladim, umarim adim adim giderek sorunun kaynagini tespit edebilirsiniz ...

Bu arada aklima gelmisken paylaysayim, son windows guncellemelerinden sonra ozellikle AMD Ryzen islemcili notebooklarda islemci kullanimi (ya da yonetimi) ile ilgili sorunlar ortaya cikti. Asus Notebook kullandigim ve bu sorundan etkilendigim icin takipteyim ancak henuz stabil bir cozum sunamadilar, sizdeki cihaz nedir bilemiyorum ancak benzer bir sorun yasiyor olabilirsiniz belki.

Misal Ryzen7 islemcilerde su anda hicbir onlem almazsaniz hic beklenmedik anlarda (orta derecede yuk ve isi durumunda bile) islemciniz idle degerlerinin de altinda bir hiza dusup orada kalabilir, bu durum sistem yeniden baslatilana kadar devam edebilir (en kotu senaryo) ya da bir-iki saniye sonra kendine gelip normal calismaya devam edebilir (siklikla karsilasilan senaryo). Her iki durumda da simulator performansinda ciddi dususler yasaniyor, ben ne oldugunu anlayana kadar bayagi ter doktum ve sorunun benden kaynakli olmadigini anladim. Minimalize etmek icin muhtelif cozumler uyguladim simdilik idare ediyorum ve resmi yama (bios/surucu/windows guncellemesi) bekliyorum.

Sizde de benzer bir durum olabilme ihtimaline karsi aklinizda bulunsun ve kolay gelsin.

Ahmetcan
03-09-2020, 00:31
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bende Intel 6750HQ işlemcili bir MSI var. İyi kötü götürüyordu ama bu aralar artık tekliyor sanırım. Zaten bir süredir ekran kartı fanının zaman zaman çalışmaması problemi ile uğraşıyorum, umarım işlemciyle veya donanımla alakalı bir problem değildir.

mavi
20-09-2020, 21:27
Biraz off-topic olacak ama, paylaşmadan yapamadım. Linkte ücretsiz "volumetrik bulut ve gökyüzü renk setlerini" içeren bir link var. bence çok güzel ve başarılı her iki konuda da ve ücretlilere kafa tutacak sağlam bir eklenti yapmış arkadaş.

Keyifli uçuşlar...

https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/65005-enhanced-cloudscapes/

(https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/65005-enhanced-cloudscapes/)

fatih.koz
21-09-2020, 16:46
Ben denemistim bu eklentiyi Serhan kaptan, notebook'ta cok iyi sonuc vermemisti ... Gorsel guzeldi ancak her ActiveSky yuklemesinde performans dalgalanmasi yapiyordu, Asx'in global area write ozelligi ile biraz azalttim etkiyi ama sonra kaldirdim baska bir bulut eklentisi denemek icin, tekrar da kurmadim (mecvutun performansindan memnun kaldigim icin)

Iyi optimize edilmis, guclu bir desktop bir sistemde iyi sonuclar verecektir ;)

Hatirlattiginiz icin tesekkurler, ekleyeyim takip listeme (performans iyilestirmesi yaparlarsa tekrar deneyeyim)

102-SoniC
22-09-2020, 13:54
Biraz off-topic olacak ama, paylaşmadan yapamadım. Linkte ücretsiz "volumetrik bulut ve gökyüzü renk setlerini" içeren bir link var. bence çok güzel ve başarılı her iki konuda da ve ücretlilere kafa tutacak sağlam bir eklenti yapmış arkadaş.

Keyifli uçuşlar...

https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/65005-enhanced-cloudscapes/

(https://forums.x-plane.org/index.php?/files/file/65005-enhanced-cloudscapes/)

Müsait vaktimde deneyeyim. Tesekkürler Serhan Kaptanim.

mavi
22-09-2020, 21:27
Ben denemistim bu eklentiyi Serhan kaptan, notebook'ta cok iyi sonuc vermemisti ... Gorsel guzeldi ancak her ActiveSky yuklemesinde performans dalgalanmasi yapiyordu, Asx'in global area write ozelligi ile biraz azalttim etkiyi ama sonra kaldirdim baska bir bulut eklentisi denemek icin, tekrar da kurmadim (mecvutun performansindan memnun kaldigim icin)

Iyi optimize edilmis, guclu bir desktop bir sistemde iyi sonuclar verecektir ;)

Hatirlattiginiz icin tesekkurler, ekleyeyim takip listeme (performans iyilestirmesi yaparlarsa tekrar deneyeyim)

Fatih Hocam, bende active sky yok o yüzden birşey diyemeyeceğim;
# Şenol Kaptanım, bazı bölümlerde iyileştirme gerekiyor zaten anladığım kadarı ile yapımcısı geliştirmeye devam ediyor. Ben gökyüzü renklerini çok beğendim. Ayrıca belirtmiş olayım.

Keyifli uçuşlar.