Orijinalini görmek için tıklayınız : Turkiye'de ATPL yurtdışında uçuş
skydiver737
30-05-2012, 16:52
Herkese selamlar,
Sizlere bir konuda sorum olacak. Sizce ATPL sınavlarına Türkiye'de girip PIC-IR-ME-CPL ucusları avrupada yapılabilir mi? SHGM nin sitesine baktım ama birşey bulamadım yada gözden kaçırdım.
Teşekkürler.
tazmania
30-05-2012, 21:10
Bir ara araştırmıştım ve oluyor diye biliyorum.Önce buradaki yer derslerini vermen lazım Bülent.
skydiver737
30-05-2012, 23:18
Kerem bilgi için teşekkürler. Buna PIC uçuşları da dahil mi biliyormusun?
tazmania
31-05-2012, 19:27
o kadarın malesef bilmiyorum
Bülent selam, bahsettiğin şekilde yapabilirsin. Benim bir arkadaşım PPL'i buradan aldıktan sonra kalan diğer uçuşlarını PIC dahil ABD'de yaptı hatta. Şu an burada ATPL sınavlarını vermeye çalışıyor.
skydiver737
04-06-2012, 09:45
Can selamlar,
Nasılsın görüşmeyeli? Bildiğim kadarıyla sınavları vermeden CPL-ME-IR ucuslarını yapamıyorsun sadece PIC uçuşları yapılabiliyormuş.
Sınavlar bitmeden CPL-ME-IR uçuşları yapılabiliyor Bülent hocam. Ayjet'teki modüler sistemde bu böyle. Sivil havacılığı arayıp daha detaylı bilgi alabilirsiniz, yeterince ilgi gösteriyorlar sağolsunlar.
Serhan Tuzemen
17-11-2013, 13:42
Herkese merhaba!
Benim de merak ettiğim bir konuydu, sadece PIC uçuşlarını Amerika'da yapsak acaba JAA veya FAA farkı olur mu? Geçerlilik bakımından. Şimdiden teşekkürler.
serhan tüzemen
oytun737
17-11-2013, 17:05
SHGM nin tanıdığı geçerli bir uçuş okulu olmadığı ve Log unuzda geçerli kaşe mühür imza vs. ve yanında SHGM nin talep ettiği çeşitli evrakları gittiğiniz yerden getiremediğiniz sürece uçuşlarınızı saydırma imkanınız yok malesef.
kendi şahsi uçağıyla binlerce saat uçan ve SHGM den; nerden bileceğiz sizin kendi kendinize bu Log u doldurmadığınız gibi bir cevap alan tanıdığım bir türk var.